Akvarieservice

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Ytterligare att bra sätt att hitta sin egen nisch i akvariebranschen - installation och underhåll av akvarier. För ett litet bordsakvarium som bara kommer att hålla ett par fiskar, förberedelserna är minimala, men för större akvarier som kommer att hålla en mängd olika fiskarter, kunskap och planering är viktiga för fisk överlevnad.

Details

Det kan ta ett par månader att sätta upp ett akvarium och införa fisken i det, men med löpande underhåll och god vård, kommer fisken trivas. Om du är en akvariefiskentusiast med erfarenhet av akvarieunderhåll och skötsel kan denna verksamhet vara för dig. Den är lätt att börja med på egen hand eller tillsammans med en partner, kan köras från hemmet och kräver få arbetsverktyg.

Akvarieunderhållverksamhet kräver däremot kompetens för att kunna köra den framgångsrikt. Du har gärna gått en speciell utbildning för att ha den bästa och mest aktuella kunskapen om fiskarna och vattenmiljön.

Innan du börjar

Träna att byta vatten, filter och suga restprodukter från grus. Få kunskap om alla specifika moment och produkter inom akvarieunderhåll innan du försöker att marknadsföra dig själv som en expert på akvarium och akvarium förvaring. Samla alla nödvändiga verktyg och material som behövs för att leverera kvalitets fisk och akvarieunderhåll. Lagra det du behöver. Köp fiskmat och vitaminer från grossister.

Skaffa rengöringsmaterial såsom algskrubbrar, akvariesäkra rengöringsmedel och verktyg för vattenbyten. Köp dessa liksom filter, grus, värmare, belysningsutrustning och andra dekorationer som behövs. Sök bra erbjudande från lokala grossister eller handla online. 

Ordna en plats i ditt hem för att lagra dina förnödenheter och utrustning. Ett litet område i ditt garage eller förråd kan vara tillräckligt med utrymme för att lagra dessa.

Vad innebär akvarieservice?

Arbetsuppgifterna består i att ge en god skötsel av akvarium och fiskar; matning, städning och aktivering, samt att akvarierna har ett lämpligt flöde av vatten och god funktion på därtill hörande teknik såsom pumpar, vattenledningar, belysning, värme, kyla osv. Levande miljöer kräver omvårdnad för att må bra. Såväl vatten som växter och såklart - fiskarna.

Förutom matningen, som antingen sköts av dig på plats eller genom en fodermaskin, behöver akvariet så småningom rengöras, växterna kanske bytas ut och eventuellt någon teknisk utrustning ses över. Detta tar du hand om när du kommer på regelbundna servicebesök. Och skulle någon fisk behöva lite extra uppmärksamhet eller bli sjuk skjutsar du honom eller henne direkt till din sjukstuga. I dina akvarier ska allt och alla må så bra som möjligt. Därför behöver du också en jourbil som rycker ut om något oförutsett skulle inträffa. 

Bestäm kostnaderna för din fisk och akvarieservice baserad på uppgiftens svårighet eller akvariestorlek. Till exempel kan ett enkelt veckounderhåll och vattenbyte vara ett pris, medan kompletta akvarierengöringen kan vara ett annat. Mindre akvarier kräver mindre och du tjänar mindre på dem. Du kan också använda en glidande skala baserad på de särskilda kraven för varje kund. 

Schemalägg kundernas akvarieunderhåll när det är mest bekvämt för kunderna. I många fall kommer detta att vara på kvällen efter arbetstid eller på helgerna. Om du vill lyckas i din akvarieservice verksamhet, måste du vara beredd att göra jobbet när klienterna finns tillgängliga. Erbjuda abonnemang priser för regelbundet underhåll är en utmärkt idé.

Hitta din nisch

Skriv en affärsplan för ditt akvarium underhållsföretag. Bestäm vad ditt företag kommer att fokusera på: underhålla befintliga akvarier, installera och underhålla nya akvarier och saltvatten eller sötvatten akvarium. Bestäm din målgrupp, oavsett om det är företag, husägare eller en bred marknad av fisk entusiaster. Forska befintliga akvarieserviceföretag och utvärdera hur väl de tillgodoser behoven hos din målgrupp.

Definiera sätt du kan tävla med konkurrenterna genom att erbjuda lägre priser, specialiserade tjänster som att skapa konstnärliga tankar, kunskap om sällsynta fiskar, garantier, eller genom att visa upp dina kunskaper. Välj en profil som kommer att locka din målgrupp och skilja dig från andra.

Gör en lista över materiel du behöver och hitta olika sätt att marknadsföra din verksamhet. Ställ dina priser genom att utreda vad andra konkurrenter tar.

Skriv ett avtal med kunder

Förbered ett kontrakt du kan ge till dina kunder att skriva på innan du erbjuder dem dina akvarietjänster. Ange vilka tjänster du är ansvarig för, hur mycket du tar betalt för varje och hur ofta du kommer att utföra specifika uppgifter. Innehållande ett uttalande om att du inte är ansvarig för förgiftning av fisk om du inte har gjort något specifikt för att orsaka deras död.

Dina kunder

Dina kunder är privata personer med ingen tid eller lust att sköta ett akvarium, samt professionella kontor med dekorativa akvarier. Många människor älskar att ha akvarier i sina hem, men tycker inte om att behöva underhålla dem. De behöver dessutom ofta någon att hjälpa dem att bygga upp sitt första akvarium. Det är där du kan erbjuda dina tjänster genom att hjälpa dem att bygga upp deras akvarium. Många företag och kontor vill ha det lilla extra på kontoret. Samarbeta med akvarieleasing företag som extern akvarieexpert eller erbjud hela paketet själv, från inköp av akvariet till installation och löpande service.

Marknadsföring

Skapa flygblad med en lista över dina tjänster. Beskriv hur du rengör akvarier och vad du gör för att säkerställa fiskens hälsa. Designa proffsiga flygblad som skiljer dig från konkurrenterna. Om du är en expert på tropiska fiskar, säg så, om du skapar konstnärliga tankar, nämn det. Inkludera kontaktinformation som telefonnummer, e-postadress och webbadress. Lägg in flygblad på anslagstavlor, annonsera i lokala tidningar och på annonsplatser på nätet och starta en fanssida på ett socialt nätverk. 

Fördela flygblad till banker, skolor, marknader, livsmedelsbutiker, bibliotek, sjukhus och lokala företag som kan behöva dina tjänster. Besök lokala företag, t.ex. läkarmottagningar och restauranger, erbjud dina tjänster personligen, särskilt om du är i branschen för att installera akvarier. Släpp ut en flyer eller visitkort på varje plats du besöker. 

Skapa en snygg hemsida som lyfter dina tjänster, och ange kostnaden för varje tjänst. Inkludera vittnesmål från nöjda kunder och deras kontaktuppgifter. Var noga med att få deras tillåtelse först. Nätverka med din lokala djuraffär genom att lämna visitkort och uppmuntra dem att hänvisa nya akvariekunder och andra potentiella köpare till dig - de som behöver hjälp att montera sitt akvarium eller behöver service. Du kan också erbjuda djuraffärer en liten remissavgift för varje kund som de skickar till dig. 

Utför alla underhållsåtgärder i tid och på bästa möjliga sätt. Det innebär inte bara hålla akvariet pärlande ren och frisk, du bör vara säker och försiktigt när du utför dina tjänster, att inte göra en enda röra i kundens hem. Spill inte vatten på golvet eller droppa på möbler och lämna smuts efter dig! Var noggrann och proffsig!


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo