Mobila verktyg - Framtiden för småföretagaren

De flesta småföretagare kan verkligen känna igen sig känslan av administrativa sysslorna tar allt för mycket tid från ens huvudsysselsättning. Inte sällan måste kvällar och helger läggas på administration för att veckorna skall flyta på. Men det finns mobillösningar som kanske kan underlätta arbetet och minska den administrativa bördan. 

Först och främst kanske det är en god idé att skaffa ett dokumenthanteringssystem som gör det möjligt att samla och få åtkomst till allt material oavsett var du är. Har du anställda går det också att dela konton och ha tillgång till gemensamt material, självfallet kan du också ha mappar som ingen av dina anställda har åtkomst till för mer känsligt material. Har du personal finns också en smart applikation som heter Nuba. Men den kan personalen stämpla in och ut via en app i mobilen och dessa stämplingar kan sedan exporteras till bokföringssystem för bland annat löneutbetalningar och schemaläggningar.

Majoriteten av det administrativa arbetet har kopplingar till ekonomi och bokföring. Kanske har du redan hittat de applikationer som finns för ekonomi, såsom bankappar och skatteverkets applikation. Har du inte redan dessa så kan det helt klart vara något att överväga för att kunna få bättre koll när du inte har tid att sitta på kontoret. Har ni tjänstebilar så finns del en del lagar och regler som också måste efterföljas, exempelvis körjournaler. Även detta finns det en applikation för som heter Car care. Den hjälper dig att hålla koll på körsträckor och allmän ekonomi kring företagets bilar.

Slutligen och kanske grunden för att är planeringen. Kalenderappar är även dessa en självklarhet för många, men det kan vara värt att ta sig tid att sätta sig in i funktionerna och se till att få till en hållbar och praktiskt struktur med exempelvis färgkodningar och kategoriseringar. Kanske finns en funktion för att-göra listor som kan avlasta hjärnan och få ned allt att hålla koll på så att du slipper oroa dig för att missa viktiga saker. Nu när du har alla dessa verktyg så kanske det också bli lite rörigt att hålla koll på alla lösenord. Men oroa dig inte, det finns appar även för det.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER