Personliga produkter för barn

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Under de senaste tjugo år fick traditionell barnunderhållning många nya dimensioner och ökad konkurrens från bland annat film, radio och datorer. För att fånga barnens uppmärksamhet och för att kunna hålla barnets intresse vid liv är man tvungen att hela tiden komma på nya saker. Tidigare fick barnen tillfälle att identifiera sig med duktiga och modiga barnhjältar i böcker, med kända namn i barnfilmer och teater.

Info

Men idag har konceptet ändrats. Producenterna låter numera barnet själv spela huvudrollen i sagoberättelser, att spela in sin egen musik på skiva och trycka sitt eget foto på olika produkter. Kalle Anka och Barbie är fortfarande populära, men nu får föräldrarna också ett nytt sätt att spendera sina pengar på. Personliga och unika produkter för barn har blivit en stor marknad. 

Du kan producera en hel del personliga produkter för barn utan stora investeringar. All utrustning som du behöver är en dator, ett Desktop Publishing program, en skanner och en färgskrivare. Med hjälp av den utrustningen och en enklare bindningsmaskin kan du producera personliga brev, kalendrar, gratulationskort, egna T-shirts och fotografier, egna julkort mm och sedan sälja dem till andra.

Produktidéer

En personlig väggalmanacka med barnets egna foton har redan blivit en stor succé och en uppskattad present till släkt och vänner. Många tusen julklappar som pryder väggarna hos mor- och farföräldrar runt om i landet är just bilder på barn. Almanackan görs oftast i fyrfärg, format A3 med spiralbindning i mitten, men du kan även producera i andra utformningar. Principen är att barn sänder till dig sina favoritbilder som du sedan förstorar, sätter samman med respektive månadsmotiv och enkelt gör du en personlig kalender. All mekanism för att kunna göra detta finns i desktopprogrammet. 

Vill du satsa lite mera pengar kan du skaffa dig rättigheterna till ett unikt koncept för personliga sagoböcker. Personliga barnböckerna gör succé runtom i USA och Europa. I de böckerna spelar barnet självt huvudrollen i flera magiska sagoberättelser. Du som franchisetagare får förtryckta blad i startpaketet och gör sedan bara de personliga inställningarna så att varje sagobok blir en färdig produkt.

Årets populäraste julkort är just det som innehåller barnets egna bilder. Tack vare avancerad teknik kostar korten producerade i datorn bara några få kronor. I princip kan du trycka barnets namn och foto på vilken yta som helst, men vill du trycka på ojämna ytor eller speciella material då bör du skaffa speciella skrivare, vilka inte alltid är billiga. Därför är det lämpligaste att börja med julkort och almanackor som du kan producera i din dator.

Det bästa sättet att sälja personliga produkter för barn är postorder, direktreklam och personlig försäljning.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg