Produkter för tvillingar

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Finns det något mer spännande än att få tvillingar? Men att ta hand om dem kräver oändliga saker, från blöjor och mjölkersättning till en spjälsäng och kläder, vilket är anledningen till att det finns en marknad med fokus på särskilda behoven hos tvillingarnas föräldrar. 

Bygg ett företag som erbjuder produkter till tvillingar, trillingar och deras familjer. Det finns så många snygga produkter där ute och ja, några av dem gör föräldrarnas liv mycket enklare. 

Info

Starta ett företag som erbjuder produkter speciellt framtagna för tvillingar och tvillingföräldrar. Tanken är att samla alla bästa tvillingprodukter och tips - på ett och samma ställe och

tillhandahålla nödvändiga föremål till små sötnosar och deras föräldrar. Oavsett om du vill öppna en babybutik eller online shop, behöver du planera din start på ett smart sätt. Det krävs förstås mer än bara kärlek till bebisar för att starta en framgångsrik babybutik.

Inledning

Att uppfostra tvillingar är ingen lätt bedrift, och det första året med tvillingar förändrar verkligen livet. Många föräldrar letar efter passande hjälpmedel speciellt framtagna för tvillingar och vardagen för tvillingföräldrar. De söker efter böcker och litteratur som kan hjälpa dem på traven i "tvillinglivet". Men det finns inte särskilt mycket.

Tanken är nu att man kunde försöka samla alla bästa tips, tvillingprodukter, böcker, sajter osv - på ett och samma ställe! Typ här hittar du produkter speciellt för dig med tvillingar eller fler barn födda förtidigt/samtidigt. Det finns många produkter som är ett måste när man skaffar tvillingbebisar, exempelvis amningshjälpmedel, säkerhetsprodukter, tvillingböcker och kläder.

Med det sagt finns det definitivt några tvillingspecifika produkter, men det finns också några produkter som inte är tvillingspecifika, men som är bra att ha och anses vara ganska viktiga.

AdobeStock 458493418

Komma i gång

Studera marknaden. Kolla in babybutiker, babyprodukter, barnmat, babykläder, leksaker, tjänster och teknik som vänder sig till barn/tvillingar.

Bestäm vilken typ av babybutik du vill öppna – fysisk, webbshop eller båda. Du kan öppna en butik som fokuserar strikt på tvillingkläder eller en som kombinerar kläder, leksaker, möbler och andra föremål som barn och föräldrar behöver.

Fundera över de produkter du kommer att erbjuda. Försök identifiera en eller flera produkter som har mindre konkurrens och är trendiga. Köp dina produkter från grossister både i Sverige och från utlandet. Hur mycket du behöver köpa in beror främst på om du planerar öppna en fysisk butik eller sälja online. Försök erbjuda några välkända varumärken.

Om du har en lokal behöver du planera inredning och köpa utrustning. Du behöver grundläggande detaljhandelsutrustning som ett kassaregister, ett telefonsystem, en dator, skrivare, skyltar, skannrar och andra föremål.

Du bör kunna märka dina varor 60 - 80 % från grossistpriser, men kolla priserna i andra butiker för att se till att du är konkurrenskraftig. Dina löpande kostnader kommer att vara hyra/webbshop, omkostnader, arbete och inköp. Du bör sikta på en vinstmarginal på minst 20 - 30%.

Ditt företagsnamn är din företagsidentitet, så välj en som sammanfattar dina mål, tjänster och uppdrag med bara några få ord. Namnet bör vara relevant för dina produkt- eller tjänsteerbjudanden. Du vill förmodligen ha ett namn som associerar med tvillingar, som är kort och lätt att komma ihåg. Fråga runt – familj, vänner, kollegor, sociala medier – för förslag. Att inkludera sökord, som "babybutik" eller "babyutrustning", ökar SEO.

Varje företag behöver en plan. Skriv en checklista för att ta din start genom lanseringsprocessen och behåll fokus på dina huvudmål. Bedöm marknadstrender och gör en SWOT-analys.

AdobeStock 274752246

Trender inom babybranschen

Trender inom babybranschen inkluderar:

• Hållbara produkter, som hållbart tillverkade gumminappar, ekologiska hudvårdsprodukter och ekologiska tygblöjor, vinner marknadsandelar.
• Könsneutrala kläder är trendiga eftersom människor vill undvika könsstereotyper och kunna lämna över saker när de får fler barn.
• Leksaker för känslomässig utveckling, som visar olika känslor, är trendiga.
• Stickade babyprylar, som mössor, leksaker, vantar och koftor, går också bra.

Exempel på tvillingprodukter

Här är exempel på några produkter som är speciellt designade för tvillingar eller flera barn.

Tvillingkudde - Många föräldrar använder dessa kuddar för att mata tvillingar på flaska samtidigt eller för att amma. Det brukar göra inlärningsprocessen och den dagliga matningen av tvillingar så mycket enklare.

Tvillingsele - Att ha en bekväm bärsele är viktigt för förälder till tvillingar. Den kan användas när man ska bära en tvilling fram och en bak. Det tar lite tid att vänja sig vid, men när man väl har listat ut kan man lämna barnvagnarna för korta turer. Man bär den runt huset eller när man behöver springa över gatan efter något och inte vill släpa ut den stora vagnen.

Dubbelsäng - Små barn enligt flera undersökningar tycker om närhet, och i synnerhet tvillingar tycker ännu bättre om att sova tillsammans. De känner sig trygga nära varandra. Framförallt är detta viktigt under barnens tre första månader, även om många tvillingar sover ihop längre tid. Det kan också ibland vara svårt att placera två spjälsängar på ett bra sätt i ett barn rum.

Dubbelvagn - Om man har tvillingar behöver man självklart en dubbelvagn! En vagn med dubbla ramar är det första föremålet för tvillingar man vill köpa. Den är designad för att man ska kunna fästa sina tvillingars bilbarnstolar direkt i en lätt barnvagnsram. Detta är viktigt eftersom tvillingar kommer att spendera mycket av sina första sex månader med att sova och växa. Genom att helt enkelt lossa bilbarnstolar från deras baser i bilen och snäppa in dem i vagnens ram, kommer man att kunna ta med sina tvillingar på utflykter utan att behöva väcka dem.

Bilbarnstolar - Att sätta sina tvillingar i spädbarnsstolar i stället för fasta bilbarnstolar till att börja med ger en helt ny nivå av flexibilitet när man rör sig.

Babyvakter och Babymonitorer - En pålitlig babyvakt gör att man kan kolla på sina bebisar utan att gå in i rummet och eventuellt väcka dem. Dagens babyvakter gör mycket mer än så. Det finns många modeller i alla utföranden med bra räckvidd och mängder av användbara funktioner. Babymonitorer kan övervaka bebisarna, rumstemperaturen, andningen hos dina tvillingar och till och med användas för att lugna dem med hjälp av vaggvisor eller din egen röst. Vissa föräldrar väljer att köpa en babyvakt med två kameror, medan andra får en bildskärm som kan se båda spjälsängarna samtidigt.

En organiserad ryggsäck - Redan från början vill man ha en ryggsäck/väska som har många mindre fack som hjälper till att organisera tvillingars föremål. Den har massor av fickor utformade för att hålla blöjor, flaskor, våtservetter, kläder, leksaker och mer.

Stor lekmatta - Många skulle definitivt skaffa en stor lekmatta som passar båda bebisar.

AdobeStock 221409074

Marknadsföring

Varje år föds drygt 110 000 barn i Sverige. Mellan 1 och 2 procent av dessa är tvillingar, trillingar eller fyrlingar. Tänk på var din målmarknad kommer att vara och annonsera på dessa platser. Du kanske till exempel vill inkludera reklam i en föräldratidning, vårdcentral eller på en lokal förlossningsavdelning.

Börja med att bygga upp en lojal kundbas. Många av dina kunder kommer från mun-till-mun-hänvisningar. Din hemsida och Facebook-sida är de bästa sidorna för information, artiklar och kommunikation med kunderna. Engagera dig genom via sociala medier och bli den bästa sidan för information om tvillingar och trillingar - genom att posta och skriva relevanta artiklar, skämt, tips om tvillingar mm.
Nyblivna föräldrar behöver ofta instruktioner om hur man lagar mat till barnet. Erbjud din expertis och dina recept i matlagningskurser – lokalt eller online.

Andra idéer:

• Organisera olika tvillingevenemang och tävlingar. Skapa intresse genom att erbjuda priser till kunder som genomför en viss åtgärd, som registrerar sig för babyregistret.
• Skyltning – Sätt upp iögonfallande skyltar på din butik och hemsida
• E-postmarknadsföring/nyhetsbrev – Skicka regelbundna e-postmeddelanden till kunder och potentiella kunder. Gör dem personliga.
• Starta en blogg – Starta en blogg och inlägg regelbundet. Ändra ditt innehåll och dela på flera webbplatser.
• Sök hänvisningar – Erbjud stimulanser för att generera kundhänvisningar till nya kunder.
• Pressmeddelanden – Gör pressmeddelanden om nya produkter, försäljning osv.
• Influensers-marknadsföring – Fråga personer med stora följare på sociala medier för att marknadsföra dina babyprodukter. Du kan också hitta mikroinfluensers med mindre efterföljare och lägre frekvens.

/gästinspiratör Amela 


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg