10 affärsidéer du kan starta och driva hemifrån - del 1

Arbeta hemifrån kan vara mycket roligt - om du har valt rätt affärsidé. Det finns nu fler alternativ än någonsin när det gäller hemmabaserade företag. Och några av möjligheterna kan vara precis vad du letar efter om du vill satsa på en karriär som entreprenör.

Innan du blir ivrig över att starta din hembaserade affärsidé, måste du först se till att du har rätt verktyg på plats. Huvudverktyget är en snabb Internetanslutning. De flesta hemmabaserade företag kommer att kräva någon form av Internet.

Ovanpå de rätta verktygen borde du också ha ett dedikerat kontor eller arbetsområde som är fritt från distraheringar. Ingen TV! När det är dags att arbeta vill du bara göra en sak: arbeta.

När du har rätt verktyg och arbetsutrymme, låt oss titta på några av de bästa hemmabaserade affärsidéerna du kan börja med.

De faktiska kraven kan variera beroende på affärsidén och individuella önskemål, men att bygga ett företag från sitt eget hem passar bra för de flesta människor. Så om du inte har mycket pengar att investera, men har färdigheter och ett utrymme hemma, så här är några testade hemmabaserade företag du kan börja med låga investeringar.

1. Starta ett sömnadsföretag hemifrån

Starta ett somnadsforetag hemifran

En sömnad verksamhet täcker en mängd relaterade områden. Du kan fokusera på förändringar och plagg reparation, eller att sy skräddarsydda kläder, dräkter, draperier, gardiner och täcken. Du kan också arbeta med broderier, stickning och virkning. Några koncentrerar sig på att sy brudkläder, medan andra väljer skräddarsy på beställning som sin specialitet.

Förutom att sälja sömnad tjänster, kan du även skapa produkter som du kan marknadsföra och sälja. Det finns ett antal sy produkter med en klar marknad för ditt företag, från bags, stickade mössor och halsdukar, dukar, kuddar för utomhusbruk och överdrag för båtar. Andra tjänar pengar genom att producera egen klädsel, djurkläder och unika örngott och sängkläder gjorda av material från antika tyger.

Marknaden är vidöppen för alla med kreativa färdigheter och kunskaper i sömnad. Om du har en kärlek till sömnad och den kompetens och engagemang som krävs för att serva kunderna och sälja en produkt, då denna typ av hem företag kan fungera bra för dig.

LÄS MER

2. Tillverka och sälja personliga dörrskyltar

Tillverka och salja personliga dorrskyltar

Många som bor i lägenhet i staden eller i ett hus på landet är intresserade av träslöjd och kanske har tillgång till en lokal eller verkstad. Om du redan är hobbysnickare och kanske vill utveckla din hobby, varför inte tillverka personligt anpassade dörrskyltar?

Personliga dörrskyltar är ett enkelt sätt att klä upp en tråkig ytterdörr eller berätta för gästerna att de ska känna sig välkomna i ett hem. Skylten kan passa bra som välkommenskylt, garageskylt eller kanske namnskylt till barnens rum.

Så gör du

Starta en liten snickeriverksamhet och sälj motivlackade dörrskyltar av trä och andra material som du tillverkar med köparens valfria motiv eller text. Gör ett antal visningsvarianter med olika färdiga motiv för att börja med. Alla skyltar ska vara av bra kvalitet, stabila och passa på de flesta vanliga dörrmaterial.

Du kan också tillverka trädörrskyltar med olika motiv från souvenirkort, foto på kundens hus, foto på kundens barn, bil, husdjur eller vykort med andra motiv som kunder skickar till dig via sin beställning.

Borra håll på baksidan för upphängning på vägg. Leverera ram och stöd för dem som vill ställa skylten i hyllan eller en annan plats.

Produkter

Du kan göra skyltar i alla varianter. Måla, gravera och applicera. Skyltar kan göras i trä, tyg eller lera. Hållbara material, såsom trä och metall, fungerar bra när du gör ett skylt för ytterdörr. Mindre hållbara, men mer dekorativa, material tillåter dig att göra dekorativa skyltar för dörrar inne i ett hem.

LÄS MER

3. Sälj egentillverkade smycken

Salj egentillverkade smycken

Smycken blir man ju glad av! Någon som har suttit hemma och tillverkat smycken till sig själv, fyndigt! Man tjänar ju på att göra sina egna grejer. De flesta av de smycken som skapas börjar som en hobby och tyvärr stannar på det stadiet, även om potentiella intäkter kan göras på de hemmagjorda smyckena.

Människor från alla samhällsskikt och på alla nivåer, kan göra vackra handgjorda smycken med pärlor, fynd, stenar, kristaller och metall. Om att göra handgjorda smycken är ditt hantverk val, kan du överväga att starta egen smyckeverksamhet, och erhålla en vinst från det du älskar att göra!

Innan du börjar

Du älskar att göra smycken med pärlor, det är en hobby som underhåller dig, och du funderar på att ta det ett steg längre: skapa ditt eget smyckeföretag! Först av allt måste du stanna upp en stund och tänka, vad är vad du verkligen vill uppnå med dina hemgjorda smycken? Vill du skapa en verksamhet som ger dig massor av pengar? Eller är det berömmelse och kunskap om dina smycken vad du verkligen letar efter?

Svaren på dessa frågor kommer att visa den riktning som din smyckeverksamhet måste ta. Det är inte samma sak att planera en verksamhet utformad för att maximera vinst som en som har för avsikt att göra en produkt populär, eller en som bara kommer att täcka produktionskostnader. De pengar som du bör investera i ditt företag och den tid du ska använda beror av svaren på dessa frågor.

Fler affärsidéer du kan starta och driva hemifrån hittar du här - DEL 2 och DEL 3

LÄS MER

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se