Inomhus bangolf med café

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

En framgångsrik minigolfanläggning är en som erbjuder utmanande hål, vacker miljö och konkurrenskraftiga priser. Om du har vad som krävs för att skapa en rolig aktivitet för människor i alla åldrar, en inomhus golfbana kan vara rätt för dig.

Details

Finns det inga möjligheter att spela inomhus bangolf där du bor kan detta bli en uppskattad aktivitet.

Så fungerar det

Starta upp en 9-håls bangolfanläggning inomhus med café som har uteservering sommartid. Caféet ska erbjuda drickor, fikabröd, olika smörgåsalternativ, pajer, sallad och glass. Tanke med bangolfen är att banorna ska följa de restriktioner som finns för att de ska kunna användas för tävlingar. Detta medför att en eventuell bangolfklubb kan ha anläggningen som hemmaarena.

För privatpersoner gör du banorna till en upplevelse genom att bygga upp ett landskap runt banorna för att skapa en avkopplande miljö. Människor i alla åldrar ska vara välkomna till dina lokaler och det ska även finnas möjlighet för företag och större sällskap att hyra lokalen.

Öppettiderna kommer att vara anpassade efter de tider som efterfrågas, troligtvis mest eftermiddagar, kvällar och helger.

Konkurrens

Undersök marknaden. Dina största och direkta konkurrenter under sommartid är alla utomhusbanor och fritidsanläggningar som finns i området. Eftersom sommarsäsongen är relativt kort i större delen av landet (maj-augusti) så blir din anläggning ändå en av de få alternativ under vintertid.

Däremot, finns det nog en del indirekta konkurrenter viktiga att ta hänsyn till, då dessa tävlar med samma målgrupper. Till dem räknas i stort sett allt man kan göra på fritiden, aktiviteter som kan utföras tillsammans med vänner eller familj. Några exempel är bowling, badhus, biljard, spel, långgolf, gokart och liknande.

Dina konkurrenter för caféverksamhet är alla caféer och fikaställen som finns i närheten.

Marknad

Trots betydande konkurrens finns det antagligen utrymme för bangolf. Detta för att det är en enkel aktivitet, som spelare behöver man inga förkunskaper och heller ingen egen utrustning. Det är en aktivitet som utövas av alla åldrar, året runt och det är inte särskilt tidskrävande. I kombination med ett café kan bli en succé.

En utomhus servering är något som är slagkraftigt och populärt på sommaren. En eventuell etablering av en bangolfklubb kan också skapa ett större intresse för sporten.

Möjligheter

Det krävs ingen direkt kompetens för att utföra arbetet vilket underlättar start och drift. Du kommer att anlita extra arbetsstyrka enligt behov, vilket håller dina personalkostnader nere. Bor det många studerande i närområdet blir lättare rekrytera extra arbetskraft då många studenter och gymnasieelever gärna drygar ut sin inkomst med extra arbete på kvällar och helger.

Etableringen blir givetvis lättare i områden där boende tillhör den tilltänkta kundgruppen. Att bangolfen är inomhus är en förutsättning för öppenhållande under höst, vinter och vår. Även kombinationen av inomhusbangolfen och caféet blir en styrka eftersom det ena drar kunder till det andra. Finns det goda förbindelser och parkeringsmöjligheter i närheten underlättar det naturligtvis ytterligare.

Om någon annan verksamhet, snarlik men inte konkurrerande, skulle öppna i trakten kan både bangolfen och denna andra verksamhet dra fördel av varandra.

Lokal

För att genomföra etableringen krävs en yta på minst 250-300 kvm. Byggnation av golfbanor måste naturligtvis till innan öppning kan ske. Likaså ett kök med diskutrymme för caféverksamheten, ett separat avfallsrum samt en monter och disk för caféförsäljningen. Utrustning i form av möbler, lampor, växter etc. behöver köpas in och dessutom måste du skaffa tillstånd för uteservering och köket.

Leverantörer

Klubbor och bollar köper du till starten och de ska gärna vara av hög kvalitet. Sedan kontaktar du leverantören då fler klubbor och bollar behöver köpas in. Du kommer att behöva tre leverantörer, en som levererar glass, ett bageri därifrån du kan beställa fikabröd och en grossist till övriga varor som pajer, dressingar, råvaror, drycker, förbrukningsmaterial.

Prissättning

Genom att göra en undersökning om vad priset på bangolf är på andra anläggningar kan du sätta egna priser som är konkurrenskraftiga. Det ska finnas olika priser för vuxna, barn, pensionärer och studenter. Dessutom ska du ha ett familjepris som inkluderar två vuxna och två eller tre barn.

För företagen kommer din prissättning vara mer individuell eftersom det beror mycket på hur de vill arrangera sin kväll, hur många de är, vad för slags mat de vill ha etc.

En hyra gäller för lokalen sedan beräknas kostnaden efter hur stort arrangemanget är och hur mycket planering och jobb det kräver. Du ska kunna ordna det mesta till exempel transport för gruppen, lekledare och olika sorters menyer.

Målgrupp

Din målgrupp är bred och kommer att bestå främst av barn, ungdomar, barnfamiljer och studenter, men även vuxna och pensionärer. För barn och ungdomar kan du dessutom ordna tävlingar och barnkalas.

Du riktar dig naturligtvis också till företag och större sällskap. För dessa kommer du ordna olika aktiviteter såsom kickoffer, teambuilding och fester. Mat ordnar du genom catering och serveringstillstånd behöver du skaffa för slutna sällskap.

Du erbjuder hela lokalen för företag, föreningar, skolklasser och andra privata grupper om de vill ha ett skräddarsytt arrangemang och kan tänkas hyra hela byggnaden.

Marknadsföring

Du erbjuder gäster i alla åldrar en positiv upplevelse på sin fritid i form av bangolf inomhus och café.

Genom att synas i lokal press, på affischer och i direkt reklam riktad till både hushåll och företag får du ditt namn ute bland folk. En enkel, informativ och aktuell webplats ska också finnas tillgänglig för kunderna.

I förhållande till konkurrenterna är din verksamhet unikt, då det finns möjlighet att spela bangolf även på vintern. Utformningen av inomhusbangolfen och lokalen ska vara tilltalande. Se till att du har annorlunda banor utöver de traditionella och perioder med olika teman för att ge ett mer varierat utbud. För att göra lokalen mer levande ska det finnas växter och små vattenområden på golfytorna kring banorna. Det ska vara en upplevelse utöver det vanliga som gör att gästen upplever ett högt kundvärde och vill återkomma.

Det tillhörande caféet kan ligga i samma lokal som golfbanorna men ska ändå avskärmas med en glasvägg. Detta för att skapa en harmonisk och avslappnad miljö även för de som endast är intresserade av att fika eller äta. Spelande kunder kan välja att fika i caféet eller i delar av bangolfen och under sommartid även på uteserveringen.

En nära relation till kunderna är viktigt mål. Det gäller att få kunderna att känna sig välkomna och få de att trivas i lokalen när de besöker anläggningen. Detta kan uppnås genom personlig service och mervärden. Ett exempel för mervärde kan vara att det anordnas tävlingar för barn, sammankomster dagtid för pensionärer eller studentmästerskap i bangolf. De boende bör också känna att företaget bidrar till ett mer levande centrum där människor kan träffas och umgås året runt.

Arbeta med marknadsföring redan innan anläggningen har öppnats för att göra målgruppen uppmärksam. Att dela ut flyers regelbundet är ett bra sätt att hålla kunderna underrättade om vilka aktiviteter som är på gång.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se