Print

Datahjälp för småföretagare


10 000 - 50 000 kr
target

Details

Tendenser

Undersökningar visar att 60% av småföretagarna anser sig behöva bättre datakunskaper. Arbetsmetoder och kommunikationen mellan människor har förändrats. Fler och fler yrkesgrupper börjar nu arbeta med datorer. Gammal kunskap kommer att bli betydelselös och nya färdigheter kommer att behövas. Tack vare den snabba utvecklingen sjunker priserna på datorer och morgondagens generation av datorer har redan hunnit bli gårdagens. 

Många småföretagare lockas att skaffa en kraftfull dator med färgskärm, laserskrivare och en enormt stor hårddisk, men sedan använder de bara programmets allra mest grundläggande funktioner som de begriper sig på. På så sätt blir datorn för dem enbart en ovanligt dyr skrivmaskin. Datorer blir allt mer användarvänliga men fortfarande behövs lite datorkunskap för att dra nytta av alla möjligheter datorn har. Dataprogrammen för småföretag är nästan alltid standardiserade till hundra procent. Det innebär att kunden måste anpassa sina rutiner till systemet.

Så gör du

Varför inte hjälpa småföretagare som är ovana med datorer, att utnyttja sina datorer och deras programvara på bästa sättet. Affärsidén består främst i att kunden ska kunna ringa till sin egen datakonsult som kommer på hembesök, eller hjälper till att lösa problemen över telefon. Både när det gäller snabba små insatser vid akuta behov eller assistans under längre tid.

Det kan gälla vad som helst: byta eller installera extra hårddiskar, ny processor, moderkort, skrivare, modem, minne, Internet etc. Det kan också vara virusinfektion eller andra anledningar som gör att datorn kraschar och filer försvinner. Det är egentligen ganska lätt att trassla in sig i programmen finesser om man inte är tillräckligt kunnig. 

För att få jobbet måste du kunna erbjuda kvalité till rimliga priser. Du kan dessutom ge dem möjlighet att abonnera på dina tjänster. Denna affärsidé grundar sig på din datakunskap och ett brinnande intresse så du kan hålla dig uppdaterad inom dataområdet.


Location