Påfyllningsbara rengöringsprodukter

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

För varje år som går finns det ett ökande efterfrågan på miljövänliga hushållsprodukter. Tänk på hur mycket förpackningar man kunde undvika att göra. Återvinning är bra, men med tanke på de resurser som används i återvinning, plus ursprungliga produktionen - den knappast gör miljö mycket bättre.

Details

Plastförpackningar är en mardröm ur ett avfallshantering perspektiv och blir allt en större kostnad problem för tillverkarna. Utomlands finns refill butiker som säljer livsmedel, där man kan fylla tomma dunkar med allt från soja till matolja och lönnsirap. Vore det inte fantastiskt att ha ett liknande system för påfyllning för saker som tvättmedel, diskmedel m.fl. Det är inte förpackningar som kunder vill köpa om och om igen - det är vad som finns inuti.

Starta en refill butik som specialiserat sig på ekologiska hushålls och kroppsvårdsprodukter som tvål, rengöringsmedel och personliga hygienprodukter.

Så fungerar det

I enlighet med goda ekologiska vanor betonar du och satsar på återanvändning först och återvinning som en sista utväg. Kunderna tar in sina egna rena behållare eller betalar en liten deposition avgift för att använda en av dina.

Du erbjuder ett brett utbud av biologiskt nedbrytbara och milda tvålar lämpliga för barn, husdjur och personer med överkänslighet och allergier. Använd etablerade tvål märken bland dina erbjudanden, liksom andra produkter från mindre kända lokala producenter som passar med butikens refill vänliga inriktning.

Designa och bygga din butik från golv till tak så den blir mysig och enligt grön filosofi. Planera vilka varumärken du ska ha, kontakta leverantörer och skapa ett startlager. Du kan sälja badgrejer, schampo, diskmedel, tvättmedel m.fl. och allting i stora kvantiteter och helt återanvändnings bara flaskor och förpackningar, vilket bidrar till minskning av engångsbruk plastförpackningar.

Återanvändbara behållare i plast eller glas kan också köpas separat.

Parallellt kan du starta en butik verkstad serie med fokus på handgjorda varor som omfattar lektioner om ljustillverkning, tvåltillverkning för att bara nämna några.

Välj rätt produkter

Dina produkter är noga utvalda för att orsaka minsta möjliga påverkan på miljön och människors hälsa. Tvål eller rengöringsmedel behöver inte starka kemikalier för att få jobbet gjort. Inte heller behöver de fyllmedel, färgämnen eller syntetiska parfymer. Speciellt för dem som är känsliga på något sätt eller har allergier, dina produkter är skonsamma och erbjuder en mängd färgfria och doftfria alternativ.

Grön rengöring behöver inte vara dyrt. Många av dina produkter är koncentrat också, vilket minskar mängden man måste använda och sparar pengar. Slutligen, dina produkter är biologiskt nedbrytbara, djurplågerifria, vissa kan vara vegan certifierade.

Uppdatera och lägga till information om alla produkter på hemsidan. För att köpa större mängder av en viss tvål, diskmedel eller liknande vänligen kontaktar kunderna dig i förväg.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se