Laser Tag spel

Key Info:

500 000 kr + uppåt
Image Two

Utomhus laserspel börjar snabbt bli lika populärt som paintball spel. Finns ingen Laser Tag verksamhet i din stad eller ort? Om du älskar motion och sport, och vill kombinera det med spel att starta Laser Tag verksamhet kan bli ett bra val!

Affärsidé: bygg en fantastisk spelarena och skapa en oförglömlig laserspelattraktion! Med en rimlig affärsplan, startkapital på plats, teknik och personal, blir din laser tag verksamhet kanske nästa stora grej för laserspel entusiaster.

Details

Vad är Lasertag?

Lasertag är en hybrid av Lasergame och Paintball. Spelet tar det bästa från Lasergame i form av lång räckvidd och ett pålitligt och exakt poäng räkningssystem. Från Paintball kommer den realistiska utomhusmiljön som tar iväg spelaren från varma och rökiga källarlokaler och ut i naturen. Spelet har sitt ursprung i militära övningssystem, har gått via lasergame som spelas inomhus och influerats av paintball. Genom att använda laserstrålar erbjuder vapnen en överlägsen träffsäkerhet och räckvidd jämfört med andra spelformers.

Lasertag är otroligt populärt i länder som Australien, USA, Storbritan¬nien och Ryssland, men har ännu inte etablerats på riktigt här i Sverige.

Korta fakta om Laser tag

Verksamheten kan vara mobil och extremt flexibel, kan drivas både på del- eller heltid. Kul för alla åldrar, grupperna är oftast 10-15 personer. Det största antalet spelare kommer från 14-18 års grupp. Genomsnittlig parti längd är 2 timmar. Starta mobil laser tag verksamhet kräver varken anställda eller fast butik men du behöver en mindre lastbil eller skåpbil. Dessutom laserspel utrustning, en webbplats, mobiltelefon och bra nätverk av samarbetspartners.

Typiska typer av evenemang: födelsedagsfest, svensexa, möhippa, företagsevent, festivaler, skolgrupper, sommarläger m.m. Även om detta är ett mycket kostsamt företag att starta och driva är vinstpotentialer goda. Du tjänar pengar genom intäkter från dropp -in kunder som vill spela, samt genom att sälja medlemskap.

Vad skiljer lasertag från laserdome och paintball

Till skillnad från klassiska laserdome som man endast kan spela inomhus, med laser tag-markörer kan man spela både i inom- och utomhusmiljö. I skogen, i skolan, eller kanske på jobbet. Möjligheterna är nästan obegränsade. Skillnaden mot Paintball är att spelet är helt ofarligt och smärtfritt eftersom det inte använder några fysiska projektiler, och inomhus versioner kan anses mindre fysiskt krävande eftersom de flesta inomhus arenor förbjuder löpning eller större hopp. Man kan även spela inomhus utan att behöva ändra inställningarna, och till skillnad från paintball kan man spela utomhus även på vintern. Det gör att du kan ha kunder året runt, och i teorin fördubbla din omsättning. 

Laser tag har förvånande stor räckvidd. Vid klar sikt kan man träffa mål på över 200 meter. Spelarna behöver inte ha några speciella västar eller externa sensorer på sin kropp, allt som behövs finns inbyggt i deras markör/pistol. Den har inbyggd högtalare, mottagare, sändare, LCD skärm, m.m.

Köp eller hyr din utrustning

Antingen kan du köpa utrustningen eller så hyr du den hos en tillgänglig leverantör. När du köper/hyr din utrustning får du ofta serviceavtal, fri teknisk support och annan rådgivning. Båda modeller har sina fördelar och nackdelar. Köper du utrustningen får du mer frihet, tjänar mer pengar men det kräver mer startkapital. Att hyra utrustning passar bra för dig som kanske vill prova affärsmodellen i ett år för att se om den fungerar.

Du och din leverantör kommer tillsammans fram till en lämplig affärsmodell och vad som ska ingå i hyran, och du kan känna dig trygg under hela hyrestiden. Väljer du att hålla din verksamhet under annans varumärke får du också andra fördelar som förenklar din verksamhet betydligt.

Komma i gång

Du kan starta från noll eller genom att förvärva och anpassa en befintlig spelarena. Det allra första du måste tänka på är att ha ett strategiskt läge. Du kan anlita en konsult för att genomföra marknadsanalyser för att hitta bra placering av din anläggning. Platsen måste rymma spelmarken och utrustning och ta hänsyn till människors trafik. Ett av de säkraste sätten att starta denna verksamhet är att associera och skriva avtal med ett företag som erbjuder franchising möjligheter. Detta kommer att garantera dig en konkret affärsplan och kommer mindre belasta din marknadsföring.

Så fungerar det

För maximal realism är västen kamouflagefärgad. Den kan lätt sättas på andra kläder och justeras enkelt utifrån kroppsstorlek. Designen erbjuder stora rörelsemöjligheter. Västen är utrustad med tio stycken sensorer som känner av och identifierar var på kroppen spelaren har blivit träffad. En LCD-display på vänster arm visar även ”hälsa”, ”skydd” och hur mycket ammunition spelaren har kvar. Vid en träff talar en röst också om för spelaren var denne har blivit träffad, och om spelaren ”dödas” meddelas även det med ett pipande ljud. Vapnet, västen och hjälmen är sammankopplade med blåtand, och spelarna behöver inte besväras av sladdar eller kablar som är i vägen eller riskerar att gå sönder. Även hjälmdoket är utrustat med sensorer.

Marknadsföring

Erbjud företag och kompisgäng att umgås på ett nytt spännande sätt. Laser Tag erbjuder också dig möjligheten att ge dina kunder en helt ny upplevelse som är perfekt för möhippan, svensexan, födelsedagen och alla sorters företagsevenemang. Du kan marknadsföra spel Laser Tag till företagskunder, skolor och klubbar, och skapa speciella paket som inkluderar spel Laser Tag, mat och dryck för företags- och sociala funktioner som födelsedagskalas.

Laser tag kan spelas från 7 år och är en stor favoriter bland barn och ungdomar. Dessutom brukar många operatörer av laser tag också skapa lagligor och turneringar och ge bort priser till vinnarna.

Självklart kommer du också efter hand att vilja ha en butik på plats och sälja produkter såsom profilkläder och utrustning för att stärka försäljningen. Ditt ursprungliga mål när du öppnar är att få så många människor som möjligt att komma ut och prova spelet, och försöka fånga dem så att ett stort antal av dessa människor återvänder som stamkunder. För att åstadkomma detta skapa särskilda erbjudande för grupper, inför medlemskap, ge bort ”två för en” spel kuponger, och skapa gemensamma kampanjer med andra företag i samhället. 

Du kan även komma hem till kunden och anordna laser tag party/kalas på plats. Du kommer med komplett utrustning, rekvisita och sköter hela aktiviteten från början till slut med många varierande scenario lekar så att barnen aldrig hinner tröttna eller blir uttråkade. Före invigningen bjud in lokala media (print, radio och tv) för att sätta ihop sina egna team för att delta i en tävling.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo