Om sajten

En bra affärsidé kan öppna dörren till en helt ny värld!

Tanken med den här siten är att lyfta fram goda affärsidéer och skapa en mötesplats för inspiration och entreprenörskap.

En del av idéerna är hämtade från Dragan Sakos affärsidéböcker, andra från överblivna texter som inte fick plats i böckerna. Men de allra flesta affärsidéer är helt nyskrivet material speciellt framtaget för hemsidan.

Hemsidan är ett komplement till de andra starta eget källor som riktar sig till blivande företagare. Som du säkert kommer att märka så har vi inte ägnat speciellt mycket utrymme på vår hemsida för att beskriva de lagar och regler som finns när man skall starta eget, registrera företag, välja ut företagsformer och så vidare. Idag finns det så pass många bra källor till sådan information via Internet. Där kan du med all säkerhet hitta aktuell information och fakta du behöver inför din företagsstart.

Om affärsidéerna

Varje affärsidé innehåller en enklare beskrivning över hur man går tillväga. Olika idéer passar för olika människor. De flesta av idéerna är anpassade så att du kan börja i liten skala, men de har utvecklingspotential. De affärsidéer som presenteras kräver olika grad av tid, startkapital och inte minst engagemang. Ja, olika förutsättningar. Alla har inte möjlighet att göra allt – men alla har möjlighet att göra några saker. En del av idéerna är ännu inte riktigt etablerade i Sverige medan andra har funnits under lång tid. De flesta idéer kräver inte jättemycket kapital och är relativt enkla att komma i gång med.

Komma igång

Gå igenom listan lugnt och metodiskt, tills du upptäcker en idé som gör ditt hjärta pumpa lite snabbare och helt enkelt "känns rätt." Kom ihåg, om du inte brinner för din affärsidé, det är inte sannolikt att du blir framgångsrik. Ditt val måste matcha din passion.

Vill du gå vidare, studera gärna mera din bransch och diskutera innehållet med branschkunniga rådgivare som kan ge dig värdefulla råd inför starten. På flera orter i landet ges även starta eget kurser, där du kan få chansen att testa din affärsidé och förbättra dina kunskaper.

Varför 1000affärsidéer 

om varfor 1000affarsideer.se

Tänk dig en affärsidébank där vem som helst lätt kan hitta något för sig. En sida som samlar alla goda affärsidéer under ett och samma tak. En sida som utvecklar och stimulerar din entusiasm och skaparlust samt inspirerar fler att komma i gång med egna projekt. En startplats för blivande entreprenörer.

Tänk dig en värdefull inspirationskälla när blivande entreprenörer skall börja fundera över inriktningen på sitt företag. En plats där tillgången till enkla steg-för-steg-instruktioner gör lättare att komma i gång…

Det är den värld vi vill skapa

Långt ifrån alla har huvudet fullt av egna uppslag på affärsprojekt när de vill starta något eget. Här får dem en site som serverar ett lättsmält smörgåsbord av goda och realistiska affärsidéer för de allra flesta kategorier. Av varierande karaktär och svårighetsgrad. Som presenteras på ett enkelt och överskådligt sätt, vilket gör företagsprojekten mera tillgängliga också för osäkra individer.

Vi hoppas att den här tipsbanken blir din guldgruva när du funderar på att starta eget.
1000affarsideer.se kan också användas som ett praktiskt verktyg som pedagoger och lärare kan utnyttja för att jobba med entreprenörskap i skolan.

Redaktion

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg