Sälj begagnade möbler

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Att leva miljövänligt och hållbart är ett populärt samtalsämne. Många människor kliver in på "gröna" tåget genom att köpa begagnade och återvunna föremål som möbler, kläder och andra hushållsartiklar.

Details

Eftersom återbruk inte kräver användning av nya material, tillverkning och transport, lämnar de mindre koldioxidavtryck. Detta är en bra sak eftersom det bevarar energi och resurser som annars skulle ha använts att skapa en ny möbel. Om ditt mål är att främja en hållbar rörelse och samtidigt leva på den trenden, att starta försäljning av begagnade möbler kan hjälpa dig att nå detta mål.

Skaffa begagnade möbler

Att hitta och samla begagnade möbler är grunden för ditt företag. Först bör du bestämma om ditt företag kommer att ha ett tema om de typer eller ålder på möbler som den erbjuder. Till exempel kan du välja att specialisera dig på möbler från 80-talet, möbler upp till 10 år gamla eller antikviteter. Men, det är inte nödvändigt att fokusera din verksamhet på detta sätt. Du kan välja att erbjuda en mängd stycken från olika tidsperioder och stilar.

Du kan hitta din inventering genom att bläddra bland annonser i tidningen och på nätet. I större städer kan du hitta kastade möbler på trottoaren exempelvis i samband med företagsflyttet eller inköp av nya möbler. Du kan också lägga upp en annons i din lokaltidning och erbjuda att köpa begagnade möbler eller acceptera donationer. Försök alltid att få din inventering så billigt som möjligt så att du kan maximera din vinstpotential på varje bit.

Spana garage och fastighetsförsäljningar efter att de har stängts. Många objekt till försäljning kan ibland köpas billigt. Fastighetsförsäljningar - efter att de har stängt - är också ett bra sätt för att hitta begagnade möbler. Efter att fastighet likvidatorerna och auktionsfirmor tar sitt, är det vanligt att många artiklar lämnas osålda. Dessa poster kan erhållas för väldigt lite pengar eller gratis.

Folk som håller loppisar kan också vara villiga att helt enkelt göra sig av med föremål som de inte säljer. Var inte rädd för att sälja defekt möbel. Du kommer inte att få maxi vinst för varje objekt du sätter på golvet.

Många objekt du stöter på i ditt sökande efter inventering kommer att ha brister. Bord utan ben, byråer med trasiga lådor och gungstolar med spruckna spindlar kan vara allt du hittar ibland. Det finns många kunder som är på marknaden för denna typ av möbler och är villiga att betala för dem. Beroende på din profilering, kan vara smart att blanda nödställda poster - särskilt antikviteter - med nyare inventering. Detta kommer att skapa trafik i din butik. Var försiktig bara så att du inte betalar för mycket för saker som behöver en hel del efterarbete.

Förbereda för försäljning

Rengör, reparera eller renovera möbler så att de är lämpliga för försäljning. Vissa delar kommer att vara i oklanderligt skick och kommer inte att behöva rengöring eller reparationer som utförts. Tyvärr kommer detta förmodligen ett undantag snarare än regel.

Skaffa en maskin klädsel rengöring och rengör alla bitar som är smutsiga eller fläckiga. Om skadan sitter på en bit som inte kan räddas, återvinn möbler med nytt tyg. Om du inte vet hur man klä möbler, kan du anlita någon att göra det. Detta är dock oftast ganska kostsamt. Om du lär dig reparera själv genom egen undervisning eller genom att studera en expert tapetserare, kommer du att öka din vinstmarginal.

Prissätta dina objekt

Tänk på att du kör ett företag och inte en loppmarknad. Sätt realistiska priser men underbjuda inte din möbler. Du bör dock också förstå att de flesta människor kommer till en "använda" möbelaffär för att göra en bra affär. Helst bör du prissätta varor till ett belopp som är betydligt mindre än dess "nya" motsvarigheter. Har du dock antika och liknande stycken har de mer värde och bör prissätts därefter.

Hitta en plats att sälja på

Inrätta en försäljning plattform. Du behöver ett "visningsrum" för att presentera dina möbler för potentiella kunder. Din plattform kan vara ett traditionellt skyltfönster, en webbplats eller ditt garage. Traditionella skyltfönster är det dyraste alternativet, men det kommer att ge din möbel verksamhet ett mer professionellt utseende. Om du just har börjat och har väldigt lite startkapital att arbeta med, kan du sälja online via en e-handel webbplats. Om du inte är "teknisk kunnig" kommer du att behöva anlita en webbdesigner för att ta fram en hemsida åt dig.

Bestäm var du kommer att få ditt lager. Din butik kommer att vara en detaljhandelsverksamhet. Det är därför viktigt för allmänheten att veta var du finns. Din plats är nyckeln. Eftersom du har att göra med möbler, rekommenderas att du får en byggnad som har tillräckligt lagerutrymme för att förvara möbler innan dem säljs.

Hitta din nisch

Att vara en begagnade möbler handlare kan vara så enkelt eller så komplicerat som du gör det. Kommer du att specialisera dig på soffor, sängar, handgjorda trä stolar, bänkar, utemöbler, barnmöbler eller hemmabio sittplatser? Tänk på vad som finns tillgängligt på marknaden. Till exempel, gamla möbler i bra skick kan vara svårt att komma med idag. Men om du har möjlighet och talang för att ständigt fylla din butik med sådana produkter, kan dem vara din väg till framgång. Det är därför viktigt att välja en nisch.

Ett bra sätt att lätta den ekonomiska stressen under etableringsfasen är att sälja en del av din inventering på kommission. Om du har valt en korrekt och synlig plats, kan det vara attraktivt för andra att sälja sina egna möbler i din butik. Detta gör att du kan fylla ditt showroom och tjäna pengar på objekt som du inte måste köpa själv. Hitta kommissionspartners kan göras genom att ringa vänner eller köra annonser i tidningar eller på nätet.

Lär känna din marknad!

När du säljer begagnade möbler, är det viktigt att veta hur man rätt prissätter produkter. Det kan vara ganska lätt att få ett visst pris för en post i en stad eller region. Samma objekt kan sälja för mycket mer eller mycket mindre i en annan stad. Undersök befintliga begagnade möbler butiker och loppmarknader. För hög prissättning kommer att tvinga dina kunder att gå någon annanstans. Att vara för billig kommer så småningom att tvinga dig att höja dina priser och då kan du förlora dina kunder.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se