Klippbok återförsäljare

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Modern scrapbooking (urklippsalbum eller klippbok skapande) kommer från USA, där det fullkomligt exploderat under 2000-talet och sägs vara en av deras största hobbyer med hög årlig omsättning. Men företeelsen att samla sina minnessaker i fina dekorerade album kommer ursprungligen från England under den viktorianska tiden. Med utvandrare spreds det sedan till andra sidan Atlanten, och har utvecklats till dagens scrapbooking.

Details

Scrapbooking är en engelsk term som kan användas när man i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker. Man klipper, klistrar och sätter in klistermärken, biljetter, dikter osv. Det är också vanligt att man inom scrapbooking tillverkar/säljer gratulationskort samt adresslappar till presenter och julklappar.

Klippbok butik

Du har förmodligen förälskat dig i scrapbooking om du vill starta en butik. Du kan se en scrapbooking verksamhet som ett sätt att kombinera din hobby och din önskan att tjäna pengar. Du är säker på att det kommer att bli en hit, men du måste veta hur man startar en klippbok butik.

Marknadsundersökningar är ditt första steg. Du behöver se om en scrapbooking butik sannolikt kan ha kunder i ditt område. Fråga vänner. Varje person har en cirkel av 100 bekanta. Försök att få så mycket information som möjligt om huruvida det finns en marknad för en scrapbooking butik. Om det finns, var skulle du öppna den?

Du kan sälja färdiga klippbokprodukter och material till klippbok älskare. Öppna en detaljhandel klippbokaffär kan vara ett gångbart alternativ för ambitiösa människor som vill engagera sig i branschen men också kan satsa en del pengar. Även om det fortfarande kan vara en framgångsrik satsning för många, vissa saker måste undersökas noga innan du bestämmer dig.

Detta är det dyraste sättet att komma in scrapbook branschen som ett företag. Du måste köpa en stor mängd av lager och sätta upp ett skyltfönster för att kunna bedriva verksamhet. En stor initial investering och tid engagemang behövs, liksom detaljerad kartläggning av nuvarande och potentiell konkurrens. Detta kan dock vara en lönsam variant för rätt person.

Du kan ta in hobby instruktörer och deras klippbok klasser som kommer att öka din försäljning - särskilt om de använder ditt lager för att skapa sina sidor.

Online butik

Öppna en online klippbok butik ger dig möjlighet att öppna upp butik i ditt hus eller garage, men verksamheten bör behandlas lika professionellt som en "tegel och murbruk" butik. Du har möjlighet att välja dina egna timmar och arbeta i din pyjamas om du vill, men konkurrensen från hundratals andra online klippbokbutiker gör det nödvändigt att prioritera kvalité och professionell design.

Online återförsäljare som genomför ordentlig marknadsundersökning och utvecklar en nisch har en god chans att göra detta till ett lönsamt företag. Blocket och liknande handelsplatser kan vara ett bra ställe att marknadsföra dina varor. Oavsett om du säljer varor, dina tjänster, eller båda kommer du längre genom att marknadsföra dig själv på en online webbplats.

Ta reda på vad folk vill ha från en online butik. Ta reda på din målgrupp prioriteringar - är det produktval? Är det priset? Är det fri frakt? Tillbringa minst några månader för att göra grundlig research. Ta reda på vad som erbjuds av många nätbutiker, sedan räkna ut hur du kan vara annorlunda.

Undersökning kan vara skillnad mellan bra och dålig start. Gör sedan efterarbete och skapa en plan. Det behöver inte vara direkt företags plan, men du måste definiera dina affärs-mål och ha en preliminär uppfattning om hur du kan nå dem. Att ha en plan och mål för framtiden kommer också att hjälpa ditt företag att stå ut, dina kunder kommer att uppfatta dig som mer professionell.

Marknadsföring

Gå på hantverks- och hobby mässor! Det är där företag avslöjar nya linjer, tekniker och papper, dekorationer och andra nödvändigheter inom scrapbooking. Återförsäljare kan också komma erbjuda rabatter som inte kommer att finnas tillgängliga efter mässan.Gå på workshops som intresserar dig, kolla in affärsseminarier med ämne som kan hjälpa din klippbok butik tjäna pengar.

Medan scrapbookers har vissa unika egenskaper, följer de fortfarande de viktigaste principerna av konsumenternas beteende, och det är viktigt att ha ett grepp om nya utvecklingsriktningar inklusive effekten av sociala medier) som gör att ditt företag rör sig framåt.

Var uppmärksam på trender, även om du inte gillar dem. Din personliga scrapbooking stil är inte lika viktig som att veta vad dina kunder tycker om och kommer att spendera pengar på. Det är smart att hitta en balans mellan klassiska produkter och den senaste "stora grejen".


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se