Brädspelcafé

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

I denna högteknologiska värld ibland är det bra att sakta ner lite. Brädspel är ett bra sätt att göra just det.Älskar du sällskapsspel och spelar ofta med dina vänner? Älskar du gå på caféer och kanske funderar på att starta ett eget? Varför inte kombinera dem båda i ett brädspelcafé!Starta ett eget brädspelcafé som inte bara serverar kaffe utan har även ett stort antal brädspel tillgängliga för besökare.

Details

För en liten avgift per person, kan besökarna välja bland husets brädspelsamling, allt från Monopol och China schack till mindre kända spel.

Bakgrund

Det finns en växande trend av video och elektroniska spel användning. Det kan hävdas att brädspel har sociala fördelar över den ansiktslösa skärmen på en bildskärm, även om videospel industrin går på högvarv. Kan en retro väckelse äga rum och återinföra brädspel för allmänheten?Med tanke på den gränslösa WI FI - kaféer runt om i världen, koppla ur och fokusera istället på lågteknologiska spel är en intressant nisch som kan vinna lojalitet hos en del konsumenter.

Komma i gång

Hitta en plats som är stor nog att rymma minst några bord med minst sex stolar. Köp populära brädspel: familjespel, kortspel, tärningsspel, pussel och andra. Plocka upp en speltidning för att ta reda på vilka spel är inne i en viss säsong. Hitta tester och recensioner av sällskapsspel som testats de senaste åren. Alla tester finns på internet så att du enkelt kan hitta de sällskapsspel som passar bäst. Här kan du hitta också nyhetslänkar från hela världen som berör brädspelsbranschen.

Kunder

Det finns en publik för brädspel. Nu får de spelsugna också möjlighet att kunna spela med andra i ett mysigt, hemtrevligt café, komplett med kaffe och tilltugg. Inte bara skulle det vara en god hälsosam och avslappnad kväll, det skulle vara ett bra sätt att träffa nya människor också. Det finns massor av singlar och nya invånare i området, många av dem kan vara, eller kan växa till, brädspel entusiaster.

Tjäna pengar på brädspel café

Priser kan vara en viktig faktor för framgång. Hur mycket är folk villiga att betala för att spela brädspel i offentlig vs i sina egna hem? Priset kan inte vara så lågt att det inte täcker kostnaderna (brädspel uppsättningar, anställda, hyra, etc.) och kan inte vara så högt att det driver bort kunder. Undersökning skulle behövas för att fastställa rätt pris.

Förutom kaffe och tilltugg, skulle detta café erbjuda ex. brädspel turneringar. När kaféet blir något etablerat, kunde veckovis eller månadsvis turneringarna hållas. Dessa skulle ge singlar möjlighet att gå samman och tävla om priser, som presentkort, och även familjer får vara med och spela familjevänliga spel. Lag kunde bildas också på plats. Vissa turneringar kan ha olika teman, till exempel Halloween, andra världskriget vecka eller Star Wars.

Företagskunder kan också reservera café för teambuilding – aktiviteter.

Starta en brädspelklubb

Rekrytera personer. Prata med dina vänner, familj och grannar för att se vem som kanske skulle vilja gå med i din brädspelklubb. Ditt café blir mötesplats för din brädspelklubb. Ställ mötestider. Träffas en gång i veckan, en gång i månaden eller vad som passar dig och medlemmarna i din klubb.

Välj brädspel att spela. Har alla i din klubb sina favoriter, låt gruppen avgöra. Hitta ett engagemang som fungerar för din klubb. Några brädspel klubbar har webbplatser och nyhetsbrev, medan andra bara passerar ordet om nästa möte. Hitta ett system som fungerar bäst för din klubb.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se