Frilansare del 2- Att komma i gång

Som arbetsmarknaden ser ut idag och tycks utvecklas framöver är frilansarna många och blir säkert fler. Många företag gör sig av med fast personal för att istället köpa tjänster av externa konsulter och frilansare.

Har du också funderat på att börja frilansa? Här får du några tips på hur du kommer igång.

Sätt dig i dina potentiella kunders tankesätt

Om dina kunder främst kommer att vara småföretag, nystartare och entreprenörer måste du vara medveten om pressen, utmaningar och möjligheter som partnerna står inför. Ta reda på vad som händer i din specifika bransch och använd denna kunskap som riktlinjer när du ska informera och engagera potentiella kunder.

Skriv ett bra säljbrev

Precis som att ansöka om någon annan anställning kräver budgivning för ett frilansjobb en solid resumé och ett övertygande säljbrev. Att demonstrera sin erfarenhet och önskan att arbeta med det företag som anställer är säkert sätt att få uppmärksamhet hos arbetsgivare. När du skriver ditt brev och ger ett förslag, var entusiastisk över jobbet, men var noga med att vara professionell.

Markera dina färdigheter

Majoritet av företag som anställer frilansare använder dem för att fylla mycket specifika färdighetsbrister i deras personalstyrka. Om en arbetsbeskrivning visar en mycket specialiserad kombination av färdigheter och du har dem, se till att du fokuserar på det när du kontaktar arbetsgivaren. Se till att du markerar din unika kompetensuppsättning, några succéhistorier och varför du är den bästa frilansaren för arbetsgivarens jobb.

Känn marknaden

Undersök priserna hos andra frilansare som gör liknande arbete och var konkurrenskraftig med din prissättning - men inte nödvändigtvis billig. Ofta vill kunder inte ha högkvalitativt arbete i motsats till lägsta pris. De tittar ofta på frilansarens recensioner och rekommendationer och är villiga att betala mer för en tjänsteleverantör som har ett gott rykte och har producerat exceptionellt arbete.

Du vill bjuda på säljbart pris, men också vara medveten om hur mycket dina egna färdigheter är värda. Företag kommer alltid att vara villiga att betala mer för en frilansare som har ett gott rykte och har producerat exceptionellt arbete.

Ta inte på dig mer arbete än du kan hantera

När du försöker etablera dig kan du vara tvungen att ta på sig varje uppdrag du kan. Det är dock viktigt att förstå dina egna gränser och avvisa projekt. Eftersom du är egenföretagare skapar du ditt eget schema, så det är enkelt att boka för mycket arbete på kort tid. För att hålla din arbetsbelastning balanserad, behåll någon form av planering, oavsett om det är fysiskt eller digitalt. Det här hjälper dig att hålla reda på uppdragsfrister och frigöra tid för andra viktiga uppgifter, som att hantera fakturor, arkivering mm. På så sätt kan du få en uppfattning om hur mycket arbete och uppdrag är det praktiskt och realistiskt.

Dessutom kan du, när du börjar bygga en portfölj inom en viss nisch, flytta dig från att arbeta som generalist. Med nischkunskap kan du bli specialist och begränsa ditt arbete till ett specifikt ämne eller fält.

Det svåraste jobbet att få är ditt första

Om du aldrig har frilansat förut kan det vara svårt att få foten i dörren. Utan referenser och exempel på tidigare projekt kan det vara svårt att övertyga ett företag att anställa dig. När du börjar få några jobb under ditt bälte kan du visa dina gamla arbete för framtida potentiella arbetsgivare.

Det kommer att finnas dussintals mycket skickliga frilansare som går efter den typen av jobb som du lockas att göra. Den stora skillnaden du kan få är en inblick i vad de vill ha och rätt motivering varför du är perfekt att göra jobbet.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo