Zonterapeut

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

På grund av det faktum att vårt samhälle i dag är starkt beroende av kemiskt lastade receptbelagda läkemedel, psykoterapi och kirurgiska ingrepp för att "läka" de sjuka, har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att titta in alternativ. Därför är det där din kompetens och expertis i zonterapi kommer in. 

Details

Zonterapin - rätt utförd - är en kvalificerad och verkningsfull behandling vid många olika sjukliga tillstånd och kompletterar skolmedicinsk behandling i många avseenden. I själva verket är zonterapi en av de mest populära behandlingsmetoder som finns idag, eftersom det fungerar. Så frågan för dig är om du har hittat din nisch? 

Om du är kompetent inom alternativ medicin eller zonterapi med passionerad vilja att hjälpa andra, så finns det affärsmöjligheter för dig.

Zonterapi – fakta

Zonterapi bygger på ett samband mellan olika zoner på fötterna och olika delar av kroppen. Genom massage på dessa zoner söker man, upptäcker och behandlar olika störningar. Det finns olika former av zonterapi som utgår från olika zoner i och på kroppen, men i används första hand zonterapi på fötterna. Metoden utgår från att alla delar av kroppen motsvaras av reflexzoner, som är belägna på fötterna. Genom att med tryck eller massage behandla resp. område på foten söker man och påverkar motsvarande område av kroppen.

Urgammal läkekonst

Zonterapins ursprung får man söka i förhistorisk tid. Man har hittat väggmålningar, utvisande zonterapibehandling, i gravkammare i Egypten. De är troligen från omkring år 2330 före Kristus. Zonterapin fördes vidare från generation till generation, men glömdes delvis bort för att sedan återupptäckas i början på 1900-talet. Den användes fortfarande bland indianerna i USA. Efter återupptäckten fördes den från USA via England, Tyskland och Danmark till Sverige i början på 1970-talet. Numera är det en känd behandlingsmetod i hela världen.

Hur går behandlingen till?

Terapeuten gör en helhetsbehandling, vanligtvis på fötterna, men även på underben, händer, öron och rygg. De zoner som ömmar eller har stickande känsla indikerar att motsvarande organ inte fungerar bra. Efterhand avtar smärtorna och kroppen kommer i allt bättre balans. Det är vanligt att en behandlingsserie omfattar 10-15 behandlingar beroende på åkommans art och hur länge man har haft den. Hur snabbt man förbättras är också beroende av om man äter någon medicin eller har genomgått operationer eller dylikt. Sjukdomsbesvären kan tillta i början av en behandlingsserie för att sedan avta och försvinna helt. Gamla krämpor kan göra sig påminda. Zonterapin ger impulser till kroppen att läka sig själv.

Zonterapi för barn

Barnen kan dra nytta av zonterapi på många sätt. Några av de vanligaste orsakerna till konventionell medicinsk behandling är öroninflammationer, förstoppning och sängvätning. Zonterapi har visat sig dramatiskt förbättra dessa-, och många fler problem hos barn. Dessutom fler och fler barn i dag diagnostiseras med "sjukdomar", såsom ADD, ADHD och kronisk depression, bland annat. Där konventionella läkemedel har misslyckats, kan naturmedicin göra en verklig skillnad. Starta ett zonterapi företag som erbjuder hembesök till familjer som arbetar med barn med sådana sjukdomar.

Marknaden är enorm. Dessutom kan du få möjlighet att göra livet bättre för nästa generation. Utöver den live service, kan du ta dina tjänster ett steg längre och ge undervisnings sessioner för föräldrarna så att de kan ge grundläggande terapi till sina barn eller andra personer. När föräldrarna är redo att ta på sig uppgiften att hjälpa andra med sina ny inlärda kunskaper, kan du erbjuda dig för att ge "coaching" möten eller rådgivning mot en avgift.

Krav

För att göra din zonterapi tjänsten till en framgång, måste du hålla ett par saker i åtanke. Som först, barn under åtta år får inte behandlas med zonterapi i Sverige och detta gäller för alla zonterapi företag, men speciellt om du ska arbeta med barn, måste du vara certifierad och skaffa ansvarsförsäkring. För det tredje, se till att du kommunicerar med dina kunder. Detta skulle vara speciellt viktigt om du arbetar med barn. Prata med föräldrarna, få frekventa uppdateringar och justera din behandling därefter. Ni är bara så bra som dina resultat.

Certifiering

En zonterapeut bör ha en gedigen utbildning och god erfarenhet. För att skapa vissa garantier i dess avseenden har Svenska Fotzonterapi Reflexologi Förbundet (SFRF), sedan bildandet 1978, genomfört prov, som efter godkänt resultat berättigar till aktivt medlemskap. Förbundet rekommenderar den som vill bli zonterapeut att utbilda sig av SFRF godkända skolor. Dessa skolor bedriver en väl utbildande och professionell verksamhet. Listan och adresser hittar du på SFRF hemsida.

Läge och utrustning

Planera din egen lokal eller se till att hyra utrymme i en befintlig klinik. Kontakta spa och klinik chefer och fråga om du kan etablera din praktik hos dem, förklara hur en zonterapeut ombord kommer positivt att bidra till verksamheten. Om du skall jobba hemifrån, ta en del av hemmet för att använda som ditt hemmakontor och zonterapi rum. Köp en liggande stol eller massagebänk, rullande pall, hyllor och skåp, skrivbord, belysning, ljus, en ljudanläggning och lugnande musik, verktyg aromaterapi, linne, fot pulver, fot och hand lotion, lugnande inredning och rengöringsprodukter. 

Du behöver också kontorsmateriel och bokföringsprogram som låter dig hantera dina kunder, schemalägga möten, hantera ditt lager och kostnader och beräkna din skatt. Om det behövs, investera i ett konto för att acceptera kreditkort och hyr en telefonsvarare för att besvara samtal när du är upptagen med kunder.

Strategier

Upprätta en realistisk vision för ditt företag och utveckla strategier för att hjälpa dina kunder ha realistiska förväntningar på din praktik. Även om zonterapi kan minimera eller behandla ett antal sjukdomar, kommer det inte nödvändigtvis ske över en natt. Var noga med att grundligt förklara praxis och förmåner för att slippa kunder få en alltför stor förväntningar. Var också beredd att hänvisa en del kunder med svårare problem till professionella utövare.

Reklam

Gå tillbaka till de kunder du träffat under tidigare tjänster och informera dem om att du officiellt har startat din praktik. De bör vara glada att sprida ditt namn till vänner och familj. Följ upp återkommande kunder genom att ringa varje klient dagen efter mötet att kolla upp deras framsteg. Skaffa en webbplats. Starta en zonterapi blogg. Etablera relationer med andra i det alternativa området, såsom yoga och homeopater, och andra instruktörer, hälsokostaffär ägare, läkare, sjukgymnaster och dietister. Du kan skapa ett ömsesidigt system för annonseringsutbyte.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo