Byt musarmen mot gröna fingrar

Allt fler människor som arbetar på kontor har en dröm om att få jobba med händerna och då vistas mer utomhus. För vissa stannar det vid en dröm, inte sällan av ekonomiska skäl. Men för dig som inte är främmande för att byta yrke så kommer några förslag som gör att du kan byta bort skrivbordet. 

När vardagen ofta består av timmar vid ett kontor så är inte sällan fritiden förknippat med utomhusarbete. Intresset för trädgårdsarbete är ständigt växande och allt fler skapar vackra utemiljöer kring sina hem, läs mer här. Men kanske kan din passion omsättas i ett eget företag? Att skapa en vacker trädgård kräver ett kreativt sinne och mycket kunskap och många är intresserade av att få hjälp att lägga grunden för en vacker trädgård att trivas i. Om det känns skrämmande att ta steget fullt ut så kanske det kan vara en sidoverksamhet till en början. Det är inte sällan som nöjda kunder resulterar i nya kunder som skulle kunna leda till att trädgårdsföretagandet kan bli en heltidssyssla. 

Ett annat typ av företag som verkar blir allt mer populärt är allt-i-allo företagen. Att bo i villa innebär som många vet, massvis med arbete. Det är träd och buskar som behöver beskäras, däck som ska bytas, skräp som ska fraktas och så vidare. Är du en person som njuter av hemma-fixandet så kan ett allt-i-allo företag vara en typ av verksamhet som det finns ett ganska stort underlag för, lite beroende av vart du väljer att etablera dig. Kanske kan du börja med att leta kunder i dina egna bostadskvarter och liksom trädgårdshjälp så är nöjda kunder utmärkta som marknadsföring för att nå fler. Fördelen med allt-i-allo företaget är att kunder i regel själva presenterar idéer om vad som vill ha hjälp med, så om du själv har svårt att komma på alla tjänster som du kan erbjuda, så kommer kunderna ge dig hjälp på traven.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER