Här får du praktiska checklistor som gör det enklare och snabbare för dig att komma igång. Och som kan hjälpa dig att bättre planera, förbereda och hantera din verksamhet.

Checklista: Allt om företagslån

Det är många som drömmer om att starta ett eget företag. Frågan är bara hur den drömmen ska bli verklighet. Idéerna kanske finns men hur är det med kapitalet? Ett vanligt första steg är att ansöka om ett företagslån. 

Läs mer

En egen e-handel kan ge dig en intressant passiv inkomst

Du kan börja med en e-handelslösning i liten skala. Jag talar inte om något jätteföretag som Amazon, Adlibris, Zalando eller liknande. Nej, börja i liten skala. Jag säljer ca femton produkter från min hemsida. Alltså en minimal verksamhet som jag lär mig mycket på. 

Om du bygger en hemsida i Wordpress eller annan vanlig plattform så finns det färdiga sidor där man kan presentera olika varor eller digitala tjänster. Det finns flera säkra betalsystem och transportföretagen gör det hela tiden enklare och snabbare att distribuera varor över hela landet.

Läs mer

Checklista för egenkontrollprogram för livsmedel

Eftersom det är livsmedelsföretaget som är ansvarigt för att livsmedelslagstiftningen följs så måste livsmedelsföretagaren alltid kunna redogöra för rutinerna som gäller i företaget. Också detta kan vara en god anledning till att ha arbetsinstruktionerna nedskrivna så att man kan slå upp och visa dem. Men i så fall är det självklart viktigt att rutinerna stämmer överens med hur arbetet bedrivs i praktiken och att de utvecklas tillsammans med verksamheten. 

Läs mer

Checklista vid köp av företag

Att köpa företag kan ibland vara bättre än att starta nytt från grunden. Det finns något färdigt, något du kan se, personal, utrustning, kunder. Det finns en historik. Det finns bokslut och gjorda förtjänster. Det finns bevis. Vill du snabbt få en uppfattning om företagets läge så är en granskning av tidigare bokslut ett bra sätt. Vill du bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart så krävs en mera omfattande analys. 

Läs mer

28 frågor att tänka på innan du hyr ett kontor

Att välja läge för ditt nya kontor är inte lätt. Det finns många faktorer du bör tänka på när du väljer läge. Alla företag har olika behov och förutsättningar. Lokalen du letar efter ska inte bara passa den verksamhet som du bedriver, den ska också vara en arbetsplats där du och dina besökare ska trivas.

Läs mer

9 steg att följa innan du startar ett hantverksföretag

Marknaden för hemslöjd och hantverk är större än någonsin. Kunderna har blivit ekologiskt medvetna och prioriterar naturmaterial. Man lär sig att ta vara på det gamla, att reparera i stället för att köpa nytt. Folk går mot nytänkande samtidigt som hantverkare håller på att återhämta sig.

Läs mer

Att odla ekologiskt i eller nära staden

Ett stort stadsbruksprojekt i södra Sverige har nyligen avslutats. Målet har varit att ta fram modeller för att skapa jobb och höja livskvaliteten genom odling i städer och göra dessa ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara. Många driftiga företagare jobbar efter ett ekologiskt eller miljövänligt koncept. När man ska odla kommersiellt i staden finns det många saker att tänka på. Här följer en checklista som är baserad på erfarenheterna från projektet.

Läs mer

Butik - konkurrentanalys

Vet du vad dina konkurrenter gör? Känner du till deras sortiment? Följande frågor är till för att få dig att fundera och se om det finns förbättringar/förändringar som bör göras utifrån den kunskap du har om dina konkurrenter.

Läs mer

Jobba hälsosammare hemma- checklista

Många som startar eget jobbar hemifrån. Det sparar både pengar och tid och kan bli bekvämt på olika sätt. Men att starta eget och jobba hemifrån kräver disciplin och planering.

Läs mer

26 frågor att tänka på när du hyr en lokal

Att välja läge för din nya lokal kan vara avgörande för att din verksamhet ska fungera och växa. Det kan vara skillnaden mellan att lyckas med sin verksamhet eller ej. Alla företag har olika behov och förutsättningar. Lokalen du letar efter ska inte bara passa den verksamhet som du bedriver, den ska också vara en arbetsplats där du och dina arbetskamrater trivs.

Läs mer

Vilka känner du - checklista

Livet som entreprenör blir lättare med rätt kontakter. De flesta affärer och uppdrag förmedlas just via egna nätverk. Att känna rätt människor och att lära sig utnyttja sitt kontaktnät så mycket man bara kan är därför viktigt för varje entreprenör.

Läs mer

Fler artiklar...

  • 1
  • 2

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1