Hur ditt företag kan stödja småföretag under Corona-utbrottet

Varje företag börjar litet. Det är i de tidiga stadierna som du sätter standarder för senare år, tar risker, lär dig lärdomar och bygger stabilitet senare. Vissa av dessa företag växer ut till större företag medan andra blir specialiserade frilansare, konsulter eller viktiga lokala tjänster. Och alla lägger till variation och innovation i sina lokala samhällen. 

De små företagen står inför en enorm utmaning just nu. Så om du någonsin velat att hjälpa ett lokalt företag är det dags att göra det nu. Genom att göra några små förändringar kan du hjälpa dina lokala företagare att lättare komma igenom denna kris.

Låt oss vara tydliga, vi vill att alla företag ska överleva. Men vissa har större ekonomiska buffertar än andra. Om ditt företag passar in här - är du i en stor position att hjälpa andra. Även utan stora summor pengar, det finns mycket du kan göra för att ta bort trycket från dina kolleger.

1. Ge stora projekt till små företag

Ett stort projekt är den största gåvan du kan ge en liten företagare som oroar sig för företagets ekonomi. Det är sant hela tiden, men nu mer än någonsin. Skillnaden mellan stabilitet och konstant oro är ett stort projekt som involverar massor av arbetstider och en insättning på förhand. Letar du efter någon att översätta din webbplats, komma med utbildningsinnehåll eller göra om ditt kontor på nytt? Det är dags att ge det jobbet till ett litet företag.

2. Be småföretag att agera som konsulter

Ditt stora företag kan ha ett bra team. Men de fungerar bara för dig. Småföretag tenderar att arbeta med många olika kunder, vilket ger dem förstahandskunskap om hur olika företag gör saker. Denna varierade erfarenhet innebär att de ofta utvecklar ett mycket bredare perspektiv och kan ge dig nya idéer när du behöver dem mest.

Så varför inte be småföretagare att göra en extern granskning av ditt arbete? Be en oberoende revisor om att kolla dina böcker och ge sina rekommendationer, beställa en lokal restaurang att utveckla din nya vegetariska meny eller be en konsult om råd om hur du organiserar dina arkiv.

3. Ge små företag mer tid att leverera

Hur produktiv är du när du arbetar hemifrån, med uttråkade barn som kräver din uppmärksamhet hela tiden? Många företagare har svårt att vara produktiva just nu och anpassar sig fortfarande till att arbeta på distans. Att förlänga tidsfristerna är ett bra sätt att hjälpa dem.

Behöver du verkligen rapporten senast fredag? Eller skulle nästa vecka också vara okej? Om ett projekt behöver mindre prioritet under utbrottet av coronavirus kan du hjälpa småföretagspartners och frilansare genom att ge dem mer flexibilitet i deras schemaläggning.

4. Förläng betalningsfristerna

Om du driver ett företag har du antagligen standardbetalningsvillkor och schemalagda betalningspåminnelser. Just nu försöker småföretag att upprätthålla sina normala kostnader med mycket mindre inkomst. Du kan hjälpa dig genom att ge dem mer tid att betala.

Naturligtvis måste ditt eget företag betalas för att överleva. Men om du har tillräckligt med en buffert är det bra tillfälle just nu att visa att du är en äkta partner. Så investera i dina professionella relationer och hjälpa ett annat företag att hålla sig flytande. Om du bara arbetar på ett stort företag, be dina chefer att undersöka detta.

5. Donera

Det finns redan medel specifikt riktade för att hjälpa små företag i behov. Med en donation kan du hjälpa de människor som behöver det mest. Din donation kan vara skillnaden mellan människor som tappar sina jobb och ett företag som fortsätter att vara en livlig del av den globala ekonomin. Du kan också stödja företag indirekt genom att donera till forsknings- eller hjälpprojekt som bekämpar viruset.

6. Hjälp med hyran

De kortsiktiga stödåtgärderna når ibland inte ut till småföretagarna på torget. Är du hyresvärden, vad kan du göra? Du behöver dina kunder för att överleva och dina kunder behöver någonstans att driva sin verksamhet. Så alla måste hjälpas åt, allt hänger ihop.

Att reducera hyran för småföretagare som tillfälligt har svårt att betala hyran under ett par månader kommer att hjälpa till. Alternativt erbjuda uppskov med hyresinbetalningen. Det här kan bli ditt sätt att försöka vara med och bidra.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se