Print

Cykelverkstad på hjul


50 000 - 100 000 kr
target

Details

Föreställ dig en mobil cykelservice där du kommer till cyklande människors på din cykel, och fixar deras cyklar på plats. Om du har goda kunskaper av cykelreparation, skulle detta vara ett enkelt företag att starta. Även om vissa mobila reparationer kräver en extra "reseavgift" för att komma till kundens hem eller arbetsplats, är dina priser i allmänhet jämförbara med de priser som cykelbutiker tar.

Skaffa utrustning

Du måste ställa in din cykel för att bära vissa verktyg och inventarier. Förutom en handfull handverktyg, skulle det vara trevligt att ha en bärbar cykelställ. Du vill ha ett par extra innerslangar, några ekrar, olja och fett, kablar och ett dussin vanliga reservdelar. Du kan också lägga upp ett par vanliga däck och bära dem också. Och självklart behöver du en bra däckpump. Allt detta kan fästas på en vanlig cykel, men en släpvagn eller skåpbil skulle vara ett alternativ som gör att du kan bära en större inventering.

Så funkar det

Du kan erbjuda tjänsten som akut hjälp på (cykel)vägen. Om någon har haft en punktering eller annat tillstånd som gör det omöjligt för dem att åka hem, kan de ringa dig, och du kommer och fixar deras cykel för ett pris ungefär 50 % mer än vad det skulle kosta om de tog cykeln till en butik. Om du erbjuder räddningstjänsten på udda tider, helgdagar eller till avlägsna platser, kan du ta ut mer av dem som är villiga att betala för bekvämligheten. Men om du kommer till deras hem för rutinmässig service, sparar kunderna två resor, en till cykelaffär, och en annan att plocka upp den. Dessutom deras cyklar är igång inom en timme eller två, snarare än i några dagar.

En annan specialitet skulle vara hembesök av typ "gör dig själv" där kunderna får titta och lära. Du får givetvis använda en bil/skåpbil i stället för cykel, för att komma till sina kunder snabbare och få in mer utrustning. Det är fullt möjligt att inrätta en fullständig cykelverkstad i alla slutna fordon med tillräckligt utrymme för utrustning. Med en skåpbil, kan du ta cyklar som du har till försäljning, kan föra cyklar tillbaka till ditt hem butik som behöver omfattande arbete, och kan bära en inventering av tillbehör till salu.

Denna verksamhet är bäst om den drivs som ett partnerskap. En partner stannar hemma för att svara i telefon och fungera som en avsändare. Du kan också hyra en telefonsvarare eller så gör du allt själv och cyklar medan du talar i en mobiltelefon.

Marknadsföring

Den mobila cykel tjänsten skulle vara mycket användbar för människor i din stad. Kalla den något som "cykel räddningstjänst". För att få saker rullande kan du placera annonser och skicka ett pressmeddelande till lokaltidningen. Det andra kommer sannolikt att ge dig betydligt fler uppdrag än en annons, och kostar ingenting. Att skriva ett pressmeddelande är inte svårt. Denna verksamhet kommer att bli intressant, och så tidningen reportrar kommer sannolikt att komma ut och intervjua dig, och kanske lägga din bild i tidningen.

Du kanske kan också få ut din information via ditt lokala radioprogram på samma sätt. Täck staden med flyers - överallt där det är lagligt att göra så. Reklambladen ska ha en stor bild av en cykel, så att folk som älskar cyklar kommer att lockas till dem från ett avstånd för att se vad som händer. Ditt telefonnummer ska kopieras flera gånger på botten av flygblad, och flygblad bör skivas så att det är lätt att riva av och behålla en kopia av ditt nummer. Det hjälper om dina flygblad har en ljus och ovanlig färg, så att de kommer att stå ut från alla andra flygblad.

Se till att ge ett visitkort till alla du möter. Människor kan inte ringa först, men nästa gång deras cykel behöver service, kommer de att ha ditt kort. Precis som flygblad, är ett ljus, ovanlig färg bra för visitkort. Om en potentiell kund har femtio visitkort i sitt skrivbord, och din är den enda gula, blir det lätt att hitta. På kort eller flygblad kan du annonsera en speciell erbjudande. Till exempel kan den första reparation du gör för en kund kosta 30-40% mindre än ordinarie pris. På så sätt dina kort och flygblad är inte bara reklam, utan kuponger också.

Sätt en stor skylt på cykeln som talar om för folk om din "Mobil Cykel Service." Placera en gratis annons på de tillgängliga cykelwebbplatser och diskussionsgrupper. Låt den lokala cykel butikerna veta vad du gör. Vissa kan inte hjälpa dig, men andra kan hjälpa till väldigt mycket - att skicka dig kunder och ger dig en rabatt på verktyg, reservdelar och tillbehör så att du kan sälja dem, utan att behöva etablera samarbete med grossister direkt.


Location