Topp 6 sätt att tjäna pengar online

En av de stora sakerna med internet är att det är ett utmärkt sätt att komma in i business. Oavsett var du bor, så länge du har en internetanslutning kan du tjäna pengar online. Och det finns så många sätt att göra det! Du kan sannolikt hitta en lönsam nischmarknad eller en online affärsmöjlighet som passar just till dig.

Det näst bästa med internetbranschen är att det är så lätt att komma igång. De flesta möjligheterna att tjäna pengar på nätet tar liten eller ingen investering i förskott. Visst det tar tid och ansträngning för att ta reda på vilken möjlighet som är rätt för dig, lära om marknaden och starta verksamheten. Och det kommer att finnas gott om försök och fel när du räknar ut saker. Men åtminstone har du inte satsat en massa pengar i det.

Här hittar du förslag på 6 sätt att tjäna pengar online under det kommande året. En blandning av nischer - någon kanske kan vara aktuell för dig?

Affiliate Marketing

Du vet förmodligen redan om affiliate marknadsföring, eftersom det är en av de mest kända och äldsta money makers där ute. I ett nötskal, så här fungerar det: Du skapar en webbplats, ett nyhetsbrev, en blogg eller social media närvaro. I grund och botten kan du använda en av dessa eller en kombination, bara du får ditt marknadsföringsmeddelande där ute. Du väljer en hot affiliate nischmarknad - en med många potentiella kunder. Titta på trender och vad som är varmt på webbplatser som Amazon, till exempel.

Du ger användbart innehåll och marknadsförings meddelanden riktade till dina kunder. När du marknadsför produkter säljer du inte din egen. Istället blir du en affiliate och marknadsför andras produkter. När kunder på din webbplats klickar på en länk för att köpa, tas dem till din affiliate partner hemsida för att slutföra transaktionen. Du får en provision för varje genomförd försäljning. Du behöver inte oroa dig för frakt eller kundtjänst!

Försäljning på kända online-marknadsplatser

Ett av de snabbaste sätten att börja sälja på nätet är att dra nytta av kraften hos tredje parts webbplatser. E-handel jättar som Amazon, eBay och Etsy är kraftfulla försäljnings- och marknadsföringsplattformar som erbjuder möjligheten att sälja ett brett utbud av varor. Miljoner människor besöker redan dessa webbplatser för att handla. Och de är redo att köpa - det är därför de besökt platsen trots allt.

På dessa webbplatser är det enkelt att skapa en egen "butik" där kunder kan bläddra i dina produkter - utan att behöva skapa egen hemsida eller något annat. Och du hittar en inbyggd sökfunktion så att potentiella kunder kommer att hitta din speciella webbutik. Dessutom använder du din kundvagn. Kort sagt, du undviker mycket av kostnaden och besväret med att skapa en "oberoende" e-handelswebbplats.

Några tips: Använd tydliga bilder av högkvalitet på dina produkter. Håll dina produktbeskrivningar detaljerade och specifika: Se vad dina konkurrenter betalar för att bestämma prissättningen.

Blogging

Ja, bloggar är fortfarande aktuella under 2018. Genom att ge värdefullt innehåll regelbundet lockar du likasinnade kunder som är intresserade av information och produkter relaterade till din nisch. De vill fortsätta läsa för att få reda på mer och köpa.

Det här är folk som är motiverade på att köpa de produkter du erbjuder antingen via annonser eller affiliate länkar i blogginlägg. Varför? Eftersom du har gett användbart gratis innehåll. De kommer att känna som du, och lita på dig. Och de vill läsa din blogg och se dina marknadsförings meddelanden också.

Men viktigast är att du också gör din webbplats, din online-affärsfront, väldigt attraktiv för Google när du ofta och konsekvent lägger till användbar information i form av artiklar, video och mer. Det betyder att du kommer högre ut i sökmotorns rankningar - och det betyder att fler människor - potentiella köpare – går och ser din webbplats.

En sak att komma ihåg med en blogg: se till att du fokuserar på en viss nisch och håller fast vid den. Det gör det enklare för dig att skapa innehåll, för sökmotorerna att hitta dig och ranka din webbplats och för dina läsare att vara lojala.

Nischad E-handel

Som en nystartad internetföretagare arbetar du mest troligt själv och i mindre skala. Åtminstone i början. Och det betyder att du inte kommer att konkurrera direkt med stora e-handel aktörer eller online-butikerna hos större återförsäljare. Du har inte startkapital, lagerutrymme eller logistiksystem för att skapa en webbutik med tusentals olika produkter ändå.

Som solo-entreprenör är ett av de bästa sätten att lyckas att begränsa ditt fokus. Med andra ord måste du hitta din specifika nisch. På så sätt kan du fokusera på din marknadsföring och ditt webbinnehåll. Du blir en go-to-expert och du visas högt i sökmotorernas rankings för valt ämne.

I den idealiska världen kommer denna nisch att matcha ett av dina personliga intressen så att du kan dra nytta av din expertis och jobba med det du verkligen njuter av. Men den viktigaste faktorn är att det finns en marknad för produkter i den nischen. Du kanske är expert på astronomiska beräkningar eller är insatt i medeltida franska poesin. Men inte de flesta. Så du måste räkna ut de heta trender och marknader som är aktuella just nu.

Viktminskningsprodukter är alltid stora. Så är naturliga hälsokurer, kosttillskott, örter, etc. Det finns många marknader där ute. Var noga med att vara uppmärksam på nyheterna, dina sociala medier, artiklar i tidningar och tidskrifter och de mest sålda artiklarna på Amazon och eBay för att ta reda på vilka marknader du kanske försöker komma in i.

Din egen YouTube-kanal

De bästa "YouTubers" kan göra miljoner varje år. Rossana Pansino har blivit känd genom att lägga upp klipp på när hon gör bakverk och sötsaker. Ett av hennes mest kända verk är den Jurassic Park-inspirerade godisklubban som liknar bärnstensmineral med en mygga inuti. I dagsläget har hon släppt sin egen bok och i hennes klipp förekommer ofta en del kändisar. Antalet fans landar på 4,7 miljoner och totalt tjänar hon 20 miljoner kronor.

Youtube-miljonären Roman Atwood lägger upp klipp på när han ställer till spratt via dolda kameran-sketcher. Med populariteten har Atwood också kunnat dra igång en försäljning av bland annat t-shirts, ryggsäckar och kaffekoppar. Antalet prenumeranter uppgår till totalt 11,4 miljoner och årsinkomsten ligger runt 20 miljoner kronor.

Och många andra kända youtubers. De har lagt upp klipp på Youtube, gjort viral succé – och blivit mångmiljonärer. Med sina klipp på temat spel, humor, kreativt skapande, musik mm har de tillsammans fått miljoner prenumeranter.

Men du behöver inte miljontals prenumeranter för att tjäna pengar på YouTube. Några idéer för värdefulla videor: how-tos (erbjuder praktiska råd och detaljerade instruktioner i en aktivitet) unboxing (användaren öppnar förpackningen inför videokamera och tar fram, monterar och startar produkten och samtidigt kommenterar för tittare), recensioner, resor, musik, komedi ... listan är lång. Det finns så många nischer som lockar miljoner människor att besöka YouTube varje dag.

Försäljning av e-böcker

Internet har blivit konkurrent till den traditionella förlagsverksamheten. Tillsammans med alla andra typer av information har detta medium revolutionerat distributionen och försäljningen av böcker. Idag är e-böcker, elektroniska böcker, vardagliga. De kan köpas på nätet och sedan direkt nedladdas till en dator, en tablett eller en e-bok-läsare. E-böcker i nästan alla genrer säljs i miljoner varje år.

Även om den svenska marknaden inte vuxit lika snabbt som den amerikanska eller engelska har den fått allt större betydelse i förlagens ekonomi. Det bästa är att du inte behöver vara en stor namnförläggare med djupa fickor för att komma in på denna marknad. Som en solo internet entreprenör kan du sälja e-böcker direkt från din egen hemsida också.

Du kan sälja dina egna ord eller sälja ett offentligt domänarbete. E-böcker kan vara romaner, science fiction, hur man gör-guider, samlingar av blogginlägg eller uppsatser – finns inga gränser.

När det är klart, laddar du det helt enkelt till din webbplats eller säljarkonto på en e-handel plats och börjar marknadsföra. Sökfunktionen i e-handelsplattformen kommer att hjälpa till. Men du vill också visa boken på dina sociala medier, till din e-postlista, på din blogg och hemsida ... alltid med en länk där man kan ladda ner/köpa boken.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo