Att låna pengar till sitt företag

Ibland uppstår det en situation där man behöver låna pengar till sitt företag. Kanske har man kommit på en affärsidé som man inte riktigt kan finansiera med de medel som finns i företaget, eller kanske är det några nya inventarier som krävs.

Speciellt i uppstarten kan det vara svårt att få kapitalet att räcka till och för att kunna utöka företaget kan man ibland behöva en ekonomisk hjälpande hand.

Tyvärr är det dock väldigt många finansieringsinstitut som kräver att man ska ha drivit sitt företag i minst tre år, innan man får tillgodoräkna sig företagets omsättning som inkomst. Detta ställer till det en hel del, eftersom många lever på sitt företag och inte har någon annan inkomst.

Svårare få lån idag

Om man ändå vill få chansen att beviljas lån ska man skärskådas från banken, genom att fylla i frågor och formulär om vad pengarna ska användas till och man ska ha gjort en budget och en god motivering för att ens ha en chans att få lånet godkänt.

Nu när det varnas för en stundande lågkonjunktur kan man dessutom räkna med att det kommer att bli svårare att få sina lån godkända från bankerna. Detta för att det i en lågkonjunktur blir svårare för individer och företag att betala tillbaka sina skulder, i och med att omsättningen på varor och tjänster sjunker markant.

Snabblån en möjlighet

Ibland kan läget alltså kännas ganska hopplöst och motarbetat om man som ny företagare inser att man behöver ta ett lån. Så vad kan man egentligen göra för att lösa den finansiella situation som uppstått? Här har man som regel några olika alternativ.

Ett är att vänta tills tre år har gått, så att man får låna utan krångel från banken. Detta förutsatt att man kommit upp i en så pass stor årsinkomst att man tillgodoser de krav för lånet som banken ställer. Detta känns ganska irrelevant i och med att man oftast behöver pengarna relativt snart.

En annan möjlighet är då att ta ett så kallat snabblån, som du kan läsa mer om här. Här är kraven för lånet inte lika höga och man kan oftast tillgodoräkna sig fler och andra inkomstkällor än vad banken godtar.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se