Starta en klädkollektion för barn

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Starta en barnklädkollektion innebär att du kommer tävla om en del av en mycket konkurrensutsatt marknad. Många populära butiker specialiserar sig på att sälja kläder för ungdomar, men samtidigt finns det alltid en stor efterfrågan på nya kvalitetsbarnkläder. Om du har en talang för design och kan hitta rätta marknadsförings kanaler för dina produkter kan du producera din egen klädlinje för barn. 

Details

Gör undersökning

Titta på populära trender när du utformar dina kläder. Modetidningar är ett bra ställe att börja med för att få en känsla för design och mönster som är populära under en viss säsong. Ta en titt på vad toppmode designers producerar för barn. Som designer bör du sträva inte att efterlikna andra designers, utan snarare att bli inspirerad av deras arbete för att skapa din egen originell design. 

Forska i mode look för barn. Var uppmärksam på detaljer och färgkombinationer. Studera de kläder som bärs av barn runt kvarteret, barn i köpcentra och unga människor på TV. Bär en penna och papper runt med dig till olika platser som du reser till. Krafsa ner mönster som du observerar från olika klädtrender. 

Designa prover

Använd en skissbok och några färgpennor att börja utforma din egen design. Designa en kollektion som bygger på dina anteckningar och visa alla objekt som kommer att vara en del av din klädkollektion. Fokusera gärna på ett visst segment av barnkläder marknaden så att du kan skapa dig en nisch i detta område. Gör exempelvis bara halsdukar, mössor eller gymnastik kläder. 

Var inte rädd för att experimentera. De flesta designers är ute efter att skapa sin egen unika stil när de utformar sina kläder. Använd ett designprogram på dator för att förfina din design. Sy dina mönster själv eller kontakta en sömmerska som kan sy åt dig. Ta dina mönster som kommer att rymma flera storlekar och gå till tygaffär för att beräkna inköp av material som du behöver för att fylla en hel designlinje.

Tillverka

Bestäm om du vill tillverka din barnklädkollektion själv eller att lägga ut arbetet. Fördelen med att tillverka linjen själv kommer att vara en större andel av vinsten. Det innebär också att du måste ha tid och utrustning samt hantera alla aspekter som är involverade med att driva en produktionsanläggning. Om du väljer att lägga ut arbetet, finns fabriker för uthyrning som kan tillverka dina varor för en avgift.

Prissättning

Innan du drar ut symaskinen, planera din budget och följ upp vart pengarna går. Prissätta tyg du har valt och beräkna hur mycket varje plagg kommer att kosta. Jämför dina kostnader med en liknande vara som köpts ute på marknaden. För att sälja i egen boutique, lägg till investering för skyltning, hyran, interiör och andra butikrelaterade kostnader.

Marknadsföring

Nu är det dags att gå ut med din modelinje, i början till vänner, familj och deras bekanta. Ju fler människor du kan träffa och få ordet ut, desto bättre. Naturligtvis vill du börja tjäna pengar direkt, men du kanske behöver ge bort en del kläder till föräldrar/barn du känner som kommer att bära dem så att de kan bli bärande reklam för din linje och inspirera fler människor att se och intressera sig för vad du har skapat. 

Bygg relationer med klädbutiker i ditt område. Har du redan kontakt med någon i branschen vore ju det toppen. Fokusera på att nå ut till butiker som vill sälja på kommission. Detta gör att dina kläder säljs i deras butiker, i utbyte mot att de får en viss procent av den vinst som kommer från försäljningen. Erbjud dig att ge dessa butiker så mycket som 50 procent av vinsten så att de kommer att vara mer benägna att arbeta med dina kläder. 

Överväga att placera flygblad om dina kläder linje i butiker som tillgodoser barn, såsom leksaksaffärer, lekhus, och även på stormarknader och anslagstavlor där föräldrar rör sig.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo