10 affärsidéer du kan starta och driva hemifrån - del 2

Arbeta hemifrån kan vara mycket roligt - om du har valt rätt affärsidé. Det finns nu fler alternativ än någonsin när det gäller hemmabaserade företag. Och några av möjligheterna kan vara precis vad du letar efter om du vill satsa på en karriär som entreprenör.

Innan du blir ivrig över att starta din hembaserade affärsidé, måste du först se till att du har rätt verktyg på plats. Huvudverktyget är en snabb Internetanslutning. De flesta hemmabaserade företag kommer att kräva någon form av Internet.

Ovanpå de rätta verktygen borde du också ha ett dedikerat kontor eller arbetsområde som är fritt från distraheringar. Ingen TV! När det är dags att arbeta vill du bara göra en sak: arbeta.

När du har rätt verktyg och arbetsutrymme, låt oss titta på några av de bästa hemmabaserade affärsidéerna du kan börja med.

De faktiska kraven kan variera beroende på affärsidén och individuella önskemål, men att bygga ett företag från sitt eget hem passar bra för de flesta människor. Så om du inte har mycket pengar att investera, men har färdigheter och ett utrymme hemma, så här är några testade hemmabaserade företag du kan börja med låga investeringar.

1. Handgjorda väskor

Handgjorda vaskorDu har en känsla för att designa snygga handväskor som gör dina vänner avundsjuka. Om du är nu redo att dela dina talanger med resten av världen, bra början kan vara att starta ett företag som tillverkar och säljer handgjorda handväskor. Det kan vara en verksamhet där du använder din kreativa förmåga och samtidigt tjänar pengar.

Starta din verksamhet på ett sätt som fungerar för dig. Bestäm vad du vill ha ut av verksamheten och skapa både lång- och kortsiktiga mål, så att du hålla verksamheten igång i den riktning du vill att det ska gå, om det är att växa till ett större företag eller helt enkelt tjänar du extra pengar hemifrån.

Skapa en design som är unik

Använd inte någon annans mönster för handväskor som du planerar att sälja om du inte har ingått en överenskommelse med dem och planerar att betala dem royalty -s. Designa en handväska som du själv gillar, som har en specifik stil och som du kommer att känna dig bekväm med att prata om och sälja.

Skapa en liten initial lager av handväskor. Du vill inte göra för många eftersom tidig feedback från kunder kan leda dig att göra ändringar i din design. Gör tillräckligt många så att du kan testa marknaden genom exempelvis en konst och hantverk mässa, konstmarknaden eller via inlägg på någon online-auktion webbplats för handgjorda saker. LÄS MER

2. Stresskonsult

StresskonsultTidigare trodde man att tekniska innovationer skulle ge mindre stress och bättre hälsa. Men så fungerar det inte. Datoriseringen och nya former för elektronisk kommunikation har drivit upp förväntningarna på snabbhet inom alla områden. Förr accepterade man att det tog några minuter att plocka fram en uppgift. Idag blir man irriterad om man inte omedelbart får upp uppgiften på dataskärmen.

Elektronisk kommunikation ersätter det som i alla tider varit naturliga former för kontakt mellan människor. Man kommunicerar istället blixtsnabbt med folk över hela jordklotet. Många av våra förebilder, politiker, kändisar och affärsmän lever också på ett destruktivt sätt. De stressar, röker, dricker och missar familj och vänner på sin väg mot karriärens topp. I stället för att styra tekniken känns det ofta som om man själv blir styrd av den.

När det gäller ny teknik har den slagit väldigt olika för olika grupper. För en del har ny teknik betytt mer omväxling, nya utmaningar och nya spännande kontakter. För andra har datoriseringen resulterat i enformigare arbete, ökad risk för belastningsskador och mindre kontakter med arbetskamrater.

Företagare är ofta de mest utsatta personerna. Stress, extra arbete och dålig sömn påverkar kroppen och stressrelaterade sjukdomar är ofta priset för en lyckad karriär. LÄS MER

3. Tillverka och sälja en hemmagjord produkt

Tillverka och salja en hemmagjord produktStarta ett hemföretag och tillverka och sälja en hemmagjord produkt kan minska betydande startkostnader jämfört med att utrusta en anläggning. Dessutom, driva ett företag hemifrån gör att du kan enkelt flytta mellan arbete och personliga aktiviteter.

Detta är en fördel om du är disciplinerad och fokuserad, men det kan vara ett problem om du är lätt distraherad. Starta en hemtillverkning är ingen komplicerad uppgift. Men, för att göra det framgångsrikt krävs originalitet, disciplin och affärsmanskap.

Vilka produkter kan du tillverka och sälja?

Du säkert kan göra hantverk billigt. Du kan sälja dem på hantverk försäljningsställen och jordbrukarens marknader. Det är mer ekonomiskt att sälja dina hantverk på nätet, men det finns ingen anledning att du inte kan sälja till så många butiker du har tillräckligt hantverk för. Många ställen tar ut små avgifter, ibland bara en mindre provision av vad du säljer. De mest framgångsrika konsthantverkare är inte de som förlorar mycket tid på sina leveranser, utan det är dem med mycket unika idéer eller en individuell stil som sticker ut.

Om du är intresserad av att starta en livsmedelstillverkning, kommer dina alternativ sannolikt begränsas av regler som begränsar vilka typer av objekt som du kan producera i ett hemmakök i motsats till ett kommersiellt kök. Numera har vi regler för det mesta, och ändå är det nästan alltid på det sättet, att i de produkter som tillverkas hemma använder man naturliga råvaror till skillnad mot de fabrikstillverkade med E-nummer, konserveringsmedel och allehanda substitut som ersättare för det som är naturligt och betydligt nyttigare för kroppen. LÄS MER

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo