Aromterapeut

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Aromaterapi innebär att man använder terapeutiska oljor, extraherade ur naturliga växtmaterial, för att främja god hälsa, jämvikt och välmående. De eteriska oljor som används inom aromaterapi är i hög grad holistiska på så sätt att de kan ha en positiv effekt på både sinnet kroppen och själen.

Details

Aromaterapi - ursprung

Läkande egenskaper hos växter har varit kända i många kulturer i tusentals år, och aromaterapi kan sägas ha sitt ursprung i traditionell medicin som utvecklades av forntida civilisationer. Primitiva samhällen använde växter både i läkande syfte och i religiösa ritualer. De upptäckte att rök, som åstadkoms genom att bränna olika träslag, också hade olika effekter – stammens medlemmar kanske blev dåsiga, uppsluppna eller gråtmilda, någon kanske fick en andlig upplevelse.

Starta eget som aromterapeut

Starta eget företag inom aromterapi är inte lika komplicerat som det brukade vara tidigare. I forna dagar bara kungligheter var utsatta för sådan behandling. Men idag är det vanligt att hitta många läkare som rekommenderar aromaterapi för sina patienter och människor från olika bakgrunder njuter fördelarna med behandlingen. 

Aromterapi produkter är också en växande verksamhet, särskilt om du kan vara kreativ och införa nya idéer till marknaden. Till exempel aromaterapi kan införas för husdjur också! Det finns inga begränsningar för att skapa en marknad för helande dofter. Den enda begränsningen är din fantasi! Om du gillar aromaterapi själv och ha en mogen och omtänksam attityd, kanske du vill överväga att starta egen aromaterapi verksamhet från hemmet.

Tillsammans med aromaterapi, har eteriska oljor samt doftljus också blivit populära. Även om det finns betydande konkurrens på marknaden, är det möjligt för dig att stå ut mot konkurrensen genom att erbjuda unika produkter till nisch kunder. Sälja dina aromterapiprodukter kan du göra online också, vilket gör det bekvämt för både dig och dina kunder. Du kan börja med att erbjuda dina ljus och oljor till din familj och vänner för att avgöra vilka av dem som har den högre efterfrågan. 

Försäljning och marknadsföring av dina produkter eller dina tjänster som en erfaren doft terapeut behöver inte vara så svårt heller. Med intåget av internet kan du nå ut och marknadsföra dina produkter och tjänster till ett stort antal potentiella kunder online. Det är också en passande verksamhet för alla som älskar flexibilitet i sitt arbete. Du är i total kontroll över fastställande av möten med dina kunder och ställer dina egna arbetstider.

Denna vinstgivande verksamhet är också bra för dig personligen på grund av de helande dofter som du utsätts för, liksom tillfredsställelse du får genom att hjälpa till att läka andra. Så inte bara är aromterapi en lönsam verksamhet, det är också en syssla som kommer att hålla dig avslappnad, frisk och lycklig när du arbetar!

Utveckla dina egna produkter

Om du börjar din aromterapi verksamhet som en återförsäljare eller en MLM säljare, planera för dina egna produkter som ska säljas någon gång i ditt företag. Många hem aromterapi företag börjar med att sälja MLM aromaterapi objekt på provisionsbasis. Detta är ett enkelt sätt att bryta in på marknaden och börja bygga upp en stadig kundkrets. Men om du inte så småningom hittar dina egna produkter, har du svårt att skilja ditt företag från alla andra som säljer samma saker.

Rikta din marknadsföring

Om du tillbringar din tid för att marknadsföra aromaterapi företag till alla från tonåringar till äldre, spenderar du inte din marknadsföring tid klokt. Tänk i stället vem som egentligen är mest intresserad av att köpa aromterapi produkter. I allmänhet är kvinnor den kundbasen för dessa produkter. Yngre kvinnor som tycker om lukten av produkterna är bra marknadsföringsmål, samt äldre kvinnor med stressiga jobb som kunde använda produkterna för att hjälpa dem slappna av. 

Leta efter ställen på nätet där dessa målgrupper samlas för att prata. Dessa är de perfekta ställen för att marknadsföra dina aromterapiprodukter. Publiken är redan där och kan vara mottagliga för några mjuka tekniker för marknadsföring. I kvinnors forum, lär känna kvinnorna där och håll en länk till din aromterapi produkter i din signatur. Om det finns kvinnor som är intresserade av denna typ av produkt, kan de ställa frågor om aromprodukterna eller bara klicka sig fram för att bläddra för sig själva.

Utveckla flera inkomstkällor

Det är lätt att ställa in en aromterapi webbplats för att sälja produkter direkt från webbplatsen. Men det innebär inte att förlita sig på endast en inkomstkälla. Överväg att öka försäljning genom att besöka lokala presentbutiker och butiker, och fråga om att placera en del av dina produkter till försäljning på försök. Om de säljer får du en deal. Om inte, kan du fokusera dina ansträngningar på andra håll. 

Ett annat sätt att göra försäljningen är att sätta ihop en katalog. Det kan låta som en ganska svår uppgift, men med ett bra program desktop publishing kan göra det relativt enkelt att skriva ut en katalog och sätta ihop allt. Du kan använda katalogen för att skicka ut till folk som frågar om verksamheten genom hemsidan, eller så kan du dela ut dem bland folk du känner. Så småningom kan människor börja göra inköp via katalogen, det kan ge ger dig nya kunder och mer vinst.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo