Motivera dina anställda och stärk sammanhållningen

Driver du ett företag där du tycker att motivationen och sammanhållningen skulle kunna vara bättre? Då kan det vara dags att anordna lite gemensamma aktiviteter som gör att ni hittar glädjen tillsammans. Här tipsar vi om kul saker som du kan göra ihop med dina anställda eller arbetskamrater. 

Gå på inspirationsdagar

Det arrangeras många olika inspirationsdagar för företag runt omkring i Sverige och de kan vara utformade på lite olika sätt. Vanligtvis kan företagsgrupper lyssna på inspirerande föreläsare, dansa ihop, mingla och äta gott tillsammans. En inspirationsdag är perfekt att gå på om ni vill fylla på med kreativitet, bra idéer och uppmuntra bättre sammanhållning på jobbet. Håll gärna lite koll på om det arrangeras en inspirationsdag i er stad, annars så kanske ni kan boka in en bussresa och göra det till en rolig utflykt. Ett annat alternativ är att skapa en egen inspirationsdag på jobbet.

För er som arbetar på distans

Har ni som så många andra börjat arbeta på distans? Då kan det vara svårt att hålla ihop arbetslaget, eftersom man inte träffar varandra och umgås på samma sätt som förut. Se därför till att ni gör andra saker tillsammans utöver de nödvändiga arbetsmomenten. Varför inte testa att spela lite roliga kortspel ihop, som till exempel att utmana varandra på poker efter jobbet? Ni kan arrangera det själva över datorn, eller kanske gå med i ett pokerrum på ett av alla casinon utan licens. Genom att skapa ett gemensamt intresse kan ni behålla den vänskap som har uppstått på arbetsplatsen.

Skapa något kreativt tillsammans

Om du vill att ni ska tänka mer kreativt på jobbet så kan det vara en bra idé att arrangera kreativa aktiviteter. Kurser i målning, drejning, stickning eller kanske teater vore något? Eller så kanske ni kan skapa en hemsida tillsammans där ni delar med er av information om ett gemensamt intresse? Ni kan till exempel låta er inspireras av Freespinshjulet som är en sida som tipsar om olika spelsidor och bonusar. När en grupp skapar kreativa saker tillsammans så kommer de oftare närmare varandra.

Utmana varandra på olika sätt

Lite utmaningar och tävlingar brukar alltid vara uppskattat. Här finns det inte heller några begränsningar för vad ni kan utmana varandra i. Ni kanske kan slå vad om vem som kan springa 5 km fortast, träna styrketräning ihop och försöka överträffa varandras resultat eller tävla om vem som kan lära sig ett specifikt jobbmoment på kortast tid? Ingenting motiverar lika mycket som tävlingar av olika slag, så tänk lite kreativt och kom på något kul att utmana dina jobbarkompisar med.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER