7 skäl att starta ett företag under studietiden

Det finns för och nackdelar med att starta eget under studietiden, men de flesta studenter är i stor utsträckning tacksamma för erfarenheten och skulle rekommendera den till andra, strävande entreprenörer. Här är sju skäl varför.

Låg risk, hög belöning

Vad har du att förlora? Du äger inget, du har få engagemang i förhållande till senare i livet, och det värsta fallet är att du går tillbaka till att göra vad du gör nu.

Detta är inte att säga att du borde ta ledigt från studier för att starta företag. Dina år på college kommer att vara över innan du vet det, och plötsligt kommer riskerna att bli större. Du har förmodligen tid att starta ett seriöst företagsprojekt under studietiden och inom 12 månader räkna ut om det kommer att hålla eller inte. Kanske får du det rätt första gången, kanske du svänger, kanske kommer du sluta och börja något nytt. Ju tidigare du kan testa dina idéer desto bättre.

Campusresurser

Universiteten har tillgång till de snabbaste internetanslutningarna, gratis konsultation från professorer som ofta älskar att bli involverade i studentprojekt, mötesrum och många andra resurser du skulle betala dyrt för utanför campus. Sanningen är att du betalar dyrt för dessa campusresurser, antingen genom utbildning eller skatter, så du kan lika gärna dra nytta av dem.

Utbildning i verkligheten

Du kan bara lära dig så mycket i klassrummet. Uppstartsvärlden är en stor bro mellan materiellt lärda och tillämpade koncept. Det finns inget bättre sätt att påskynda egen utveckling än att bygga ett företag. Det kanske blir hårdare än vad som händer i ett klassrum, men också kan ge värdefull erfarenhet du inte hittar i någon lärobok.

Tillgängliga kunder

Studenter är en värdefull resurs för att testa dina idéer. De har lätt att vara ärliga och säger om de inte gillar vad du har att erbjuda. Om du kan få eleverna att betala för något är det ett gott tecken, att din produkt eller tjänst är lönsam. Studenterna är också goda kontakter. De kan hjälpa dig sprida rykte om ditt företag eller kanske har kompetens att tillverka saker du behöver.

Mentorer

Framgångsrika entreprenörer älskar att ge råd till unga Entreprenörer. De kommer att frigöra tid som de inte skulle göra för någon annan, och de kommer att prata mer öppet med dig än någon annan för att de inte ser dig som ett hot eller någon med de dolda motiven.

Co-grundare

Det är sant att högskolestudenter ofta saknar erfarenhet, men tänk på det här sättet - morgondagens framgångsrika företagare är på college idag och när ska du få en bättre tid att rekrytera dem än idag när de ännu inte inser vad de kan. Nästa Zuckerberg kan vara killen som sitter bredvid dig i din finansklass som ser uttråkad ut.

Karriärbyggnad

Även om du startar ett företag på college och det misslyckas är det ett stort plus på ditt CV. Att starta ett företag visar att du är kreativ och driven - den typ av anställd som framgångsrika företag letar efter. Uppstartserfarenhet i college kan ge dig snabb genväg till ledarskapsmöjligheter hos ett annat företag om du bestämmer dig för att du inte är redo att vara en heltidsentreprenör och vill ha en arbetserfarenhet under ditt bälte först.

Finns det negativ att starta ett företag i college? Visst kan du spendera lite pengar på att starta ditt företag och du kommer definitivt att förlora sömn. Men dessa investeringar kommer att betalas på andra sätt både konkreta och immateriella, vilket gör det till en givande upplevelse, du kommer alltid att vara tacksam för.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo