Starta ett gym för barn

Key Info:

500 000 kr + uppåt
Image Two

Epidemin av barnfetma har lett till att många föräldrar söker annorlunda lösningar. Ett gym pass är en möjlighet som kan erbjuda hjälp till barn som kämpar med problem med vikten, liksom plats för alla barn att motionera och ha kul. Ett barn gym skiljer sig från ett vuxen-orienterat gym, eftersom barn kommer att behöva olika instruktioner och motivation att träna. De kommer också att behöva en annan utrustning och mer tillsyn än ett vuxet gym skulle behöva.

Details

Innan du börjar

Ditt barn gym kommer att erbjuda ett barnanpassat träningsprogram som utformas för att hjälpa barn utvecklas fysiskt, kognitivt och emotionellt. Dina lektioner måste vara anpassade till barn och kan innehålla musik, dans, dockor, spel, gymnastik, idrott och andra aktiviteter. Allt för att barnen ska ha roligt när de tränar och samtidigt kunna få styrka, balans, koordination och social kompetens. 

Börja med marknadsundersökningen. Kolla din lokala marknad och ta reda på vad den erbjuder. Webben har gjort det mycket lätt att kontrollera dina konkurrenter. Ta fram en lista över dina blivande konkurrenter - kolla vilka aktiviteter de erbjuder, hur, var, och vad det kostar att vara med. Kolla även andra anläggningar som erbjuder liknande aktivitet för unga. 

Dina startkostnader kommer att innehålla lokal, utrustning och eventuellt personal för att hjälpa dig köra dina program. Sedan utvecklar du din egen plan som bygger på någonting som inte finns på marknaden, eller som finns men du kan göra bättre och som funkar utifrån dina resurser och demografiska bilden i området.

Så startar du ett gym för barn

Välj det unika tema du vill att ditt gym ska erbjuda. Utveckla en övningsserie som kan vara rolig och njutbar för barn. Ändra träningsprogram vid behov beroende på barnens ålder och intressen. Du kan ex. välja en sport att fokusera på eller erbjuda lekplatser med särskilda musikaktiviteter till barn. Ett annat val är att kombinera alternativen för att utöka ditt gym för att locka så många barn som möjligt. 

Hyr eller köp en plats för ditt gym. Generellt är det bäst att hitta utrymme och sedan utforma de områden i ditt gym efteråt, men du bör ha en uppfattning om hur mycket utrymme du behöver för ditt gym. Designa layout för ditt gym enligt dina planer. Du kan ha ett omklädningsrum för barnen eller bara ha toaletter, beroende på vilka tjänster du vill erbjuda. Senare hitta entreprenörer som kan bygga det efter din design. 

Köp den utrustning du behöver för att driva ditt gym. Till exempel, om du erbjuder rörliga lektioner behöver du mjuka mattor. Om du erbjuder danslektioner behöver du ett dansgolv o.s.v. Du kan också behöva köpa träningsutrustning i barnstorlek, bollar och andra sportartiklar. 

Hyr personal för ditt gym, gärna kunnigt folk som älskar att arbeta med barn. Alla lärare bör också vara kvalificerade att arbeta med- och att träna barn grupper. Eftersom de kommer att arbeta direkt med barn bör du köra en bakgrund kontroll av arbetarna. Varje arbetstagare bör få första hjälpen och HLR utbildning. Köp ansvarsförsäkring för att skydda dig själv och dina anställda vid en olycka på gymmet. 

Inkludera en lobby för föräldrarna med gratis internet och andra alternativa underhållnings möjligheter för dem medan deras barn tränar. Ett annat alternativ är att erbjuda vissa familjevänliga klasser som föräldrar kan delta i också.

Marknadsföring

För att föräldrar och barnfamiljer ska veta att du startar ett barn gym i deras område, är det nödvändigt att annonsera. Du kan starta marknadsföringen redan innan inrednings arbete på ditt framtida gym är klart.

Välj ett bra namn och logotyp för ditt gym. Du kan annonsera genom tidningar, radio, TV och även genom att publicera banners. Tillsammans med reklam för ditt nya gym, för att locka kunder från början du kan ge dem speciella erbjudanden och rabatter. Till exempel kan du publicera att de första 100 medlemmar skulle få en rabatt eller personer som tar ett medlemskap inom en tid skulle få några presentkort eller fria gåvor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo