Cykel leverans av färska ekologiska produkter

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Distribution är en nyckel till varje produkts framgång, men för vissa branscher krävs det lite mer kreativt tänkande än andra. Ta lokalt odlade produkter. Leveransen av färska livsmedel har alltid varit fylld av utmaningar, naturligtvis, men det verkar vara möjligt att komma på nya lösningar tack vare nuvarande urbana cykeln revolution.

Details

Det är svårt att föreställa sig en verksamhet för vilken cykelleverans är mer förnuftig än leverans av färska ekologiska produkter. Leverans med cykel är dessutom en strategi som gör det lättare för eko medvetna konsumenter att få dagsfärsk frukt och grönsaker på bordet. Starta en noll utsläpp leveransföretag och leverera diverse lådor med ekologiska varor direkt till konsumenternas dörr.

Hur det går till?

Skapa nätverk med de bästa lokala bönder som producerar helt naturliga varor och gör dem till dina leverantörer. Var och en av dina medlemmar tilldelas en leveransdag baserat på deras leveransplats. Hitta ett cykelföretag som vill leverera lokala frukt- och grönsaker via en cykelsläpvagn. Kreera ett urval av färska, lokalt odlade grönsaker och frukter från lokala bondemarknader.

Under växtsäsongen, packar du färska grönsaker varje morgon och levererar dem med cykel samma dag. Produkter du kan leverera är många: förutom grönsaker och frukter, kan du också leverera örter, nötter, gryn och frön. Allt placeras och transporteras i speciella lådor/boxar staplade ovanpå en cykelvagn.

Prissättning beroende på vikt och sortiment, per box eller låda, räkna inklusive leverans. Kunder bläddrar i veckans tillgängliga val – som uppdateras regelbundet - och gör sina beställningar online. Leveranserna görs sedan fredag eller lördag. Leverans avgifter och varor betalas separat. Om kunderna inte bor i leverans område, kanske du kan ordna leverans till deras arbetsplatser.

Miljötänkande

Cykelleverans och hållbara livsmedel har en naturlig koppling. Tillsammans med dina partners kan du minska koldioxidutsläppen och hjälpa jordbrukarna att tillbringa mer tid i fält och mindre tid att fixa kontakter med kunderna och leverera. Dessutom har du möjlighet att leverera riktigt god mat till människor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se