Affiliate fungerar fortfarande 2021

Vi har skrivit om affiliate tidigare och tipsat er läsare om hur ni kan tjäna pengar genom att gå med i ett annonsnätverk. Många tror dessvärre att affiliate var något man kunde syssla med när internet var nytt och inte lika överöst med sidor som försöker sälja något. En del går till och med så långt att de påstår att affiliate är helt dött. Men det stämmer inte och här ska vi reda ut varför det fortfarande är ett bra sätt att tjäna pengar på. 

Många som arbetar med affiliate länkar till spelsidor och väljer till exempel att recensera ett casino utan svensk licens för att sedan placera affiliatelänkar till sidorna i recensionerna. Det sker på ett transparent sätt och majoriteten av besökarna vet att affiliatesidor får betalt om någon registrerar sig genom länken. 

Affiliate är inte dött 2021, men affiliatesidor som bara fokuserar på att placera länkar utan att erbjuda något mer hör definitivt till dåtiden. Det beror delvis på att stora internetföretag har skärpt sina policies för annonser och annonser måste i framtiden vara mindre aggressiva, smartare och väl genomtänkta.

Eftersom majoriteten av konverterande trafik kommer från organisk sökning måste affiliatesidor även vara SEO-optimerade. Det innebär att content är en av de viktigaste sakerna på en sida, för sökjätten Google letar efter content som ger det bästa svaret på sökarens förfrågan. En affiliatesida som kan ge bra information rankas helt enkelt högre, får mer besökare och mer intäkter från sina affiliatelänkar.

För att se hur en bra informationssida ser ut kan vi kolla på Lottoraden. Deras strategi är att låta spelare rätta sina lottorader gratis, vilket är en mycket användbar tjänst som många svenska spelare kan dra nytta av. Alla som spelar på lotterier från Svenska Spel eller andra internationella lotterier kan få bra information från sidan. De har även satsat på informativa guider till andra spelsidor. Steg nummer ett när man bygger en affiliatesida är nämligen inte att bara placera ut länkar, utan det är att erbjuda bra innehåll som ger något till besökarna.

Enligt den tyska statistikplattformen Statista kommer affiliate-marketing i USA generera 8,2 miljarder dollar år 2022, vilket är en markant ökning från 5,4 miljarder dollar för 2017. Det är därför tydligt att affiliatemarknaden är högst levande, vilket är något som blir tydligt när man får reda på att affiliatemarknadsföring utgör 15 procent av all digital marknadsföring. Dessutom använder ungefär 84 procent av amerikanska företag sig av affiliatemarknadsföring.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER