Öppna en videobutik

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Online-filmuthyrning har lämnat många fristående videobutiker i sticket så om din kärlek till filmer leder dig att öppna en butik med videouthyrning, måste du kunna erbjuda bra priser och unika val för att hålla dig flytande. Kolla upp dina konkurrenter som har uthyrningsverksamheter och se vilka unika tjänster du kan erbjuda. Lägg till någonting som skiljer din butik från konkurrenterna ex. försäljning av gamla videospel, DVD rengöring eller uthyrning av videoutrustning.

Details

Plats

Vilken är den bästa platsen för din butik? Med den stora spridningen av affärer i storstäderna och online-butiker så kanske den bästa platsen är landsbygden. Välj alternativt en butiksyta nära en lokal skola eller där det finns koncentration av människor. Den idealiska platsen för en videobutik är en lång och smal lokal för lätt exponering av två hela väggar med filmer och spel.

Ditt skyltfönster bör se ut som en filmaffisch, ett attraktivt fönster som visar både nya filmer och spel och andra saker som har med film och spel att göra.

Din kassadisk bör ha en dator, en streckkodsläsare och en kreditkorts läsare för att hantera uthyrning.

Leta programvara som kan skriva ut skräddarsydda kvitton, uppdatera lager och registrera medlemmar.

Komma i gång

Ta kontakt med grossister och distributörer av videospel. Dessa grossister säljer DVD och spel för en bråkdel av detaljhandeln på grund av den höga volymen av order de mottar från återförsäljare. Beräkna antalet DVD -skivor och spel du kan lagra i din video butik på en gång genom att titta på hyllor och utrymme. Din butik ska vara så full som möjligt med nya och klassiska filmer tillsammans med tv-program, dokumentärer och kortfilmer som kommer att locka olika grupper. Undvik frestelsen att köpa billiga DVD skivor och videospel att fylla hyllorna med och därmed offra den övergripande kvaliteten.

Sätt upp en väggmonterad TV kopplad till en DVD spelare bakom kassadisken för att spela filmer i din butik. Förutom förhandsvisningar och snuttar av filmer som görs tillgängliga via grossister, bör din butik spela klassiska filmer som också kan hjälpa kunderna välja.

Sätt dina priser med tanke på dina månatliga utgifter och konkurrenternas priser.

Ta fram ett video-hyreskontrakt innan du öppnar din videobutik. Ditt hyresavtal bör fyllas i av varje medlem där det står allt om hyreskostnader, medlemsförmåner och förseningsavgifter. Skriv ut ett par hundra exemplar av hyresavtalet initialt för att hantera stora trafikvolymer i din butik i början.

Marknadsföring

Använd kreativ marknadsföring så att människor får reda på din videouthyrning butik. Brainstorma idéer med personalen, ordna live filmscener utanför din butik och skapa korta filmer för online distribution. Be om feedback från dina kunder och erbjud dem bonus samt gratis hyra för varje 10 eller 15 hyror i gengäld.

Placera läsk, popcorn och godis i närheten av din kassadisk för att locka köpare och få en annan inkomstkälla. Dina kunder kan också vara villiga att betala för en macka hos dig för att slippa gå till en livsmedelsbutik eller bensinstation.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se