Personliga dockor

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Gamle nalle har fått sällskap av många andra leksaker och barnprylar. I vår tekniska tidsålder då allt sker snabbt och maskiner tar över, har även leksaker ändrat sitt utseende och blivit alltmer avancerade. Nu gäller det fjärrstyrda bilar, elektriska djur och barnböcker med barnens namn i huvudrollen. För att kunna konkurrera på leksaksmarknaden måste man hela tiden hitta på någonting nytt.

Details

Så gör du

Varför inte ge barnen att nytt alternativ till stålmannen, robotar och färdigköpta mekaniska dockor. Skapa en handgjord docka som har helt personligt utseende. Tycke och smak i fråga om dockor är subjektivt, men alla barn skulle säkert tycka om en docka som har barnens eget ansikte. Precis som i verkliga livet kan det inte bli två exakt lika dockor. Mer personligt kan det inte bli. 

Rent tekniskt betyder det att göra tryck av personliga fotografier på tyg och sedan klippa ut dem och klistra eller sy på trasdockor. Välj ut ett eller några dockmönster som är snygga men enkla att producera. Bäst om du har några få alternativ hur din docka kan se ut några för flickor och några för pojkar. Du låter barnen själva välja en docka som dem tycker passar bäst och därefter tar du nål och tråd, skannar in barnens foto och ger dockan ansikte.

Komma i gång

Att producera en tygdocka är inte alls svårt. Allt nödvändigt material och fyllning finns att köpa på varuhus och hobbyaffärer. Du och dina kompisar har dessutom säkert några tygbitar och restgarner liggande hemma som du kan använda som provmaterial till dina dockor. Kanske en gammal tröja eller en gardin. En hemgjord docka behöver inte alls vara perfekt för att barnet skall gilla den. Den blir ändå älskad och överlever säkert färdigköpta leksaker. 

Se till att du har rätt utrustning innan du börjar sy dockor. Med bra verktyg och sybehör går arbetet lättare och resultatet blir bättre. När beställningarna börjar droppa in då kan du låta andra producera dockor och själv satsa på marknadsföring.

Marknaden

Dina personliga dockor blir idealiska presenter, lika uppskattade av både barn och vuxna. Sälj dockor på alla ställen där det finns barn och deras föräldrar eller på postorder.

Åk runt på mässor och utställningar för att visa sin produkt. Gå på någon hantverks- eller småföretagarmarknad och försöka hitta de som letar efter nya idéer som kan kommersialiseras. Där kan du med lite tur hitta potentiella finansiärer som är villiga att satsa på din idé.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo