Butik med begagnade böcker

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Böcker är ett billigt sätt att fly verkligheten och läsning ger oss alla en ursäkt för att tillbringa en dag uppkrupen i en stol. Ja, det finns bibliotek, men de saknar ofta aktuella bästa säljare och du måste återvända böcker när du är klar att läsa dem. Och dessutom har de inte öppet alltid när du vill och erbjuder de flesta bibliotek inte särskilt många tidskrifter.

Details

I en tuff ekonomi människor ser efter sätt att sänka kostnaderna och samtidigt upprätthålla en viss levnadsstandard. Köpa begagnade böcker ger konsumenterna möjlighet att behålla sina läsvanor utan stora investeringar.
Begagnade böcker är dessutom ett av de få använda objekt som man kan ge till någon utan att verka billig. Inkludera faktum att begagnade böcker är bättre för miljön och gåvan kommer att bli ännu bättre accepterad.

Starta och driva en boksshop

Att äga en egen bokhandel med begagnade böcker är ofta drömjobb för en bok älskare, men det är inte så lätt som det ser ut. Så romantiskt som det verkar, är en bokhandel ett företag först och främst. Dem grundläggande faktorer för att lyckas oavsett om det är en ny bokhandel, begagnade eller sällsynta bok butiker är detsamma. Skillnaderna mellan de typerna av bokhandeln inkluderar inventering och förvärvet av böcker. 

Du behöver startkapital dvs. tillräckligt med pengar för att hyra butiksyta och köpa böcker, hyllor och annan utrustning du behöver.

Du behöver en plats. Det bör vara i ett bra område för detaljhandeln, men inte för dyrt. I början är det kanske ett alternativ att hyra din plats istället för att köpa det rakt av, så behöver du inte oroa dig för att sälja byggnaden, om verksamheten inte fungerar. 

Du behöver hyllor och andra inventarier i butik som datorer och kassaapparater. Köp hyllor eller skaffa egna hyllor byggda för dig. Få en bra snickare som du känner att hjälpa dig göra bra fast hyllor. Du behöver inte fint trä, men du behöver ha hyllorna upp från marken med en fot för att skydda böckerna från damm. Köp ett iögonfallande stycke som en antik bokhylla, kristallkrona eller vackra lampor för ingången så att människor dras in i butiken. 

Fyll hyllorna. Ställ butiken på ett logiskt sätt, ingen tycker om att behöva söka igenom en massa av fiktion, humor och romantik böcker för att hitta en science fiction bok. Märk dina genrer tydligt och visa dina böcker vackert 

Loppmarknader är ett bra ställe att starta

Om du inte har medel att starta en bokhandel i kommersiella lokaler börja med att sälja böcker på loppmarknader i ditt område. Kostnad är minimal och de flesta loppmarknader tar bara ut en mindre fast avgift. Om du har större planer på att så småningom öppna en riktig boksshop skriv ut visitkort och dela ut dem till alla dina loppmarknadskunder. Var noga med att lista en webbplats eller e-postadress så att dina kunder kan hitta uppdateringar om ditt företag.

Hur får du in gratis böcker att sälja?

Du behöver en initial lager av begagnade böcker. De flesta folkbibliotek nästan överallt kastar rutinmässigt tidskrifter och böcker bort. Många givare är urskillningslösa i vad de skänker och inte uppmärksammar bibliotekets politik om vad de accepterar. Bibliotek sedan behöver göra sig av med tidningar, videor, programvara, och till och med videospel. Offentliga bibliotek har begränsade personella resurser och lagringskapacitet. Det mest ekonomiska sättet att hantera oönskade donationer (och böcker som gallrats från sina egna hyllor) är att helt enkelt slänga dem. I stället för att hindra dessa böcker hamna i soptunnor, kan de donera till dig. 

Ring alla dina lokala bibliotek inom köravstånd och erbjud dig att hämta dessa oönskade objekt. Locka dem till att ge dig "överflödiga och oönskade böcker" genom att du erbjuder att donera en liten andel av vinsten tillbaka till biblioteket. 

Berätta för dina vänner att ge sina oönskade tidskrifter och böcker till dig. Sjukhus, läkare, tandläkare, och många andra professionella kontor håller en bunt tidningar runt för sina patienter och kunder. När de är klara, de brukar kastas ut. 

Kom ihåg att målet är att bygga en inventering. Med tiden kommer kvaliteten och kvantiteten av objekt som du kan lagra förbättras. Eftersom du samlar gratis artiklar, har du inget att förlora även om du inte kan sälja några av dem. 

Det finns flera andra sätt att hitta begagnade böcker, tidskrifter, video, och även videospel - gratis - tillräckligt för att bygga en inventering för att starta eget företag. Loppmarknad säljare är ofta ivriga att bli av med osålda varor i slutet av en loppmarknad. Gå till dem och köp alla böcker till billigt pris.

Kolla om det finns bokhandlare som går i konkurs, vänta till sista dagen och köp billigt från dem.

Marknadsföring

Gör ett vykort utskick för att introducera din bokhandel för människor i grannskapet. Använd en bilskylt för att marknadsföra din butik medan du är på väg. Beställ visitkort och skaffa en hemsida. Använd försäljningsmaterial som erbjuds av förlag. Kartongskyltar eller tillfälliga display hyllor, affischer och bokmärken är alla utformade för att främja en viss titel och är oftast gratis för bokhandlare. 

Köp två eller tre rullande vagnar med sneda hyllor från ett bibliotek leverans butik. Rulla vagnarna utanför på framsidan av butiken för att locka kunder att komma in i butiken.

Skapa tilltalande skyltfönster som presenterar både nya boktitlar och äldre böcker. 

Installera god belysning som gör att besökarna kan läsa lätt. Skaffa en sittgrupp där kunder kan sitta och i lugn och ro överlägga sina köpbeslut.

Sätt små bord och stolar i barnens hörna.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se