10 affärsidéer du kan starta och driva hemifrån - del 3

Arbeta hemifrån kan vara mycket roligt - om du har valt rätt affärsidé. Det finns nu fler alternativ än någonsin när det gäller hemmabaserade företag. Och några av möjligheterna kan vara precis vad du letar efter om du vill satsa på en karriär som entreprenör.

Innan du blir ivrig över att starta din hembaserade affärsidé, måste du först se till att du har rätt verktyg på plats. Huvudverktyget är en snabb Internetanslutning. De flesta hemmabaserade företag kommer att kräva någon form av Internet.

Ovanpå de rätta verktygen borde du också ha ett dedikerat kontor eller arbetsområde som är fritt från distraheringar. Ingen TV! När det är dags att arbeta vill du bara göra en sak: arbeta.

När du har rätt verktyg och arbetsutrymme, låt oss titta på några av de bästa hemmabaserade affärsidéerna du kan börja med.

De faktiska kraven kan variera beroende på affärsidén och individuella önskemål, men att bygga ett företag från sitt eget hem passar bra för de flesta människor. Så om du inte har mycket pengar att investera, men har färdigheter och ett utrymme hemma, så här är några testade hemmabaserade företag du kan börja med låga investeringar.

Sälj skräddarsydda dikter

Salj skraddarsydda dikterBrinner du för poesi och vill få fler att läsa dina dikter? Om du har en passion för att skriva poesi, kanske du har fått veta att det inte är en stor marknad för denna typ av kreativt arbete. Även om det kan vara svårt att sälja sin poesi genom konventionella kanaler, kommer du att upptäcka en mängd olika sätt att tjäna pengar på poesi om du tänker kreativt.

Det finns fortfarande många platser där du kan sälja poesi både online och offline. Här nedan kommer några idéer för att sälja din poesi som du kanske inte har övervägt. Om du vill lyckas tjäna pengar på din poesi, lönar det sig att tänka mindre konventionella butiker och nisch marknader.

Om att sälja dikter

I dagens samhälle när mediebruset är högt är lyrik en genre som borde vara lätt att ta till sig. Man kan läsa en dikt var som helst, i tidningen, på tunnelbanan, i sin telefon, det är ett bärbart format. I motsats till vad många tror, det är inte bara förlag och kultur tidskrifter som köper dikter. Det finns faktiskt en mycket större marknad för poesi och vers. Sälja dikter på dessa marknader är en tävling med andra som skriver, men så länge ditt skrivande har en hög standard, du har en bra chans att konkurrera och sälja.

Med lite kreativt tänkande och några goda marknadsföringsåtgärder är det möjligt att tjäna pengar på att sälja sina dikter till specialiserade marknader och andra viktiga händelser. Du säljer helt enkelt dikter till andra som behöver dem men inte kan skriva lika bra som du själv. Ingen kan lova att du kommer att kunna gå i pension på resultatet, men du bör kunna göra en liten avkastning på din kreativa investering. Du kan använda dina egna skrivtalanger eller skapa ett nätverk av begåvade skribenter och leja ut arbetet på dem.

LÄS MER

Organisera företagsevent

Organisera foretagseventVarför anlitar folk evenemangsplanerare? Denna fråga har ett enkelt svar: individer ofta saknar den kompetens och tid att planera evenemang själva. Oberoende planerare kan gå in och ge dessa speciella händelser den uppmärksamhet dem förtjänar. Starta en verksamhet inom företags event kan vara givande, särskilt om du har en utåtriktad personlighet och massor av kontakter inom branschen.

Oavsett om du är intresserad av att planera företag, sociala, ideella eller regionala händelser, kommer du vilja identifiera din nisch så att du kan komma igång med finess och självförtroende. Med rätt utbildning, lite erfarenhet, ditt eget speciella varumärke och en gnistrande portfölj, kan du vara på väg i rätt riktning som en företags- event organisatör.

Events som affärsidé

Rally, cowboykonferens eller vinprovning? Det finns stor bredd inom event området. Det finns oerhört mycket olika saker man kan göra. Företags events kan vara ett bra sätt att stärka kundrelationer eller sammansvetsa arbetsgrupper. Event är mer som en kommunikationsform och inte bara an aktivitet. Styrkan med event är att det ger en direktkommunikation med kunderna, som får möjligheten att få uppleva saker med alla sinnen. Gör man det på rätt sätt kommer det budskap man vill föra ut att kommas ihåg.

