Matlagningskurser för barn

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Kulinariska skolor för barn växer i popularitet i takt med rapporter om ökande fetma problem med dagens ungdom. Kostråd förmedlas och sunda matvanor lektionerna ges i många skolor. Matlagning är inte bara kul utan även lärorikt. Barn som lär sig att laga mat i tidig ålder älskar vanligtvis att laga mat under sin vuxna ålder.

Details

Matlagning är en rörig, men kul upplevelse för barn och vuxna. Det är inte bara roligt, det är också en lärorik erfarenhet. Man kan hitta matematik, vetenskap och sociala färdigheter i matlagning. Det lagarbete barnen måste använda för att utföra uppgiften hjälper dem utveckla sociala färdigheter. Matlagning med barn i skolan behöver inte innebära en ugn eller spis. Mikrovågsugnar, eller enkla recept med lätt att hitta ingredienser, är allt du behöver.

Typer av matlagningskurser

Genom att erbjuda privat matlagningskurs för barn kommer du att lära dina elever hur man lagar bra och spännande mat. Det kommer att vara bäst men om du kategoriserar dina matlagningskurser beroende på vilken typ av mat som dina elever vill lära sig ex. thailändsk mat, kinesisk mat, julmat vegetarisk matlagning, mexikanska recept, matlagning utomhus, gourmet matlagning, recept efterrätt och spanska recept.

Kom ihåg att finslipa dina matkunskaper och förmåga att hitta barnens favoritrecept för din framgång som entreprenör som driver en matlagning skola för unga kommer i stor utsträckning bero på din förmåga som kock men också underhållare.

Hur gör du?

Konceptet går ut på att barnen lagar sina egna favoriter ihop med duktiga och roliga kockar.

Bestäm klasstorlek och ålder på deltagarna. Bestäm vilken typ av matlagningskurser ska du erbjuda och dela dem utifrån ålder på barnen. Om de flesta av dina matlagningselever är under tio år, börja med enkla recept. När du förbereder lektioner för äldre barn, kan din matlagning menyn innehålla lite mer komplicerade rätter.

Köp ingredienser som behövs. Den dag du planerar att laga mat med barnen, förbereda köket. Hjälp barnen tvätta händerna och sätta på förkläden. Ge varje elev en kopia av receptet, eller sätta upp det på en tavla. Om dina elever är för unga för att läsa, berätta för dem om hur ni ska göra, om receptet och alla ingredienser. Låt eleverna göra så mycket av recept som de kan på egen hand.

När barnen har avslutat sina rätter, låt dem njuta av deras skapelser.

Marknadsföring

Alla föräldrar har upplevt sina barn komma springande in genom dörren från skolan eller sportaktivitet som hysteriskt letar efter mellanmål eller lunch.

Marknadsför din matlagningsskola i områden och platser där föräldrarna träffas. Placera visitkort på anslagstavlor i barnens bibliotek, grundskolor, träningscentra eller familjerestauranger.

Du behöver tålamod att arbeta med små barn. Varje barn kan arbeta inom sin komfortzon. Du vill att varje barn ska njuta av matlagningskurser utan att bli frustrerat.

Se till att de som är allergiska nämner det vid registreringen för att undvika ett potentiellt problem.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se