Ordna en rolig tävling

Key Info:

Liten
Image Two

Här är en rolig sommaraktivitet som säkert kommer att pigga upp grannarna. Du tjänar pengar samtidigt som du engagerar kompisar till fysisk aktivitet på ett kul sätt.

Details

Affärsidé:

Hitta på tokiga lekar och idrottsaktiviteter för skolungdomar och ordna en rolig barntävling. Fixa biljetter och bjud in vuxen publik som vill få en skrattupplevelse.

Tillstånd: Inget tillstånd krävs

Åldersgräns: ingen

Hitta en lämplig plats

Din tok-olympiad bör ske på en äng eller en stor gräsplan, inte på en asfalterad lekplats eller på gatan. Märk ut banan med stora stenar eller med pinnar nerstuckna i marken. Längden på din bana beror på vilken sorts tävling som anordnas, men den bör vara minst 30–40 meter.

Några förslag på lekar

Säcklöpning – en av barnens favoriter som man ofta roar sig med på födelsedagskalas eller när man samlas under bar himmel. Det enda du behöver skaffa är gamla potatis- eller mjölsäckar. Deltagarna kliver i sina säckar med båda benen och ställer upp sig på startlinjen. Alla håller ihop sin säck framtill och står på linje i väntan på startsignalen. När startsignalen gått, börjar de tävlande hoppa eller skutta mot mållinjen, och den som kommer först i mål vinner.

Hinderbana – en annan favoritlek vid utflykter och kalas ute i det fria. Först bygger du upp en bana med hinder, exempelvis en stol att klättra över, ett rep att krypa under, bollar att springa slalom runt, en ring att ta sig igenom, en matta att slå kullerbytta på och så vidare. Varje deltagare ska sedan ta sig runt banan med simfötter på. Ta tid på varje löpare och se vilken ”anka” som är snabbast.

Fotbollsminigolf – också en populär aktivitet som är rolig att titta på. Dela in deltagarna i minst två lag med ett antal spelare i varje. I fotbollsgolf sparkar man en vanlig fotboll genom olika hinder i ett antal hål. Hindren påminner om de man har i bangolf, fast du kan fixa dina egna precis som du vill.

Vad gör du?

Du ordnar allt som krävs för att festen ska bli lyckad och att både åskådare och deltagare ska kunna ha lika roligt. Hitta på roliga nummer, skaffa prylar som behövs i tävlingen, ordna med fikaförsäljning och rekrytera deltagare. Vem som helst inom en viss åldersgräns kan vara med, fråga din skolklass eller förening om de tycker att idén är kul och om de vill ställa upp.

Ta gärna hjälp av ideella krafter, som föräldrar, om du känner att du behöver förstärkning vid vissa aktiviteter.

Priserna kan bestå av godis eller kanske någon bok som ”sponsorer” står för. Gör detta idrottsarrangemang till en storslagen återkommande familjefest!

Marknadsföring

Satsa på en riktig marknadsföringskampanj! En barntävling brukar vara relativt lätt att sprida till många föräldrar utan att det kostar mycket. Men till andra måste du annonsera. Med hjälp av din PC och skrivare och en lustig annonstext kan du enkelt producera en säljande affisch som drar blickarna till sig och lockar folk till tävling. Glöm inte att en humoristisk bild, illustration eller ett foto gör att din affisch syns ännu mer.

Vad behöver du?

Glada barn och ungdomar som deltagare

En lämplig tävlingsplats

Reklamblad, affischer och biljetter

Så mycket tjänar du?

Biljetterna bör inte kosta mer än 20-30 kronor så att alla som vill kan delta. Sök upp en synlig hörna och sätt upp ett stånd där du säljer juice, saft, kaffe, korv och hemmagjorda kakor.

Det ger lika stor vinst som biljettförsäljningen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo