Sälja popcorn

Key Info:

Liten
Image Two

När de mexikanska indianerna bjöd Columbus och hans besättning på popcorn tjänade de naturligtvis inga pengar. Men det kan du däremot göra idag!

Details

Affärsidé:

Sälja nypoppade popcorn från egen popcornmaskin.

Tillstånd: polisen/miljöförvaltningen

Åldersgräns: ingen

Att köpa utrustning

Visst, att stå på en uteplats med en liten hushållspopcornmaskin och sälja popcorn är sympatiskt, men för att kunna tjäna riktiga stålar på din popcornverksamhet, behöver du först investera i en ordentlig popcornmaskin med mycket högre produktionsmöjligheter.

Hör med några leverantörer och skaffa en mobil popcornmaskin som har bra kapacitet och ser fin ut. Hos leverantören kan du också få andra nyttiga tips, till exempel på var du köper billiga råvaror och hur du poppar popcorn och underhåller maskinen.

Bestäm dig för ett antal påsar av några olika storlekar. De vanligaste är små strutar på 0,7 liter och de största är biobägare som rymmer över 5 liter.

Att sälja popcorn

Dina bästa kunder är givetvis barn som med glädje käkar tonvis med popcorn. Men även vuxna älskar popcorn och det blir ett perfekt mellanmål för bantaren. Det är självklart viktigt att hitta en plats där du får stå och sälja dina popcorn. Kolla var andra popcornförsäljare brukar stå och vilka priser de tar.

Gör ditt stånd synlig för kunden. En park med många barnfamiljer, studentområden, promenadstigar och utflyktsplatser är bra ställen att sälja popcorn på. Andra försäljningsställen kan vara festivaler och badplatser under sommaren.

Glöm inte att titta på väderleksrapporten. Utlovas sol och värme säljer du sannolikt mer popcorn. Och om du kompletterar din försäljning med läsk och saft så har du fått ytterligare ett sätt att tjäna pengar på. Ta med en stereo som kan locka kunderna till dig och skapa en köpvänlig stämning.

Locka flera köpare genom att ordna en tävling: ”Gissa hur många popcorn det finns i burken?” De som hamnar tillräckligt nära får en gratis popcornpåse.

Detta behöver du:

• Popcornmaskin

• Ett bord eller en tvåhjulig vagn till popcornmaskinen

• Majs, salt, popcornstrutar, bägare, påsar

• Uppladdningsbara batterier för stereo

• Pengaväska

• Tillstånd

Så mycket tjänar du?

Din största investering är en popcornmaskin. Om du inte har råd att köpa en ny popcornmaskin går det bra att köpa en begagnad. En annan möjlighet är att hyra en maskin den första tiden för att se hur försäljningen går under en begränsad tid. Därefter kan du lättare räkna ut om det lönar sig att investera i en egen maskin.

Investeringen:

Popcornmaskin 60 liter/timme 6 000 kr

Majssäck 22 kilo (ger 600 liter popcorn) 185 kr

Smör eller olja, salt, strutar, bägare, påsar 300 kr

Summa 6 485 kr

Popcorn kan vara en mycket lönsam produkt med marginaler på upp till 85 %. 100 liter sålda popcorn kan ge dig 1000 kronor i förtjänst.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo