Starta din egen hobbybutik

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Att driva en småskalig satsning i denna bransch som är dominerande av stora aktörer kräver specialisering och nyskapande förmåga. En hobbybutik -entreprenör hanterar både den konstnärliga och den affärsmässiga sidan av butiken. Detta innebär att du är ansvarig att hantera sortiment, kunder, logistik och samtidigt sköta all nödvändig administration kring företaget.

Details

Detta kan vara svårt att göra om du inte har tillräckligt med erfarenhet av att vara i en hantverks- eller annan försäljningsbutik och vet hur det fungerar. Det skulle bli bäst om du har möjlighet att arbeta först i en hantverksshop eller liknande och se på deras arbete innan du startar din egen.

Hur startar du?

Butiken behöver inte vara stor, bara välfylld med alla de populäraste produkterna och varor. Du säljer förbrukningsmaterial och verktyg för hobby, hantverk och undervisning. Ditt sortiment kan du variera och testa men det skall vara så användbart som möjligt för skolans kreativa ämnen, hobby- och proffs hantverkare.

Kontrollera med grossister och beställ deras katalog, det kommer att ge dig en uppfattning om vad du kan lagra utan att spräcka din startbudget. Köp objekt från grossist återförsäljare till ett bra pris. Hobby material kan omfatta ett stort antal objekt. Om du väljer att koncentrera dig på högskolor, kan huvuddelen av dina leveranser bestå av dukar, paletter, akrylfärg, och ett antal olika penseltyper, stafflier och stolar. Dessa leveranser behövs för att lägga upp ett förråd i en ateljé där eleverna kommer att arbeta.

En inriktning kan vara att förse lokala skolor och förskolor med förbrukningsmaterial för träslöjdsundervisningen. Blir du leverantör till skolorna kommer du behöva mer utrymme när det gäller lager. Beställ kritor, klädrockar, lera, färger, silkespapper och liknande som behövs när man undervisar barn om konst. Slöjden i skolan är mångsidig, man använder flera olika material i undervisningen. Ta kontakt direkt med skolansvariga och fråga om de är intresserade att samarbeta med en lokal leverantör som kunde förenkla slöjdlärarens inköp.

Att köpa lokalt blir miljövänligt, använd det i din marknadsföring!

Tips!

Din butik eller ateljé som du har i anslutning till butiken kan också fungera som kurslokal. För kunder som önskar sällskap och vägledning i sitt skapande ordnar du exempelvis hantverkskvällar och lördagsstickning. Skapa avdelningar för att underlätta för de som är intresserade av någon speciell hobby. Samla alla produkter som berör ämnet på samma ställe och visa vackra bilder för att ge inspiration.

Skaffa ett datorprogram som kan hjälpa dig att hantera lager.

Som en hobbybutik ägare kommer du att få besök av kreativa människor som förväntar sig inspiration och att du rekommenderar det senaste inom hobby material och skapande. Var beredd att ge dem information, tips och råd. De flesta konstnärer efterfrågar varor om och om igen och det är ett perfekt tillfälle för återkommande kunder.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se