Världens mest lovande startups 2020

Vilka är världens intressantaste och mest lovande startups 2020? Det ska vi titta närmare på nedan när vi listar några riktigt heta bolag som du garanterat kommer få höra mer om i framtiden. För de har affärsidéer som sticker ut samtidigt som de ligger helt rätt i tiden. Det handlar om innovativa och kreativa företag med en vilja att gå riktigt långt! Läs vidare och lär dig mer om framtidens bolag. 

Att kunna skriva på sitt CV att man jobbat åt ett startup-företag brukar vara en fördel för den som söker nytt arbete. Särskilt om du letar efter jobb hos kreativa, nyskapande bolag. Använd gärna www.cv-mallen.se om du vill skapa ett riktigt snyggt och attraktivt CV som kan ge dig ett jobb hos ett av världens mest lovande startups 2020.

Better.com

Better.com har skapat en modern tjänst för alla som vill ta ett lån. Företaget tar inte ut några avgifter eller provisioner utan tjänar istället alla sina pengar via ränta. Och medan traditionella låneansökningar kan ta veckor, tar det bara några minuter på Better.com - tack vare en till stor del automatiserad process.

Företaget, som lånade ut mer än 4 miljarder dollar till husköpare under 2019 är nu godkända i 44 stater.

Afresh

Amerikanska butiker kastar bort mat till ett värde av 18 miljarder dollar varje år, vilket är dåligt för både ekonomin och miljön. San Francisco-företaget Afresh skapar programvara som använder algoritmer och artificiell intelligens för att hjälpa butikerna att optimera sina färskvarulager och minska avfallet.

Företaget grundades 2016 och har redan säkrat partnerskap med ett antal olika livsmedelskedjor till ett värde av flera miljarder dollar.

Petal

Glöm kreditupplysningar: Petal avgör om du är berättigad till ett kreditkort med hjälp av faktorer som din inkomst och kontoutdrag. Företaget riktar sina tjänster till yngre personer som ännu inte har skapat en solid privatekonomi.

Petal tar inte ut några avgifter - inte heller för missade betalningar - och de erbjuder återbetalningar. Det New York-baserade företaget kommer att utöka sin verksamhet 2020 tack vare en nyligen genomförd finansieringsrunda som gav 30 miljoner dollar.

Understory

Wisconsin-baserade Understory bygger vädersensorer som samlar 125 000 datapunkter per sekund och spårar nederbörd, vind, temperatur, lufttryck och luftfuktighet. År 2019 samarbetade företaget bland annat med försäkringsbolaget MSI GuaranteedWeather. Det här verkligen ett bolag som har framtiden för sig!

Solidia

När det gäller klimatförändringarna är cementproduktionen en stor bov och står för cirka 7 procent av världens utsläpp av växthusgaser. New Jersey-baserade Solidia använder en patenterad process för att lösa detta problem och ersätter kalksten med ett syntetiskt material som kräver lägre temperaturer och mindre energi än traditionella metoder.

Cementen absorberar koldioxid när den härdar, vilket innebär en produktionsprocess med 70 procent mindre klimatavtryck. Solidia lanserades kommersiellt i USA i augusti 2019 genom ett partnerskap med EP Henry.

Movandi

Utbyggnaden av 5G, femte generationens mobila nätverk, påbörjades 2019 och kommer att fortsätta i ökad takt år 2020. Men vissa experter oroar sig för att tekniken, som har en enorm potential tack vare sin förmåga att snabbt överföra stora mängder data, inte kommer att bli lika tillgänglig för de som är bosatta utanför tätbebyggda områden.

Movandi arbetar för att råda bot på det. Företaget skapar teknik som utvidgar räckvidden för 5G-bandet. Med Movandis teknik är det möjligt att böja signalen runt byggnader och andra hinder.

Nu har vi tittat närmare på några av världens mest lovande startups år 2020. Håll ögonen på dessa företag och deras tjänster - det är knappast sista gången du läser om dem.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se