Innan du börjar

Utvärdera dina egenskaper för att ta reda på om du har vad som krävs för att komma igång i händelse planering verksamhet. Få en utbildning och lär dig allt du kan om event verksamheten. Om du är energisk och utåtriktad och älskar att arbeta med människor, kan händelse planering vara rätt för dig. God organisations förmåga, flexibilitet och kreativitet alla spelar roll i din framgång. Försäljningsegenskaper och färdigheter att förhandla samt förmågan att improvisera när saker går fel är också stjärniga egenskaper.

Tänk startkostnader, som hyra, utrustning, marknadsföring och reklam, licensiering och försäkringar. Hur mycket kapital du behöver för att starta ett företagsevenemang planering kommer att bero på den ekonomiska styrkan i det område du bor i och om du öppnar butik i ditt hem eller hyr ut kontorslokaler.

Organisera fester till dem du känner eller erbjud dig att planera insamlingar för ideella organisationer för att få erfarenhet. Gör ett positivt intryck på människor i samhället som kan rekommendera dig för andra möjligheter händelse planering. Underskatta inte kraften i samhällsengagemang för att komma igång i event branschen.

LÄS MER

Sälj hemmagjord sylt

Salj hemmagjord syltOm du snubblat på mormors hemliga syltrecept, kanske du har alla verktyg för att skapa en stor hemmagjord syltnyhet? Om du redan råkar göra sylt eller gelé, varför inte göra lite (eller mycket) extra nästa gång du gör en sats, och prova på att sälja dem.

Det stämmer, din hobby att göra hemlagad sylt och gelé kan bli en hel- eller deltid hembaserad verksamhet. Du kan sälja din hemlagade sylt till grannar, på lokala marknaden eller till matbutiker.

Hur gör man egen sylt?

Att göra egen sylt är ganska enkelt. Det kräver några få ingredienser och smakar oftast mycket godare än köpt. Dessutom kan du lätt göra din egen favoritsylt och smaksätta den just som du vill ha den. Ta färska eller frysta bär, rensa och rengör dem. Mosa eller hacka bären och blanda väl med syltsocker. Koka upp blandningen enligt recept i en gryta. Koka i 2-3 minuter och ta av grytan från värmen. Skumma väl med en hålslev eller en sked.

När du väl kokat sylt vill du att den ska hålla ett tag. Första steget är att se till att burkarna är rena och täta. Börja med att diska dem ordentligt. Ställ dem sedan på en plåt eller ett galler i kall ugn och låt ugnen gå upp till 100 grader och låt burkarna stå inne i 15 minuter. Locken kan du lägga i kokande vatten några minuter. Nu har du rena burkar. Koka lock och eventuella gummipackningar. Ta bort skum, häll upp på rena burkar och sätt på lock. Sätt etiketter på burkarna och ange årtal. Förvara svalt och mörkt.

Innan du börjar

Som med alla andra företag, är det viktigt att göra din undersökning innan du dyker in och börja göra din produkt. Det allra första steget att ta är att ta reda på om du behöver några kontroller eller licenser för att tillverka sylt och gelé i ditt planerade kök och erbjuda dem till försäljning. Varje kommun kan ha lite olika regeltolkningar, så läs dem noga och var inte rädd att ringa livsmedelsansvariga i din kommun med eventuella frågor som du kan ha.

LÄS MER

Starta en online prenumeration

Starta en online prenumerationEn prenumerationstjänst är en aktivitet där du säljer dina produkter eller tjänster i form av en prenumeration, vanligen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Denna verksamhetsmodell rullar på hela året och oftast inte har några lågsäsongperioder. Så frågan är vad du kan göra med ett online-abonnemang verksamhet och hur du skall sätta upp den?

En online prenumeration modell liknar ett offline abonnemangs företag som kräver att du betalar en viss avgift för att regelbundet använda tjänsterna.

Till exempel, tidningsprenumeration och DVD uthyrning abonnemang är de vanligaste typerna som vi ser på en regelbunden basis. Vi betalar en förskottsavgift för att ta emot de tecknade tidningar under en viss tidsperiod och när prenumerationen går ut, måste vi betala igen för att förnya det.

Komma i gång

Det finns flera sätt på vilka du kan starta en online prenumeration verksamhet. Några av de vanligaste genrerna inkluderar online video, film, naturpiller utan recept, låtar, nättidningar, online tidningar, spel etc. Så, det allra första du måste göra är att bestämma vad du vill sälja. Du kan skapa olika paket beroende på din produkt eller tjänst.

LÄS MER

 

 

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se