Förmedling av extraarbeten för ungdomar och studenter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Den nya kapitalismens arbetsmarknad är inte speciellt snäll mot ungdomar och studenter. Regeringens vackra ord om sommarjobb för alla unga har inte givit alla arbetstillfälle de sista åren. Glada studenter som firar sin avslutning och sommarens ankomst får istället för sommarnöjen ett nytt problem med frågan om hur de ska försörja sig, och utan arbete får man varken tillbringa några veckor på italienska kusten eller åka skidor i de franska alperna.

Info

Det är under de där sommardagarna i glasskiosker och i hotellreceptioner som man tjänar pengar för semester, studieböcker och boende. Men extrajobb kan lika gärna vara allt från att klippa gräsmattor, tvätta bilar och läsa dikter på 50-årsfester till att gå ut med gamla tanter och deras hundar. Överallt finns möjligheter att tjäna extrapengar, det gäller bara att hitta dem. Unga och studenter är lätta att finna.

Så gör du

Varför vara ung och pank när man kan få extraarbeten och pengar över till en fin sommar. Extraarbete är däremot inte alltid så lätta att få tag på, men det är inte heller omöjligt att hitta dem om man har ”koll på” arbetsmarknaden, kontakter och lite tur. Öppna en arbetsförmedling för ungdomar och studenter och hjälp dem med att få extraarbeten.

Skapa en mötesplats mellan arbetsgivarna och morgondagens arbetskraft. Ta betalt för varje förmedlat uppdrag från arbetsgivare på samma sätt som personaluthyrningsföretag gör det. Gör alltid upp om lönen med arbetsgivaren innan arbetet påbörjas och ta reda på alla villkor vad gäller skatter och avgifter.

Ta även reda på andra regler när det gäller extrajobb som kan vara viktiga i ditt förmedlingsarbete. Sedan kan du skriva en guidebok om var man kan hitta sommar- eller extraarbeten med alla möjliga tips och användbara checklistor, och sälj den sedan den på postorder eller genom andra populära ungdomsmedia.

Var finns jobben?

Bygg ett eget kontaktnät som kan tipsa dig om lediga extraarbeten. Det behöver inte nödvändigtvis vara direktörer på de stora företagen. Det kan lika gärna vara dina föräldrar, dina vänner eller butiksägare i närheten. Slå upp Gula sidorna, kryssa för det som verkar mest intressant och ring sedan och berätta om din förmedling. Läs tidningar och samarbeta med arbetsförmedlingen och företag som hyr ut personal.

Kontakta alla företag som säljer lotter, nyckelbrickor, rundturshäften eller hemlagade småkakor och de som rekryterar svenska ungdomar till restauranger och hotell i utlandet. Sök upp utländska arbetsförmedlingar som förmedlar svensk ung arbetskraft till inhemska företag. Vänd dig till lantmän som har svårt att hitta folk beredda att plocka jordgubbar och gurkor på sina odlingar. Alla dessa kan då och då behöva extra personal.

Fånga alla möjliga arbetsgivare både i nära omgivningen, i tidningsvärlden och på nätet.


Features

Location:

Våra partners

         cropped cropped Dragan 1 2048x1211                 tipsom.se 

       image               logo_1.jpg