Starta en cykelbutik

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Om du har en passion för cyklar, och har tillgång till en lokal, skulle en cykelaffär kunna vara ett bra affärsidéval för dig. Som ägare av en cykelaffär, har du uppgift att sälja cyklar till andra cykling entusiaster, och därigenom möjlighet att bidra till hälsa, motion och andras glädje och lycka.

Details

Många människor använder cyklar, statistik visar att det finns flera miljoner "cyklister" idag, och att cykling rangordnas på hög plats i listan över mest populära friluftsaktiviteter. Till detta finns inga särskilda kvalifikationer eller utbildning som krävs för att öppna en cykelaffär.

Passion och entusiasm är de enda krav som framgången för din cykelaffär kommer till stor del bero på utmärkt kundservice som du och din personal kommer att ge till dina kunder. Om du kan göra det, har du en större chans att bygga ett lönsamt cyklarföretag som säljer och servar andra och som delar din kärlek till cykling.

Komma i gång

Hitta en byggnad. Helst ska du ha en plats som du kan dela upp i två områden -en visningssalong och ett serviceområde. Rada upp grossister och leverantörer som kan leverera dina cyklar, reservdelar och tillbehör. Du kommer att vilja veta om du har någon konkurrens i området. Du kommer också att behöva lista dina driftskostnader som löner, hyra, reklam, försäkringar, skatter och licenser. 

Känn ditt område och marknaden. Till exempel, ta reda på om du kommer att behöva sälja mer berg, urbana pendlare, barns motocross eller en vuxen cyklar racing. 

Marknadsför ditt företag i din lokala tidning, den lokala delen av en närliggande stor tidning och i Gula Sidorna. Lär dig att arbeta på cyklar.

Skaffa nödvändiga redskap såsom skiftnycklar, däckreparationset och andra verktyg gjorda speciellt för att arbeta med cyklar. 

Satsa på personlig service för att skapa återkommande kunder. Detta är vad som ger människor en anledning att komma till din butik i motsats till en stor etablerad butik eller shopping på Internet.

Så fungerar det

Du måste givetvis ha en lämplig lokal, och lagringsutrymme för ditt lager. Väljer du att öppna en cykelaffär kommer du definitivt behöva servera en passionerad skara så att du verkligen känner till de olika märken och modeller, och förstår vilken cykel du ska rekommendera varje ryttare och varför.

Som cykelaffär ägare kommer du dessutom bidra till förbättring av miljön som många människor nu värderar högt och vänder sig till dig för att hitta en cykel som ett billigare och mer miljövänligt alternativ till bilen, åtminstone för att ta sig runt lokalt. 

Förutom att sälja cyklar, kan du också erbjuda cykling tillbehör såsom pumpar, hjälmar, reservdelar och så vidare. Genom att göra så får du möjlighet att öka dina vinstmarginaler på tillbehören som generellt brukar vara ganska höga.

Du kan också erbjuda reparationstjänster om du har tillgång till en verkstad. Dina kunder kommer att finnas bland alla människor som vill eller funderar på att köpa nya cyklar, eller delar och tillbehör till cyklar de redan äger. Dessutom, kan dina kunder komma till dig och få hjälp med att reparera sina cyklar - om du väljer att erbjuda en reparationsservice.

Hur ser din dag ut?

Om du har ett skyltfönster kommer du normalt att vilja vara redo att öppna din butik runt kl. 9.00 eller så. Under dagen folk kommer in din butik och du ger utmärkt, entusiastisk och informativ kundservice när du hjälper dina kunder att välja och köpa de bästa cyklar och tillbehör för deras behov. Ett typiskt dagsslut skulle hamna runt 18.00, se till att det är snyggt och redo i butiken att öppna för affärer igen nästa dag. Du kan naturligtvis hyra personal för att betjäna kunder och öppna och stänga din cykel affär när det passar dina (och kunders) behov. 

Andra typiska dagliga verksamhet kommer att omfatta hålla ett öga på ditt lager och beställa nya cyklar och tillbehör för att hålla lagernivåerna tillräckligt höga. Om du använder en online cykelaffär, dina arbetstimmar kommer att öka. Du kommer att kontrollera order varje dag och kontakta kunder med eventuella frågor. Du kommer att samordna transport av cyklar och tillbehör till dina kunder och ta itu med tillverkare och distributörer för att hålla en god tillgång på de mest populära cyklar.

Tänka på

Bra kunskaper samt passion och entusiasm är krav om du ska lyckas. Cykeldetaljhandeln är en mycket konkurrensutsatt bransch, så god kundservice som du lämnar kommer att vara din nyckel att sticka ut från större butiker. Du måste vara mycket engagerad och arbeta hårt för att göra din cykelaffär framgångsrik, särskilt i början.

Tips

Öppna din butik efter högsommaren när grossistens lager fylls på i höst. Sponsra ett lokal team cykelracing eller barnens idrottslag. Organisera cykelturer och cykelgrupper.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se