Restaurang guide för viktmedvetna konsumenter
Key Info:
Info
Online restaurangguider finns det gott om nu för tiden, så man måste hela tiden försöka hitta nya intressanta nischer. En guide till restauranger som serverar smala rätter skulle kunna vara en sådan inriktning.
Äta hälsosamt
Hälsosam mat betyder olika för olika personer. För de flesta innebär det valmöjlighet, mindre mättat fett, mer grönsaker och ekologiska råvaror, som är bara några exempel på hälsosam mat. Fler stillasittande arbeten och fritidssysselsättningar har bidragit till att den fysiska aktiviteten har minskat samtidigt som "fast food" blivit vanligare i Sverige.
Trenden om en hälsosam livsstil de senaste åren har gjort fler människor medvetna om att sunda matvanor är viktiga. Detta gör att restauranger använder hälsosamma och nyttiga måltider i marknadsföringen. För att sälja produkter och tjänster behövs marknadsföring. Restauranger behöver därför använda nya kanaler. Marknadsföring är dyr och med tanke på detta är det viktigt för ett matställe att väl tänka igenom hur marknadsförings pengar används för att nå ut till konsumenterna.
Hur gör du?
Starta en webbsida där du erbjuder menyer från restauranger som serverar kalorisnåla rätter och hälsosam mat och samtidigt också en rabatt för att köpa de rätter genom webbplatsen. Användare av din webbplats börjar med att söka vilket område de vill gå till och vilken typ av restaurang de vill besöka till exempel asiatisk, grekisk eller italiensk.I varje fall för varje listad alternativ, kan användarna se en rad olika detaljer inklusive näringsinformation. När de hittar en maträtt som ser bra ut, kan användare köpa det genom webbplatsen och antingen skriva ut en kupong för användning på restaurangen, eller visa den där med sin mobila enhet.
Genom ditt partnerskap med lokala lunchplatser, du kan ge en rabatt tillräckligt stor för att erbjuda bra priser. Du samarbetar med favorit restauranger runt staden för att ge kunderna ett enkelt sätt att hitta hälsosammare alternativ. Dina kunder behöver inte räkna kalorier längre! Genom att skapa långsiktiga relationer mellan dina partners d.v.s. restauranger och dina konsumenter gör du det möjligt för dem att leva ett friskare och bättre liv.