10 inspirerande företag som tar socialt ansvar

Många av dagens konsumenter bryr sig om mer än bara kvaliteten på sina produkter. De uppmärksammar vad ditt företag stöder, hur du skapar dina produkter och påverkan du har på miljön.

Det är viktigt för konsumenterna att företagen uppvisar företagens sociala ansvar. Faktum är att en undersökning från 2015 visade att nästan två tredjedelar av de globala konsumenterna är villiga att betala mer för hållbart producerade produkter. Kunderna vill veta att deras pengar går till något bra.

Konsumenterna älskar företag som väver socialt ansvar i hela affärsmodellen. Här är 10 exempel på organisationer som sätter socialt gott i centrum för sin verksamhet.

Accessibility Partners

Många tar sina datorer, smartphones och surfplattor för givet, men för dem med funktionshinder kan användandet av denna teknik ge stora utmaningar. Accessibility Partners arbetar med privata och offentliga IT-tillverkningsföretag, myndigheter och andra organisationer för att testa och granska produkter och göra dem mer tillgängliga för personer med funktionshinder.

Accessibility Partners arbetar med myndigheter och organisationer av alla storlekar för att förbättra tillgängligheten genom att erbjuda tydliga och kraftfulla lösningar för deras specifika behov. Ett team som består av konsulter, ingenjörer och testanvändare arbetar de tillsammans med för att skapa innovativa och praktiska tillgänglighetslösningar.

http://www.accessibilitypartners.com/

Bravelets

När Stephanie Hanson lärde sig att hennes mamma hade bröstcancer, försökte hon ta ett modigt ansikte. Hon ville skapa något för sin familj för att påminna dem om att vara modiga i kölvattnet av denna cancerdiagnos. Det var då hon skapade Bravelets. Dess uppgift är att hjälpa människor att vara starka under tuffa tider. De uppnår detta genom att sälja smycken med orden "Var modig" etsad på den. Företaget donerar 10 procent av varje försäljning till en välgörenhetsorganisation som man väljer vid kassan. Hittills har Bravelets donerat cirka 3 miljoner dollar till olika projekt.

https://www.bravelets.com/pages/about-us

Children Inspire Design

Konstnär och mamma Rebecca Peragine började sälja sin nyckfulla väggkonst, kort och affischer för att främja miljöutbildning för barn. Förutom att använda återvunnet material, miljövänliga bläck och biologiskt nedbrytbara förpackningar för Peragines ursprungliga konstruktioner, säljer Children Inspire Design handgjorda pappersprydnader gjorda av ett kvinnors kooperativ i Mexiko samt en särskild affisch vars hela vinster går till stöd för Global Alliance for Improved Nutrition.

https://www.childreninspiredesign.com/

Wanderer Bracelets

Wanderer Bracelets säljer produkter som är huggade i en stuga på Bali av lokala konstnärer. Sedan företaget grundades 2014 har Wanderer Bracelets skapat jobb för mer än 150 personer som bor i Bali som betalas tre gånger den lokala standardlönen. Varje armband är skapat med naturligt, återanvänt vattenbuffelben.

https://wandererbracelets.com

Rainbow Light

Rainbow Light grundades 1981 och började sälja spirulina näringstillskott till hälso-medvetna konsumenter. Förutom att utöka sitt sortiment av naturliga kosttillskott har företaget åtagit sig att förbättra hälsan hos sina kunder, handelspartner, globala samhället och planeten.

Som ett led i initiativet Circle of Care hjälper Rainbow Light till att bekämpa global undernäring med dess kosttillskott genom Vitamin Angels, ett ideellt företag som levererar vitaminer till riskfyllda mammor och barn. Det använder 100 procent återvunnet och återvinningsbart BPA-fri förpackning. Rainbow Light har donerat mer än 40 miljoner prenatala tabletter sedan starten.

https://www.rainbowlight.com/

Love Your Melon

Love Your Melon-s uppdrag är att ge en hatt till varje barn i Amerika som kämpar mot cancer och att stödja ideella organisationer som forskar på botemedel mot barncancer. Företaget säljer hattar och halsdukar, och donerar 50 procent av sina vinster till cancerforskningsinitiativ. Företaget har donerat mer än 2,8 miljoner dollar och 120.000 hattar sedan det grundades 2012.

https://www.loveyourmelon.com/pages/thestory

Out of Africa

Kunder av kosmetikföretag Out of Afrika köper mer än bara högkvalitativa sheasmör hudvårdsprodukter; De bidrar också till att förbättra livskvaliteten för västafrikanska kvinnor och barn. En del av Afrikas utbyte doneras till organisationer som tillhandahåller utbildning och sjukvård till barn, och företaget donerar regelbundet till kvinnors kooperativ som skapar jobb i Västafrika.

http://outofafricashea.com/

Headbands of Hope

Efter en skiftande praktik på Make-A-Wish Foundation, ville Jessica Ekstrom fortsätta hjälpa barn med livshotande sjukdomar genom att starta egen verksamhet.

Hennes företag, Headbands of Hope, säljer made-in-the-U.S. pannband. För varje sålt huvudband donerar det 10 procent till barndomscancerorganisationer och ger ett huvudband till ett barn med cancer. HOH har donerat huvudband till varje barns sjukhus i USA.

https://www.headbandsofhope.com/

Prime Five Homes

Bostäder byggda av Prime Five Homes är inte dina typiska hus. Var och en av dessa moderna, hållbara bostäder är utrustade för att använda mindre energi, gas och vatten, så köpare vet att de flyttar in i en egenskap som är bättre för miljön.

En del av all försäljning går till företagets ideella arm, Dream Builders Project, som ger tjänster och monetära donationer till valda välgörenhetsorganisationer.

https://www.primefivehomes.com/

Juntos

Detta etiskt medvetna modeföretag startade en sko inspirerad av traditionella Ecuadoriansk canvas skor. För varje par som säljs, donerar Juntos en leveransfylld ryggsäck till ett riskfyllt Ecuadorianskt barn för att hjälpa dem att delta mer fullt och effektivt i skolan.

http://www.juntosproject.com/

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo