Varför företag misslyckas?

Varför misslyckas småföretag? Ironiskt nog är det främsta skälet det att företagare inte tar sig tid att ta reda på varför de flesta andra företag misslyckas innan de själva tar steget. Här är vanliga fallgropar som kan leda till konkurs. Ditt uppdrag? Förstå dem och undvika dem!

6 vanligaste fallgropar att försöka undvika att ramla ner i.

Bristande planering

Framgångsrika småföretag inte bara händer. De är resultatet av avsiktliga och väl genomförda affärsplaner. Många företagare är så angelägna om att komma igång att de glömmer bort affärsplanering och hoppar in med huvudet fullt av drömmar och idéer. Det kan gå i vissa arenor, men inte i småföretag. Om du redan har startat företag och inte har en affärsplan, bör din första prioritet vara att få en. Snabbt!

Otillräcklig finansiering

En annan vanlig orsak till att småföretag misslyckas är brist på lämplig finansiering, särskilt under den kritiska start-up perioden. Otillräcklig finansiering begränsar allvarligt din kapacitet och hotar din förmåga att växa. Om du har gjort din hemläxa ordentligt, bör du veta hur mycket pengar det kommer att behövas för att starta ditt företag. Motstå frestelsen att starta förrän du har säkrat finansiering du vet att du behöver för att göra rätt.

Dålig marknadsföring

Idag är det lättare att skapa än att sälja. Det är möjligt att ett företag som säljer den bästa produkten till det bästa priset ändå misslyckas eftersom ingen vet den finns. Få ordet om din produkt i alla kanaler är avgörande om ditt företag kommer att ha någon chans att bli det blomstrande företag du tror att det kan vara. Om du inte vet något om marknadsföring, få hjälp från någon som gör det. Om allt annat misslyckas, gå på kurser eller besök den lokala bokhandeln och plocka upp några böcker som hjälper dig att komma igång.

Opålitliga leverantörer

Du kan inte sälja det du inte har. Din förmåga att upprätthålla lämpliga nivåer på leveranser är direkt proportionell mot kvaliteten på dina relationer med pålitliga leverantörer. Utveckla effektiva tillförselskanaler kan ta lite tid, men om du har problem med din nuvarande leverantör, korsa inte fingrarna och hoppas det kommer att bli bättre. Agera! Sök nya leverantörsrelationer och gör övergången så snabbt som möjligt.

Personal obalanser

Anställda är den största kostnaden för de flesta småföretag. Därför är det värt din tid att se till att ditt företag använder rätt mängd människor. Alltför många medarbetare och du kommer att tvingas att bära runt dödvikt. För få anställda och prestanda blir lidande. Hitta den perfekta balansen är inte lätt, men belöningen är väl värt ansträngningen.

Ineffektiva försäljningsutveckling

Försäljningen är en nyckelfaktor för framgång för alla företag. Dålig försäljning, å andra sidan, är ett tecken på att ditt företag kan vara i fara. Håll ett vakande öga på försäljningsmönster och trender, och anställ de bästa säljarna du har råd med. Bara så kan du se pengarna rulla in och ditt företag växa till nästa nivåer.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo