Att driva din affärsidé lite längre - del 1/3

Så hittar du möjligheterna att tjäna pengar

Alla behöver pengar i dagens materialistiska värld. Det kostar att resa och att gå på gym. Det kostar att shoppa kläder, skivor och annat kul. Är du pank kan du varken gå på bio, se världen eller köpa nya prylar. Det finns alldeles för många sätt att göra av med pengar på och alldeles för få sätt att komma över dem!

Men pengar finns faktiskt överallt. Genom att hålla ögonen öppna kan du upptäcka massor av möjligheter runt omkring dig. Fråga dig själv:

Vilka behov finns där du bor?

Vilka problem behöver lösas?

Vilka produkter och tjänster efterfrågas?

Är du duktig på att tillverka saker?

Är du ansvarsfull och villig att hjälpa andra med olika ärenden och vardagssysslor?

De flesta människor idag har mer pengar än tid och det finns gott om utrymme att sälja tjänster som underlättar deras vardag. Det kan vara att gå ut med grannens hund, klippa gräsmattan, sitta barnvakt eller städa. Varje gång du möter ett behov eller hittar en produkt som saknas har du grunden till en affärsidé. Ta vara på dina tillgångar och utveckla dem till något positivt. Genom väl utfört arbete och god planering kan du förverkliga dina drömmar och tjäna egna pengar.

Var inte rädd för att misslyckas

Att tjäna pengar utan att anstränga sig är lika omöjligt som att få erfarenhet utan att göra saker. Att misslyckas någon gång är nödvändigt för att vinna; du får erfarenhet och blir säkrare och bättre på det du gör i framtiden.

Hitta bra förebilder

Även kända personer inspireras av andra som lyckas. Låt dig inspireras av någon som du ser upp till. Förebilderna kan finnas i din närhet: det kan vara din granne, din lokala pizzabagare eller din farbror.

Hur har de uppnått sina mål? Vad har de offrat? Hur mycket har de satsat? Hur mycket tid har det tagit i anspråk? Ta reda på hur de gjorde och lär dig av dem. Vilken uppgift du än har och vilka hinder du än kan möta, har du samma möjlighet att bli framgångsrik som vem som helst av dina förebilder. Framtiden ligger öppen!

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo