Broderistuga

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

I alla tider, och i många kulturer världen runt, har broderier utförts inte bara i rent dekorativt syfte utan också som symboler och folkbeteckningar. Modeskapare har inspirerats av broderiets möjligheter och använt det på nya sätt i fräscha originella mönster som blir tillgängliga för den stora allmänheten.

Details

Trender

Nu är det modernt att brodera igen. Som en motvikt till dagens stressade tillvaro väljer många ett lugnt handarbete som avslappning. Under vintern och regniga somrar sitter många hemma och broderar blommor på barnens kläder. Till och med unga börjar nu köpa färdiga förpackningar med garn och mönster. Andra köper avancerade elektronikstyrda symaskiner och broderar efter förprogrammerade brodyrfigurer.

Tack vare teknikens utveckling och de senaste mjukvaruprogrammen tar datorn över även här. Man behöver inte alls ha stora kunskaper om broderier för att kunna brodera.

Komma i gång

Hitta en lämplig lokal och starta en liten broderiverkstad. Det kan vara en källare som ingen använder, ett ledigt rum i en lägenhet eller t.o.m. en sommarstuga. Man frågar ofta om nätverk för att man vill dela glädje med andra och ha det roligt tillsammans med andra. Fånga alla de som har broderi som hobby och fråga om de vill göra det i din verkstad. De flesta som skapar någonting har behovet att träffa andra inom samma verksamhet och utbyta erfarenheter och idéer. 

Starta sedan ett arbetskooperativ och sälj deras hantverk till grossister, affärer och inhemska och utländska turister. 

Inspiration och förslag till material kan man hitta överallt. Det kan vara motiv som man ser i sin omgivning eller från olika handarbetsböcker där en mängd inspirerande mönster av olika slag presenteras, allt från engelskt broderi och djungelshorts till en vanlig klänning med små blommor. En del mönster och tekniker kan man hitta i tidskrifter, genom resor och textilutställningar.

Broderier går att sälja

Så gott som alla textilier lämpar sig för broderi. Användningsområdena är flera och den egna smaken och fantasin får spela fritt. Man kan brodera på tröjor, kuddar, dukar eller gardiner. Man kan brodera bokstäverna och foga dem samman till namn, monogram eller helt enkelt göra en vacker broderad tavla. Också på blusar eller näsdukar gör det sig bra med ett monogram eller ett namn.

Många skulle gilla ett motiv med exotisk flora och fauna i sitt hem, antingen det är sytt som tavla eller på en kudde.

Eller varför inte brodera eget namn på en inköpt jacka och ge bort den som personlig present.

Skulle vi fantisera lite vidare ser vi ett idrottslag springa omkring med reklam broderade på sina tröjor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo