Motionscenter för mammagympa

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Många kvinnor känner sig inte speciellt fräscha efter graviditeten och förlossningen. Att återhämta sig och uppnå sin gamla form kan vara väldigt svårt. Detsamma gäller kvinnor som väntar barn. De är ofta rädda inför förlossningen, känner sig tyngre och proportionellt med den ökade vikten minskar deras rörlighet och deras självförtroende.

Details

Genom att motionera med andra i samma situation kan kvinnorna både ha roligt och känna sig bättre. Det lönar sig alltid att hålla kroppen i trim. Genom att träna får blivande och nyblivna mammor direkt nytta både före och efter förlossningen.

Så gör du

Riktigt rolig blir träning först när man utför den tillsammans med andra. Gör ett speciellt träningsprogram för nyblivna mammor och de som väntar barn och starta en motionscenter speciellt för dem. Ta reda på material som du kan utgå ifrån och använda för ditt pass. Kombinera övningar och hitta på nya varianter. Anpassa alla rörelser efter vad kroppen klarar av.

Eftersom programmet är inordnat för nyblivna mammor planera även övningar där barnet kan vara med. Andra alternativ kan vara att ordna barnpassning under den tiden mammor gymnastiserar. Fixa i så fall några leksaker och planera ett hörn eller ett rum som lekplats.

Komma i gång

Hyr ut en mindre idrottshall i någon skola eller hitta en annan lämplig yta. När våren och sommaren kommer kan det vara skönt att variera motionspassen och göra det utomhus. Du kan till och med ordna gemensamma utflykter eller vandringar i något närbeläget område och göra gymnastiken där.

Börja med lättare övningar och anpassa sedan dem till olika nivåer. Du kan även spela in en motionsvideo och sälja den via postorder.

Låt ditt reklamblad ligga på förlossningsavdelningen på sjukhus, hos gynekolog och vid alla andra ställen där blivande och nyblivna mammor kan se det.

Att tänka på

När kvinnan väntar barn och tränar ska hon ta det lite lugnare med övningarna än vanligt och undvika höga hopp. Samarbeta med någon sjukgymnast eller läkare när det gäller rörelser i ditt motionsprogram. Ta reda på alla fakta om rörlighet och lämpliga stretchingsmetoder för att öka säkerhet vid val av övningar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se