Enkelhet och tempo bland nya bettingsidor är det nya normala

Det har nog inte gått många förbi att nya bettingsidor ofta satsar på att vara så snabba och okomplicerade som möjligt. Trenden har blivit ett faktum tack vare teknologiska framsteg samt smarta lösningar på funktioner som identifiering och betalningar.

Dagens standard innebär att spelare identifierar sig med hjälp av e-legitimation (exempelvis bankid) och gör transaktioner med Trustly eller liknande tjänster. För att kunna spela är det således inte längre nödvändigt att fylla i trassliga registreringsformulär eller uppge känsliga bankuppgifter.

E-legitimation förändrade spelmarknaden

E-legitimation är en elektronisk id-handling som du använder för att legitimera dig på diverse webbplatser. I praktiken fungerar det på samma sätt som ett traditionellt id-kort, vanligtvis har man med sig sitt digitala id-kort i sin mobiltelefon och kan därför ta fram det när det behövs. Tjänsten i sig är säker men man ska absolut inte dela med sig av sina uppgifter till någon annan.

Privatpersoner har tre e-legitimationer att välja på:
· AB Svenska Pass
· BankID
· Freja eID 

BankID är den elektroniska legitimation som har samlat på sig flest användare och har idag en användarbas på ungefär 5 miljoner privatpersoner. Totalt 12 svenska banker samarbetar med bankid så chansen att din bank utfärdar den här typen av e-legitimation får man säga är ganska goda.

Det är också just bankid som är tillgängligt hos många av dagens bettingsidor i Sverige. I praktiken betyder det att du loggar in och verifierar din identitet med hjälp av bankid. Den gamla metoden att skapa en användare genom att fylla i rad efter rad är alltså i mångt och mycket historia.

Exempel på spelaktörer med bankid:

· Snabbare
· Hajper
· Speedybet

Gemensamt för bästa bettingsidorna är att de nästan alltid erbjuder snabb inloggning i form av verifiering med bankid. Det enda man behöver tänka på är att ha bankid installerat och vara redo att knappa in sin personliga kod.

Glöm långa behandlingstider för transaktioner

Långa behandlingstider för insättningar och uttag är ett minne blott och det har man att tacka effektiva tjänster som Trustly och Swish för. Insättningar på en bettingsida sker direkt från ditt bankkonto via Trustly. Det som krävs är att din bank är ansluten till tjänsten och att du har ett bankid att verifiera transaktionen med.

1. Välj Trustly som betalningsmetod
2. Välj den summa du vill föra över
3. Verifiera med mobilt bankid 

Med allt detta sagt är det inte orimligt att påstå att Bankid i kombination med Trustly har revolutionerat spelmarknaden. Det som förr har varit tidskrävande och satt tålamod på prov går idag snabbt och friktionsfritt. Därför är det också positivt att nästan samtliga bettingbolag som lanseras ser till att inkludera Trustly bland sina betalningsmetoder.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se