Hårborttagning med laser

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Eftersom den estetiska marknaden fortsätter att vinna popularitet, även hårborttagning blir allt mer populärt. Starta din egen laser hårborttagnings verksamhet kan vara en spännande utmaning om du har rätt kompetens och vill arbeta med frisk- och kroppsvård. Du måste också ha intresse för människor och en vilja att ge god service. 

Details

Det är fullkomligt normalt att vara "hårig", men ibland kan en hårväxt bli "generande" dvs. att den växer ut på diverse ställen på kroppen där man inte vill att den ska växa ut.Då finns det olika hårborttagningsmetoder man kan använda sig utav för att bli kvitt med det. Nu för tiden finns det många olika metoder för hårborttagning, några utav de vanligaste samt populäraste metoderna är rakning och vaxning. Sedan finns det även lite mer avancerade behandlingar med laser.

De vanligaste metoderna kan oftast utföras hemifrån medan de mer avancerade metoderna måste utföras på klinker. Laser hårborttagning är en estetisk metod under vilken proffs använder lasermaskiner för att ta bort hårsäckar från sina patienter. Starta en laser hårborttagning verksamhet kräver licensiering och relevant utrustning.

Fördelar med laser hårborttagning

Många personer letar efter en permanent hårborttagningsmetod, de flesta vill ha något som verkligen fungerar. Därför har hårborttagning med hjälp av laser ökar väldigt mycket de senaste åren. Metoden tar bort hår relativt snabbt med hjälp av en liten maskin som skickar ut strålar av starkt ljus (laser) i dina hårsäckar och tar död på hårsäckarna. Metoden är smärtfri och ger ett resultat som står sig mycket längre än vid användning av simplare metoder.

Det finns många positiva aspekter av laser metoden. Det främsta skälet till att personer söker sig till den här metoden är just att det är smärtfritt och ger ett långvarigt resultat. Även om metoden inte ger ett resultat för all framtid, så har det visats sig att när väl håret växer tillbaka så har hårets struktur och utseende minskat, håret har ofta blivit ljusare och strukturen upplevs som mer normal är tidigare. Så länge en laserbehandling sker med försiktighet och professionell personal så är det en säker metod som man inte behöver oroa sig för alltför mycket.

Den här typen av hårborttagning är bäst att använda om man vill ta bort hår på ett stort område på kroppen, exempelvis: rygg, bröst eller ben. Personer som har mörkt kropps hår brukar få det bästa resultatet med den här metoden.

Hur du köper en lasermaskin

Det finns många olika typer av laser hårborttagnings maskiner på marknaden. Det är viktigt att du bestämmer hur mycket du vill investera för maskinerna kan bli dyra att köpa och underhålla. Den genomsnittliga lasern brukar kosta mellan 50.000 - 150.000 kronor. Många av de maskiner som finns kan göra flera behandlingar.

Det är en bra idé att tänka på vilka behandlingar du vill erbjuda dina kunder och titta på att köpa rätt maskin för dig därifrån. När du har bestämt dig, kan du börja med att titta på nätet. Det rekommenderas att skaffa en ny maskin för att säkerställa att den fungerar korrekt. Det finns flera skönhetswebbplatser som erbjuder de maskiner, samt större återförsäljare. 

Ett annat alternativ är att kontakta andra kliniker eller salonger som har äldre men funktionell utrustning de inte längre behöver. Komma i kontakt med dessa platser kan ge dig möjlighet att få en professionell maskin till ett lägre pris. Se till att kontrollera funktioner på dessa maskiner innan du köper dem. Blir bra om du kan under en till två heldagar praktisera hos en erfaren terapeut och lär dig att hantera maskinen, exempelvis hur du applicerar munstycket vid hårborttagning och vilka inställningar du använder, för-, och efterbehandling, journalföring och mycket annat som du ska kunna när du tar emot dina kunder. Utbildningen för att använda maskinen organiseras ofta i samband med inköp.

Komma i gång

Skaffa detaljerade information om lokala konkurrenter och deras verksamhet och hur du tänker konkurrera med dem. Skapa en budget på planerade utgifter som omfattar laserutrustning, kostnaden för att hyra ett kontor med väntrum, patientmottagning, utbildning och licenser och marknadsföring för din klinik. Bestäm hur du tänker skaffa finansiering för ditt företag, t.ex. genom ett banklån, vänner och familj, en partner eller en investerare. Bli en certifierad laser hårborttagningstekniker och välj noga dina medarbetare.

Medan vem som helst kan äga en laser verksamhet är inte alla behöriga att sköta en laser. Oavsett om du använder en läkare, sjuksköterska, medicinsk hudsterapeut eller lasertekniker är det viktigt att alla dina anställda får en grundlig utbildning samt praktisk erfarenhet innan de börjar med laserbehandlingar. När du köper en laser, kommer laserföretaget ge kortare utbildning i samband med köpet, men detta är inte alls tillräckligt. Det finns flera aktörer inom branschen runt om i landet som erbjuder kurser och utbildningar.

Hitta en plats för din laser hårborttagningsverksamhet

Detta läge bör väljas med omsorg för att locka kunder. Flytta in i en gammal läkarmottagning eller skaffa en lokal tillräckligt stor för att bygga ett väntrum, reception och kontor, samtalsrum och behandlingsrum. Köp tidningsprenumerationer, stolar, en TV för ditt väntrum, möbler, datorutrustning och kontorsmaterial. Lokaler som ligger i högt trafikerat område eller i närheten av köpcentrum, gallerior eller medicinska parker är också bra platser för denna typ av verksamhet.

Öppna dina dörrar!

Med ovanstående steg på plats samt en sund marknadsförings strategi, bör du vara beredd att öppna dina dörrar för allmänheten. Ett misstag många företagare gör efter starten är att de glömmer att fortsätta sin forskning och teknisk utveckling. Folk kommer alltid vilja ha det senaste och bästa för någon behandling som de kommer att betala för så det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som är det senaste inom ditt område och, om möjligt, uppdaterar din utrustning. Det hjälper dig i din marknadsföring och ger dig möjlighet att alltid erbjuda de säkraste och mest effektiva laser behandlingar.

Bli branschmedlem

Bli medlem i Sveriges Hudsterapeuters Riksorganisation. Som SHR-ansluten hudsterapeut har du möjlighet att genomföra test för att erhålla gesäll- och mästarbrev samt certifikat för nålepilation, IPL/laser och specialiserad hudsterapeut. Därutöver hålls regelbundet föreläsningar inom aktuella ämnen såsom laser, försäljning och dermatologi med mera på både regional och lokal nivå.

Marknadsföring

Definiera din målgrupp. Nyckeln till marknadsföring är att veta vem du behöver nå med ditt budskap och hur man kan nå dem. Dina kunder är alla män och kvinnor som vill satsa på sitt utseende, är intresserade av permanent hårborttagning och vill öka sin självkänsla och självförtroendet. 

Det finns så många sätt att göra folk medvetna om vad du gör. Att annonsera i den lokala tidningen, lämna kuponger och specialerbjudanden i brevlådor är bra början för att få de människor som bor lokalt bli intresserade av dina tjänster. Introducera dina tjänster som effektiva och fräscha. Visa dina kvalifikationer, skapa förtroende. Gör din laserbehandling tillgänglig, prisvärd, säker och enkel.

Publicera material som har bilder, företrädesvis med nöjda kunder. Inkludera information om dina behandlingsmetoder, tillstånd och alla kontaktuppgifter. Placera annonser på så många ställen som möjligt som spa, butiker, gallerior, salonger, caféer eller läkarens kontor. Dessutom, placera dina annonser i tidningar, tidskrifter och webbplatser som alla är riktade till ditt demografiska område och din målgrupp.

Håll din logotyp och typsnitt konsekvent på alla annonser och material så att dina annonser och varumärke blir igenkännbar.

Viktigt!

Okvalificerade laseranvändare kan skada huden allvarligt eftersom inte alla hud typer bör genomgå samma behandling med laser det är därför mycket viktigt med utbildning och erfarenhet innan du ger dig in i den här branschen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo