Student och entreprenör - del 1

Letar du efter ett sommarjobb?

Varför inte starta ditt eget företag istället för att arbeta för någon annan? Förutom att uppnå huvudmålet att tjäna pengar under sommaren, när du startar ditt eget företag, kommer du att ha tillfredsställelse att vara din egen chef och att skapa något själv. En annan stor fördel med att starta ditt eget företag är att du inte behöver slösa tid på att leta efter ett sommarjobb - du har redan ett.

Det bästa sommarjobbet är ditt eget företag!

Förutom att tjäna pengar till din utbildning, gör affärserfarenhet det bra på ditt CV, särskilt om du planerar en karriär inom samma nisch. Att kunna ange på ditt CV att du "drivit ett framgångsrikt företag inom landskapsarkitektur under sommarmånaderna" är mer attraktivt för potentiella arbetsgivare än "var ansvarig för kyckling naggets på Mac Donalds...".

Otroligt stora framgångar från unga grundare, som Mark Zuckerberg exempelvis, har skapat grunden till fler student företagare och unga entreprenörer. De värderingar du lär dig och de kontakter du skapar när du bedriver entreprenörskap på college kommer att vara till nytta för din framtida karriär, även om du misslyckas.

5 snabba tips för att skapa en framgång för din business:

1. Innovation är bra men det kan också överskattas. Känn inte att du måste komma med nästa Facebook eller Google för att starta. Du kan starta ett enkelt företag som genererar en vinst. Och det är huvudidén.

2. Välj en idé som har en omedelbar och uppenbar kundbas, som behöver eller vill starkt vad du planerar att sälja. Du kommer få konkreta tips på enklare affärsidéer i våra kommande artiklar. Hitta din grej, inspireras av andra, prova dig fram och börja tjäna pengar.

3. Efter de initiala småpengar, eller vad du spenderar för att starta, lägg inte några extra pengar ut i verksamheten. Företaget måste betala sig själv och betala dig. Så när du börjar bör verksamheten generera tillräckligt för att du ska kunna investera i den och börja betala dig själv.

Se över om du behöver justera priser, erbjudanden eller göra mer gratis marknadsföring och försäljning. Var uppmärksam på kundens förfrågningar och krav. De leder dig i rätt riktning.

4. Kom ihåg att verksamheten är en bra upplevelse, men det är inte den främsta anledningen till att du är där. Du är där för att få en bra erfarenhet. Så utveckla en plan som gör det möjligt för dig att gå till klassen, göra bra betyg och fortfarande driva din verksamhet.

5. Dra nytta av alla möjliga resurser och möjligheter du kan komma åt som kommer att förbättra ditt företag. Använd universitetets resurser, ta in kompetens hos professorer, ansök om stipendier och tävlingar som fokuserar på högskoleentreprenörer, studera utomlands för att få internationell erfarenhet och nya idéer, koppla samman med studenter som växer från ekonomiska makter som Kina Och Sydamerika, och behåll en skriftlig eller ljudjournal över dina affärsupplevelser - de kommer alla att vara till nytta.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo