Starta ett litet motell

Key Info:

500 000 kr + uppåt
Image Two

Starta och driva ett litet motell kan vara ett bra alternativ för den som söker ett företag där hela familjen kan delta. Som ett motell ägare behöver du ha en bra förståelse för bl.a. kundrelationer, relationer till anställda och startbudget frågor.

Details

En idealisk plats för ett motell

Motell behöver placeras på en plats som bilister kan passera bekvämt. Det är därför de kallas motell, förkortning för "motor hotell." Till skillnad från vissa hotell, bilister som använder ditt boende räknar med att parkera sina fordon strax utanför byggnaden. De räknar med att ha enkel tillgång till sina fordon, något som också skiljer hotell från motell.

Personal

Använd de talanger och färdigheter från andra som kan lyfta din motellverksamhet. Färdigheter bland annat inom bokföring, kundservice, försäljning och underhåll. Personalen är det som gör ett motell berömt. Du måste ha vänlig och tillmötesgående personal som har förmågan att göra dina gäster att känna sig som hemma när de kommer in på din anläggning. Du behöver inte ha en utarbetad lobby, bara en enkel mottagning plats är nog för din reception. Du bör dock ha trevlig personal som bemannar receptionen och hälsar dina besökare.

Bekvämligheter för ett motell

Trots att det är mindre än hotell, bör ditt motell inte på något sätt vara sämre när det gäller dina bekvämligheter. Du behöver goda sängar och sängkläder för att dina gäster ska känna sig bekvämt. Möblerna i ditt mottagningsområde ska vara attraktiva och tilltalande för ögonen, samt komfortabla. Varje rum ska ha sina egna tv också, för besökare som skulle vilja bara koppla av inne i sina rum och titta på sina favoritprogram.

Du kan välja att ha en matplats och även din egen buffé tjänst om du har möjlighet och råd. Det är inte obligatoriskt, eftersom de flesta motell besökare föredrar att äta ute. Andra bekvämligheter skulle omfatta gratis tillgång till internet, både fast-baserade och trådlösa.

Förvärva ett motell eller starta från början?

Ett annat sätt att starta ditt företag är att köpa ett befintligt motell och ansvara för dess ledning. Fördelen är att de redan är etablerade och har oftast en befintlig kundkrets, vilket kommer att eliminera behovet av att bygga upp ett motell från början och fylla det med bekvämligheter och utrustning. Du skulle behöva rådfråga en mäklare för detta, eftersom de har omfattande kontakter och information om tillgängliga företag.

Marknadsföring

Håll marken utanför ren och städat, investera i landskapsarkitektur och parkering som skapar en inbjudande miljö. Investera i en bra webbyrå som kan hålla din webbplats uppdaterad och hitta sätt att styra trafik till webbplatsen. Utnyttja turismvideor för att visa gästerna insidan av rummen, intressanta utflyktsområdet och alla andra bekvämligheter som kan öka intresse.

Många människor som är erfarna resenärer och ganska bekanta med olika välkända motell kedjor skulle älska att hitta en boendeupplevelse som är unik och mer personlig för den enskilde. Samarbeta med andra sevärdheter i ditt område, såsom skidorter, golfbanor, gallerior, spa anläggningar eller vandring expeditioner. Ge erbjudanden till de företag som de sedan kan föra vidare till sina egna kunder.

Gå med i en branschorganisation, för att hålla sig à jour med nya idéer och förändringar i branschen som kan påverka din verksamhet.

Använd seminarier, konferenser och möten för att bygga upp partnerskap med andra motell och hotell ägare och att hitta möjligheter till utbildning som kan hjälpa dig att lyckas. Belöna stamgäster. Ge specialpriser till dina gäster som har bott på hotellet vid mer än ett tillfälle. Överväga att ge frekventa hotellgäster en natt gratis efter att de har bott på motellet i 5 nätter.

Genomför undersökningar. Låt gästerna veta att de kommer att få 20 % rabatt vid sitt nästa vistelse på motellet som tack bara för att fylla i enkäten. Fråga gästerna vad de skulle vilja se mer av i ditt hotell undersökning.

Investera i ett program som gör att du kan spåra alla typer av affärstransaktion inklusive löner, tvättservice, kundfordringar och sköta gäst registret utan problem, på din dator.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se